Egy hajszálon múlt a siker Körmenden

Frissítés: 2019-12-22 06:28:24

Végig kiélezett mérkőzésen hatpontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 12. fordulójában Körmenden. A pontgazdag első negyed után a hazaiak uralták a mérkőzést, ám a hajdúságiak nagyot küzdve a hajrára nyílttá tették a mérkőzést. A végjátékban azonban a vendéglátók koncentráltak jobban, s így megérdemelt győzelmet arattak.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, Boriszov, Tóth Ádám és Moody rögtön az első három debreceni próbálkozásból kosarat szerzett (4-6). A Körmend egy 6-0-s futással válaszolt, de ezt követően is szinte minden támadásból pont született. Sokáig tartotta minimális előnyét a házigazda, de Tóth Ádám kettő plusz egyes akciójával már újra a DEAC-nál volt a vezetés, időt is kért a Körmend (18-21). A folytatásban sem a védekezésről szólt az összecsapás, a játékrész végéhez közeledve Polyák és Manigat is betalált távolról, sőt az utolsó másodpercben Bognár is értékesített egy középtávolit, így a pontgazdag első tíz perc után 35-30-as hajdúsági vezetést mutatott az eredményjelző.

A rövid szünet után mindkét csapat igyekezett nagyobb energiákat mozgósítani hátul, de ez sem hozta meg a várt sikert, három perc elteltével már Kovács Adrián kérte ki taktikai szünetét (36-39). A negyed felénél Moody zsákolt hatalmasat Harrison passzából, de Kastrati precíz távolija után hosszú idő után újra egyenlített a Körmend. A nagyszünethez közeledve egyre több hiba csúszott a csapatok játékába, a hazaiak pedig precízebb büntetőzésüknek köszönhetően egypontos fórral mehettek az öltözőbe.

A fordulás után Moody, majd Manigat is értékesített egy-egy hárompontost, de hiába egyenlített kétszer is a DEAC, egy 7-0-s etappal meglépett a Körmend. Polyák sportszerűtlen hibája után Turner dobta be büntetőit, először nőtt kétszámjegyűre a differencia (71-61). Harrison fújt ébresztőt egy távolival, de a védekezés továbbra sem akart összeállni, magához is rendelte övéit a debreceni szakmai stáb. A negyed hátralévő percében már nem tudott közelebb kerülni a Kovács-csapat, így 12 pontos hátrányból várhatták a záró felvonást.

Az utolsó tíz perc kezdetén Moody vette hátára a csapat szekerét, fél perc alatt zsákolt egyet, és emberről vágott be egy triplát, jelezve, még nem adták fel a mérkőzést (81-74). Nagyon belelendült a DEAC, s 13-3-al kezdve a negyedet két egységnyire zárkóztak. Taylor fújt ébresztőt egy zsákolással, s bár több üres helyzete is volt a hajdúságiaknak, a vasiak tartották minimális előnyüket. Moody hármasával másfél perccel a vége előtt újra kettőre sikerült zárkőzni, majd a hazai büntetőkre Tóth Ádám válaszolt egy zsákolással (92-90). Edwards szerzett nagyon fontos kosarat, s az ellentámadásból nem sikerült betalálni, Turner pedig két higgadtan értékesített büntetővel lezárta a mérkőzést. Bár a vége hatpontos körmendi siker lett, a hajdúságiaknak nem lehet okuk a szégyenkezésre, hiszen nagyon nagy csatára kényszerítették az otthonukban eddig veretlen piros-feketéket.

Folytatás december 28-án, a két ünnep között a Zalaegerszeg látogat az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A tét nem más, mint a hazai rendezésű Magyar Kupa döntőn való indulás.

Egis Körmend – DEAC 96-90 (30-35, 24-18, 27-16, 15-21)

Körmend: TURNER 17, EDWARDS 18/3, FERENCZ 17/9, VERNANDO 17/3, Taylor 10 csere: Durázi 6/3, Kastrati 11/3, Takács.

edző: Matthias Zollner

DEAC: MOODY 30/15, Manigat 6/6, POLYÁK 12/6, Boriszov 8, Tóth Á. 13 csere: Bognár 4, HARRISON 16/12, Omenaka 1.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és így is lett. Jó intenzitással kezdtünk, de védekezésben nem voltunk elég élesek. A megbeszélteket többé-kevésbé tudtuk tartani, a fordulás után volt egy hosszabb periódus, amikor nem voltunk olyan agresszívak, ahogy szerettem volna. Az utolsó negyedben tiszta fejjel, csapatként együttműködve kosárlabdáztunk, így nyílttá tettük a mérkőzést. 96 kapott ponttal egy ilyen erős Körmend otthonában nagyon nehéz nyerni, s egy-két rossz döntés miatt ez most nekünk sem sikerült. Mindenesetre dicséret illeti az egész csapatot, a 21 gólpasszal nagyon elégedett vagyok, remélem, hogy az idei utolsó, számunkra nagyon fontos mérkőzésen is hasonló energiával fogunk küzdeni. Minden szurkolónknak és kosárlabdabarátnak békés karácsonyi ünnepeket kívánok!

E. Ádám

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Nyitrai Daniella
közzétéve: 2019-12-22 06:20:00

további cikkek a témában
Responsive image
Pécsen már a felsőházért játszhat a DEAC

Nyitrai Daniella * 2019-03-29 09:12:00

Responsive image
Nehéz derbi vár a DEAC-ra Sopronban

Nyitrai Daniella * 2019-04-30 10:18:00

Responsive image
Berényi Sándor már a csapatával készül

Nyitrai Daniella * 2017-09-05 14:52:54