Sopronban javíthat a DEAC

2020-01-16 12:14:59

A Sopron KC vendége lesz szombaton 18 órától a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 16. fordulójában. Kovács Adrián együttesének várhatóan nagyon nehéz dolga lesz az utóbbi időben kiváló formába lendülő SKC ellen.

Az 5. helyen zárta a Debreceni Egyetem együttese az alapszakasz első felét, majd a Kaposvár elleni bravúrral a 2020-as esztendőt is nagyszerűen kezdte. A Magyar Kupa kvalifikációt, és az idegenbeli sikert azonban egy nem várt hazai fiaskó követte, egy nagyon elrontott második negyednek köszönhetően az Oroszlány meglepetésre győzni tudott az Oláh Gábor utcán. A szombati ellenfél a gyengébb szezonkezdés, majd az ezt követő edzőcsere után nagyon belelendült. Kilenc egymást követő vereség után sorozatban négy mérkőzést nyertek, míg a legutóbb Körmenden is csak egy hajszálon múlott a sikerük.

-Az Oroszlány ellen nagyon alacsony intenzitással és kevés energiával játszottunk. A héten az edzéseken nagy hangsúlyt fektettünk erre, sokkal jobb volt az iram és a hangulat is. Ezek mellett igyekszünk minél jobban felkészülni a Sopronból, és a lehető legjobban kielemezni a játékukat. A hátvédeikre nagy figyelmet kell fordítanunk, illetve a lerohanásaikat is limitálnunk kell. Elsősorban nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk, ha képesek leszünk újra csapatként funkcionálni, akkor nem fognak tudni megállítani bennünket. Kemény meccsre számítok, de természetesen idegenben is győzni szeretnénk. –vélekedett az SKC elleni összecsapásról Somogyi Ádám.

Az ifjú játékos közel másfél hónapot volt kénytelen kihagyni sérülés miatt, de a múlt héten –ha csak percekre is- újra pályára léphetett. A DEAC csapatába újonnan érkező Djordje Drenovac is bemutatkozott, húsz perc alatt 9 pontot szerzett, s összességében jó benyomást keltett. Kovács Adrián kerete azonban várhatóan hétvégén sem lesz teljes, Godwin Omenaka végleges felépülése még várat magára.

-Nagyon rossz érzés volt ilyen sok időt kihagyni, már vártam, hogy újra a pályán segíthessem a csapatot. Boldog vagyok, hogy újra tétmérkőzésen szerepelhettem, remélem, hogy Sopronban is szerepet kapok, és az idő előrehaladtával egyre több lehetőségem lesz bizonyítani. Köszönöm Takács Dániel rehabilitációs edző munkáját, rengeteget dolgoztunk az elmúlt időszakban, szerencsére már egészséges vagyok, úgyhogy nagyon várom már a folytatást. –ráta szavait a hátvéd.

E. Ádám


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Nyitrai Daniella
közzétéve: 2020-01-16 12:14:59

további cikkek a témában
Responsive image
Esélyt sem hagytunk a sereghajtónak

Nyitrai Daniella * 2019-12-14 05:15:00

Responsive image
DEAC - Naturtex-SZTE-Szedeák

Nyitrai Daniella * 2017-09-29 09:59:21

Responsive image
Sopronba is győzni mennek Molnárék

Nyitrai Daniella * 2017-11-15 15:23:28