Hosszabbításos győzelem Szegeden

Frissítés: 2019-11-10 16:04:27

Elképesztő izgalmak között, hosszabbításban aratott két pontos győzelmet a DEAC kosárlabdacsapata az NBI 7. fordulójában Szegeden. A ráadás utolsó másodperceiben az új igazolás, Stefan Moody szerezte a győztes kosarat.

A Lluis Costa helyére a héten szerződtetett Stefan Moody rögtön a kezdő ötösben kapott szerepet, de a kisebb sérüléssel bajlódó Isaiah Armwood is ott volt a kezdőkörben a feldobásnál. Tóth Ádám két közelijével indult a találkozó, melyre Krapics válaszolt hazai részről. Nem kellett sokat várni Moody első pontjaira sem, az agilis irányító hárompontosával két perc után már 7-2-re vezetett a DEAC. A folytatásban sem lassítottak Kovács Adrián tanítványai, Polyák gyorsindítása után pedig időt is kértek a hazaiak. Armwood és Boriszov dupláival már öt perc után kétszámjegyűre hízott a differencia (5-17), de a hazaiak Krapics és Balmazovics hármasaival még időben fújtak ébresztőt. Bár a játékrész második fele a Tisza-partiaknak sikerült jobban, Kovács Adrián együttese így is négy pontos fórral zárta az első tíz percet (19-23).

A folytatásban alig egy perc kellett a hazaiaknak az egyenlítéshez, Kovács Adrián ki is kérte első taktikai szünetét. Moody egy támadás alatt visszaállította a félidei különbséget egy három plusz egyes akcióval, ám ezt követően megkapta harmadik személyi hibáját, így a szakmai stáb jobbnak látta leültetni (23-27). Nagyon motiváltak voltak a hazaiak, nem ismertek elveszett labdát, s a harcosságuknak meg is lett az eredménye, a 15. percben átvették a vezetést (33-32). Bár Krapics triplájával már néggyel is mentek a hazaiak, a Tóth-Boriszov duó vezetésével újra fordítani tudott a DEAC (36-38). A nagyszünethez közeledve ismét pontatlanná vált a debreceniek játéka, a védekezésben elkövetett gyermeteg hibáknak, és az egyénieskedő támadásoknak köszönhetően 46-42-es hazai vezetéssel mehettek az öltözőbe a felek.

A fordulás után Polyák szórt be egy hármast rögtön az első támadásból, melyre a hazaiak egy 7-0-s futással válaszoltak (53-45). Bár a védekezés hagyott némi kívánni valót maga után, a támadásokra nem lehetett panasz, Armwood ziccere után pedig magához hívta övéit Andjelko Mandics (58-54). Meg is lett az eredménye a rövid fejmosásának, stabilizálódott a hazaiak játéka, kellemetlen játékstílusuk pedig érezhetően nem ízlett Bognár Kristóféknak. A negyed hajrájában Moody passzát Omenaka zsákolta be, de a három negyed alatt 29 pontig jutó Ante Krapics egyszemélyes hadseregként őrizte a minimális szegedi előnyt.

A záró felvonásban a padról nagyszerűen beszálló Omenaka duplájával egyenlített a DEAC, sőt Manigat távolijával hosszú idő után már a vezetést is sikerült átvenni (67-70). Harrison zsákolásával 7-0-s futásban voltak a hajdúságiak, de a Szedeák Kerpel-Fronius Gáspár pontjaival hamar egyre zárkózott (71-72). Tóth Ádám a szezon során már sokadszor lépett elő vezérré, domináns játékának köszönhetően állandósult a minimális vezetés. Nem hagyta magát a Szeged, az extázisban játszó Krapics triplájával két perccel a vége előtt egyenlítettek, sőt Kerpel-Fronius révén újra fordítottak (82-80). Armwood közelijére Balmazovics válaszolt két büntetővel, de Boriszov egy perccel a vége előtt a sarokból értékesített egy hárompontost (84-85). Fél perccel a vége előtt Balmazovics süllyesztett el egy hármast, s bár meglehetősen kalandos körülmények között, de Boriszov erre is válaszolni tudott egy kettessel, így jöhetett a hosszabbítás.

A ráadást háromból három triplával kezdte a DEAC, Tóth, Moody és Manigat kosaraira csak négy hazai pont érkezett (91-96). Gyors időkérés után Balmazovics pontjaival egyenlített a Szeged, ráadásul Boriszov is kipontozódott. Manigat, majd Polyák dobott kosarat, így egy perccel a vége előtt újra négy volt közte (96-100). Asbury közelije után Kerpel-Fronius dobása ugyan beragadt a gyűrű és a palánk közé, de a játékvezetők úgy ítélték meg, hogy Armwood leszálló ágban ért bele, így ezt is megadták (100-100). A slusszpoén azonban az új igazolás, Stefan Moody-é volt, az amerikai hat másodperccel a vége előtt szerzett kosarat, melyre már nem volt válasza a Szedeáknak.

A DEAC így ha nehezen is, de megtörte három mérkőzéses nyeretlenségi sorozatát, s bizakodva várhatja a jövő hét szombati, Kecskemét elleni hazait.

Naturtex-SZTE-Szedeák – DEAC 100-102 (19-23, 27-19, 21-23, 20-22, 13-15)

Szedeák: Wirth 9/3, Milisavljevics 3, BALMAZOVICS  21/6, KRAPICS 37/15, Olasz – csere: KERPEL-FRONIUS G. 20, Asbury 8, Kerpel-Fronius B. 2.

edző: Adjelko Mandics

DEAC: MOODY 19/12, Polyák 7/3, BORISZOV 16/3, Armwood 9, TÓTH Á. 24/3 csere: Manigat 8/3, Bognár 5, Harrison 7/3, Somogyi 2 Omenaka 5.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Kellő energiával és odafigyeléssel kezdtünk, de ezt követően a Szeged ritmust vátott, amit rosszul reagáltunk le. Sok második esélyt engedélyeztünk, rengeteg labdát adtunk el, és előre megbeszélt dolgokban hibáztunk. A fordulás után sokkal motiváltabbak voltunk, ennek ellenére nem játszottunk jól. Nyilván nehéz helyzet volt, hogy egy új játékost kellett beépítenünk, Armwood pedig két hétig nem edzett a sérülése miatt, de a legfontosabb, hogy ha nehezen is, de megszereztük a győzelmet. Köszönjük szurkolóinknak, akik elkísértek minket, remélem, hogy a Kecskemét elleni győzelemmel, és valamivel jobb játékkal tudunnk majd nekik kedveskedni. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-11-09 15:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Amerikai centert igazolt a DEAC

DEAC * 2017-10-17 17:22:52

Responsive image
Egyre távolabb a rájátszástól

DEAC * 2019-04-24 21:25:00

Responsive image
Ivosevnél a rájátszás a minimum

DEAC * 2018-11-13 13:45:00