Sopronba is győzni mennek Molnárék

2017-11-15 15:23:28

A sereghajtó Sopron KC-hoz látogat a DEAC férfi kosárlabdacsapata az NBI A-csoportos bajnokság 9. fordulójában. A hajdúságiakra azonban korántsem vár sétagalopp a hűség városában, hiszen továbbra is több kulcsjátékosuk szereplése kérdéses.

A legutóbbi Szombathely elleni hazai mérkőzésen Berényi Sándor három idegenlégiósából kettőt is kénytelen volt nélkülözni, Jahmal Jones és Ivan Lilov játéka még mindig bizonytalan. További rossz hír a csapat háza tájáról, hogy Kósa Tamásnál sportsérvet diagnosztizáltak az orvosok, így előreláthatólag a fiatal hátvéd sem lesz bevethető 3-4 hétig. –Eddig gyakorlatilag egyszer sem tudtunk teljes csapattal felállni, sokszor mondták már, hogy nincs esélyünk, mégis van már négy győzelmünk a bajnokságban. Jahmal tegnap már együtt edzett a csapattal, ő szerintem Sopronban már pályára léphet, Ivan viszont még mindig kezelésekre jár a térdével. Remélem szombatra ő is rendbe jön, és utána a válogatott szünet miatt lesz két és fél hetünk, hogy mindenki rendbe jöjjön. –vélekedett Molnár András.

A soproniak mélyen várakozások alatt kezdték a szezont, nehéz sorsolásuk mellett több nem várt vereség is becsúszott. –Nem csak az udvariasság beszél belőlem, de tényleg úgy gondolom, hogy a Sopron nem ott áll jelenleg, ahol lenniük kéne. Ezt a csapatot nem csak úgy véletlenszerűen építették fel, tapasztalt, már bizonyított játékosaik vannak. Zagorac a nyáron Európa-bajnokságot nyert a szlovénekkel, Duvnjak magasan jegyzett klubokban játszott eddig, Watkins és a nemrég szerződtetett El-Amin pedig dominálni tudtak a közelmúltban a magyar bajnokságban, emellett a magyar magjuk is bizonyított játékosokból áll. Biztos vagyok benne, hogy előbb utóbb megindulnak felfelé, de remélem, ezt nem ellenünk fogják megkezdeni. –mondta az egykoron Sopronban is megforduló rutinos bedobó.

A DEAC eddig ötven százalékos mérleggel az előkelő nyolcadik helyen áll (ugyanannyi győzelemmel, mint a 4. Kaposvár), míg a Sopron 1-6-os mérlegével a 14. pozícióban tanyáznak. Eddigi egyetlen győzelmüket Kecskeméten aratták, hazai pályán eddig mindhárom mérkőzésüket elvesztették. –Az alsóházba várt MAFC elleni hazai vereséggel kezdték a szezont, ami nagyban meghatározta a szereplésüket. Minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek, valami azonban mégsem működik náluk. Légióst is cseréltek nemrég, szerintem idővel összeérhet a játékuk, ennek ellenére mi Sopronba is győzni megyünk. Végig koncentráltan kell játszanunk, ahogy azt Kaposváron is tettük, és mivel óriási nyomás lesz rajtuk, szerintem ezt kihasználhatjuk. –zárta szavait a csapatkapitány.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-15 15:23:28

további cikkek a témában