A Kecskemétet fogadjuk szombaton

2019-11-15 11:00:00

Szombaton 18 órától a Kecskemét együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 8. fordulójában. Az Oláh Gábor utcai találkozón előreláthatólag nem lesz könnyű dolga Kovács Adrián együttesének, hiszen a KTE az első fordulóban elszenvedett vereség óta nem talált legyőzőre.

Az elmúlt héten megtörte három mérkőzés óta tartó nyeretlenségi szériáját a Debreceni Egyetem csapata, a Szeged elleni idegenbeli találkozón hosszabbításban győztek a hajdúságiak. A siker mellett az új igazolás, Stefan Moody bemutatkozása is jól sikerült, 19 pontja mellett hat gólpasszt és négy lepattanót is jegyzett, ráadásul a mindent eldöntő találatot is ő szerezte a ráadásban.

-Az első meccsem remek tapasztalatszerzés volt, de elsőre az volt nekem a legfontosabb, hogy jól érezzem magam a pályán a csapattársakkal, és meglegyen köztünk a kémia. Szerencsére sikerült győznünk is, amiért keményen megdolgoztunk, de természetesen van még hova fejlődnünk. A célom az, hogy jól teljesítsek, és hasznos tagja legyek a csapatnak, engem személy szerint annyira nem foglalkoztatnak az egyéni statisztikák. Azért jöttem ide, hogy minél több győzelmet szerezzen a csapat, és minél előrébb végezzünk a bajnokság végén. –vélekedett az új igazolás.

A harmadik helyen álló Kecskemét a szeptemberi szezonnyitó óta nem talált legyőzőre, igaz, két mérkőzéssel kevesebbet játszottak a vetélytársaknál. Forray Gábor tanítványai a Szegedet és a Jászberényt is két vállra fektették idegenben, hazai környezetben pedig két nagy skalpot is begyűjtöttek a Körmend és az Alba Fehérvár legyőzésével. A KTE rendkívül szervezett és fegyelmezett kosárlabdát mutat eddig, a játékosok nagyszerűen szolgálják ki egymást. A kezdőötösük kivétel nélkül kétszámjegyű ponttermést átlagol eddig, a régóta együtt játszó Wittman Krisztián, Marko Deraszimovics, Kemal Karahozics hármas semlegesítése előreláthatólag kulcsfontosságú lehet.

-A szombati ellenfelünkről nem sok mindent tudok, de az edzőink a héten igyekeznek a lehető legjobban felkészíteni bennünket. Az biztos, hogy a KTE egy nagyon stabil csapat, akik nagyon jól játsszák a kettő-kettőket. A beilleszkedés eddig könnyen ment, jól kijövök a srácokkal, de egyelőre még csak a pályán tudtam megismerkedni velük, hiszen sűrű a program. Remélem nemsokára lehetőségünk lesz azon kívül is több időt tölteni egymással. Úgy érzem, hogy az elmúlt másfél hétben, mióta itt vagyok, egyre jobban összekovácsolódik a csapat, ami mindenképp pozitívum. Bízom benne, hogy szombaton is győztesen fogjuk elhagyni a pályát. –zárta szavait Moody.

(fotó: delmagyar.hu)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-11-15 11:00:00

további cikkek a témában