Sopronban is győzött a DEAC

2017-11-19 11:04:08

Nem kis meglepetésre Sopronban is nyerni tudott az újonc DEAC az NBI/A 9. fordulójában. Berényi Sándor együttese nyolc pontos félidei hátrányát ledolgozva végül 86-80-ra múlta felül ellenfelét, megszerezve ezzel ötödik győzelmét a bajnokságban.

Ezúttal sem tudott teljes kerettel kiállni a DEAC, hiszen hiába jelentkezett játékra az elmúlt héten sérült Jahmal Jones és Ivan Lilov, Kósa Tamás sportsérve miatt nem állt a csapat rendelkezésére. Jól kezdte a mérkőzést a debreceni együttes, két perc után már 7-2-re vezettek. Mészáros Máté fújt ébresztőt társainak, ám Berényi Sándor együttese a Farkas-Armwood centerpáros vezérletével a negyed derekáig tartotta előnyét, Váradi Kornél időt is kért (7-14). Jót tett a rövid fejmosás a hazaiaknak, egy perc alatt mutatott 7-0-s rohanásukkal szinte azonnal egyenlítettek. A folytatásban újra stabilizálta játékát a DEAC, de az érezhetően az életben maradásért küzdő Sopron nem engedte elszakadni Molnárékat, így döntetlennel zárult a játékrész.

A debütáló El-Amin kosara után először vette át a vezetést a házigazda, de a csereként beszálló Velkey triplájával és Armwood zsákolásával újra a DEAC-nál volt az előny. Mindkét együttes rengeteg hibával játszott, a Sopron számtalan üres hárompontost hagyott ki, míg Berényi Sándornak leginkább az eladott labdák, a festékből elrontott dobások és a kettő plusz egyes kosarak miatt fájhatott a feje. Egyik fél sem tudott nagyobb előnyt kiharcolni, a vezető kiléte szinte percenként változott. A játékrész hajrája a hazaiaknak sikerült jobban, Watkins és Duvnjak vezérletével egy 9-0-s etapot produkáltak, így a félidőben 44-36-ot mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Armwood és Lilov kosaraival kezdte meg a felzárkózást a cívisvárosi alakulat, s hiába válaszolt El-Amin egy hárompontossal, Jones első pontjai és Farkas zsákolása után már csak kettő volt közte (47-45). A negyed derekán az addig halványabb Európa-bajnok Zagorac egy triplával jelentkezett (57-51), mellyel átlendítette a holtponton csapatát. Berényi Sándor a legjobbkor kérte ki egyperces szünetét, a negyed végéhez közeledve pedig egy fantasztikus debreceeni rohanás után, közte Velkey János két hárompontosával hosszú idő után újra a hajdúságiaknál volt az előny (63-66).

Másfél percet kellett várni az újabb soproni egyenlítésre, sőt El-Amin duplájával ismét náluk volt az előny (70-68). A rengeteg hárompontossal próbálkozó hazaiak továbbra is pocsékul céloztak távolról, így a szenzációsan játszó Farkas hármasával a záró felvonás derekához érve újra a DEAC-nál volt az előny (70-73). Az idő közben érthető módon rendkívül feszülté váló mérkőzésen sokat állt a játék, melyet egy Velkey tripla „szakított félbe”, Váradi Kornél magához is rendelte övéit (72-78). Zagorac egy értékesített büntetője után Farkas talált be messziről, így három perccel a vége előtt már nyolc volt közte. Nem adta fel a házigazda, Watkins vezérletével háromra zárkózott, de hiába támadhatott ezt követően az egyenlítésért a Sopron, Jones szerzett labdája és Farkas duplája után újra fellélegezhettek a hajdúságiak (78-83). Egy perccel a vége előtt Velkey János ötödik hármasa jelentette a kegyelemdöfést, így az újonc DEAC hatalmas meglepetésre harmadik idegenbeli, összességében ötödik győzelmét is megszerezte.

Sopron KC – DEAC 80-86 (20-20, 24-16, 19-30, 17-20)

Sopron: DUVNJAK 17/3, EL-AMIN 21/6, Mészáros 11/3, Zagorac 10/3, Watkins 14 cserék: Takács 5/3, Tóth G. 2, Dénes -, Greene -.

edző: Váradi Kornél

DEAC: Jones 6/3, Lilov 6, Molnár 7/3, FARKAS 23/9, ARMWOOD 27/3 cserék: VELKEY 15/15, Bognár 2, Opre -.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Hasonló forgatókönyv szerint zajlott a mérkőzés, mint Kaposváron, az volt a célunk, hogy végig közel tudjunk maradni hozzájuk. Az első félidő végén volt egy kisebb rövidzárlatunk, melyet ők nagyszerűen ki is használtak, a megszerzett előnyt pedig sokáig tartani is tudták. A harmadik negyedben lehetőségük volt ellépni tőlünk, ám a legjobbkor állt össze a védekezésünk. Okos és tudatos támadásokkal kihasználtuk a gyenge pontjaikat, és az idő előrehaladtával egyre görcsösebbé váltak. Egy-két extra kosár után már a mi kezünkben volt a mérkőzés, azt gondolom, hogy megérdemelt győzelmet arattunk.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-19 11:04:08

további cikkek a témában