Kaposváron is győzni tudott a DEAC

2020-01-04 00:00:00

Őrült végjáték után kétpontos sikert aratott a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 14. fordulójában Kaposvárott. Kovács Adrián együttese az elrontott első negyed után magához vette a kezdeményezést, és nagyot küzdve megszerezte harmadik idegenbeli győzelmét a szezon során.

Nagy várakozások előzték meg az alapszakasz első felét az 5. helyen záró DEAC kaposvári vendégjátékát, hiszen a házigazdák szakmai stábjához csatlakozott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Sztojan Ivkovics. Davis öt pontjával indult a találkozó, melyre Moody válaszolt egy hárompontossal. A folytatásban sem tört meg a somogyiak lendülete, Norfleet sorozatban négy triplát is értékesített, így a negyed derekán már kilencpontos előnybe kerültek (19-10). Boriszov és Manigat révén igyekezett tartani a lépést a Kovács-csapat, de a nagyszerűen támadó Kaposvár tartotta a különbséget. Davis duplája után már kétszámjegyűre hízott a differencia, s hiába zárkóztak Tóth Ádám palánk alatti játékával a hajdúságiak, a negyed végére nem sikerült közelebb kerülniük.

A második tíz perc kezdetét nagyon megnyomta a DEAC, két perc alatt 9-2-es sorozatot futottak, Ivkovics időt is kért (33-30). A rövidszünet után sem változott a játék képe, szinte minden támadásból kosár született. Harrison zsákolása után Moddy dobott ziccert, de hiába zárkóztak egyre a cívisvárosiak, Heindlein egy kettő plusz egyes akcióval újra lendületbe hozta övéit. Kovács Adrián is magához hívta fiait, a rövid fejmosás után pedig érezhetően agresszívabb lett a védekezés, s egy perccel a félidő előtt Moody triplájával már egyenlítettek (48-48). Ezt követően az amerikai irányító kiosztott Omenakának egy gólpasszt, dudaszós középtávolijával pedig már kétpontos előnnyel mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Tóth, majd Moody volt eredményes, de a vendéglátók Ponjavics pontjaival tartották a lépést. Dramicsanin büntetőivel fordítani tudtak a delfinek, de Bognár és Polyák szinte azonnal válaszolt, újra időt kért a Kaposvár (63-70). Davis fújt ébresztőt egy tripla formájában, de ami a leginkább fájhatott a DEAC-nak, hogy Moody beütötte negyedik személyi hibáját, így átmenetileg a padra kényszerült. A negyed zárása a kulcsember hiányában is a debrecenieknek sikerült jobban, Manigat és Polyák hármasaival kilenc pontos vezetéssel várhatták a záró felvonást (69-78).

Manigat az utolsó tíz perc elején is elsüllyesztett egy triplát, de a kétszámjegyű vezetés után Tóthra is ráfújták negyedik faultját, így két vezérét is pihentetni volt kénytelen a végjátékig Kovács Adrián. A Kaposvár köszönte a lehetőséget, s a negyed felére négy pontra zárkózott (77-81). Boriszov vette hátára a csapatot, de Heindlein hárompontosával, és Davis kettő plusz egyes akciójával már csak kettő volt közte. Többször is az egyenlítésért támadhatott a KKK, de Tóth zsákolása és Polyák távolija után maradt a minimális debreceni fór (82-87). Egy perccel az órán Heindlein ismét értékesített egy triplát, egy véleményes szituáció után pedig újra visszakapták a labdát a hazaiak. Óriásit védekezett a DEAC, Tóth labdaszerzése után Polyák dobott gyors kosarat, majd Davis értékesítette büntetőit (90-92). Bár az ellentámadásból Moody eladta a labdát, Ponjavics kihagyta az üres ziccert, így Boriszov büntetői lezárták a mérkőzést. A DEAC ezzel megszerezte harmadik idegenbeli győzelmét is, így bizakodva várhatják az Oroszlányt a következő fordulóban.

Kaposvári KK – DEAC 92-94 (31-21, 19-31, 19-26, 23-16)

KKK: DAVIS 27/6, NORFLEET 21/15, Ponjavics 11/3, HENDLEIN 17/9, Lalics 8 csere: Dramicsanin 7,  Krnjajski 1, Baki -, Bogdán -.

vezetőedző: Sztojan Ivkovics

DEAC: MOODY 18/9, Manigat 11/6, POLYÁK 17/9, BORISZOV 19/3, Tóth 9 csere: Omenaka 4, HARRISON 11, Bognár 5.

vezetőedző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Nagyon nehéz mérkőzést sikerült megnyernünk, az elején nehezen indultunk be, főleg védekezésben voltak hiányosságaink, melyből a hazaiak tudtak érvényesülni. Ezután sikerült hátul összeállnunk, és gyors, kialakított helyzetekkel operáltunk. Felkészültünk az ellenfélből, de nem volt egyszerű, hiszen az edzőváltás miatt nagyon motivált volt a Kaposvár. Kifejezetten örülök, hogy edzéseken és a mérkőzéseken is csapatként működünk, és boldog kosárlabdát játszunk, ami eredményes is. Nagyon fontos hazai mérkőzés előtt állunk, szeretnénk otthonunkban is győzelemmel kezdeni az évet.

E. Ádám


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Nyitrai Daniella
közzétéve: 2020-01-04 00:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Patonay Imre távozott Debrecenből

Nyitrai Daniella * 2019-02-27 10:30:00

Responsive image
Fantasztikus győzelem Kaposváron

Nyitrai Daniella * 2017-11-06 09:24:25

Értékes győzelemmel kezdte a rájátszást a DEAC

Nyitrai Daniella * 2018-04-11 22:12:00