Egy negyedig bírta a Falco tempóját a DEAC

2017-11-13 08:00:00

Egy negyeden keresztül tudta tartani a lépést a sérülésektől tizedelt DEAC a jóval esélyesebb Szombathely ellen. A második negyedben azonban átrohantak Berényi Sándor tanítványain Perl Zoltánék, s végül megérdemelt harminc pontos győzelmet arattak.

Hiába jelentkezett játékra a szezon során először Bognár Kristóf, nem tudott teljes kerettel kiállni a DEAC ezúttal sem, hiszen Jahmal Jones mellett Ivan Lilov sem vállalta a játékot. Klasszikus irányító hiányában egyből a kezdőcsapatban találta magát a mindössze tizenhét esztendős Tóth Bence, az egy légiós felállás pedig már a mérkőzés előtt lekorlátozta a debreceniek esélyeit. Govens hárompontosával kezdődött a mérkőzés, melyre szinte azonnal válaszolt Velkey János. Három percnek kellett eltelnie, hogy először DEAC vezetést mutasson az eredményjelző, Farkas Attila zsákolása után 7-5 volt az állás. A folytatásban sem torpant meg a cívisvárosi alakulat, Velkey második triplájával már kilenc volt közte, sőt Armwood ziccerével kétszámjegyűre nőtt a differencia, időt is kért a Falco. A negyed hajrájára stabilizálták játékukat a vasiak, de meglepetésre így is hat pontos hazai fórral zárult a játékrész.

Govens triplája, majd Zigeranovic zsákolása után pillanatok alatt egyre olvadt a különbség, Berényi Sándor időt is kért. A folytatásban a játékvezetőké volt a főszerep, néhány véleményes ítélet, szombathelyi büntetők és hárompontosok után már nyolc volt a vendégek javára, a 18-4-es rohanás után a hazai szakmai stáb újra magához hívta övéit. A negyed derekán a magas szerkezetről extrém alacsonyra váltott a DEAC, de ez sem hozta meg a kívánt hatást, az idő közben ritmust fogott vendégek folyamatosan növelték előnyüket. A nagyszünet előtti percek is a vendégeknek sikerültek jobban, Govens újabb távolijával 48-32-es Falco előnnyel mehettek pihenni a felek.

A fordulás után nagyon bekezdtek a csapatok, ám Tóth Bence triplája után mindkét fél megtorpant. Armwood törte meg a háromperces kosárcsendet, ám a szabadlabdákat a folytatásban valamiért rendre a szombathelyiek szerezték meg. Öt magyarral a pályán is becsülettel küzdött a DEAC, de a húsz pontos differencia állandósult egészen a negyed végéig. A szinte hibátlanul játszó Govens-Perl duó vezérletével magabiztosan tartották előnyüket a vendégek, s a negyedik negyed elejére el is döntötték a találkozót. Mindkét oldalon lehetőséget kaptak a végére az addig kevesebbet játszók, de az eredményt ez már nem befolyásolta jelentősen. A második negyed rövidzárlatát leszámítva a hajdúságiak végig kulturált kosárlabdát mutattak két alapemberük hiányában is, a Falco pedig bizonyította, hogy miért is tartják őket a bajnokság egyik esélyesének. Folytatás jövő héten Sopronban.

NBI A-csoport, 8. forduló

Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 1200 néző (Frányó, Rácz, Hervay)

DEAC – Falco-Vulcano Energia KC 62-92 (22-16, 10-32, 17-23, 13-21)

DEAC: Tóth 5/3, VELKEY 14/6 , Molnár 6, FaARKAS 16, ARMWOOD18/3 cserék: Kósa 3/3, Bognár -, Fazekas -, Opre -, Lajsz -, Kozák -.

Falco: GOVENS 31/15, PERL 15/6, Váradi 12/9, Pustahvar 9/3, Tóth N 2. cserék: ZIGERANOVIC 13, Norfleet 6/6, Dancsecs 2, Kucsora 2, Durázi -, Kovács -.

Berényi Sándor: – Nem volt szerencsénk mostanában a sérülések kapcsán. Jones és Lilov játéka is kérdéses volt, nem is tudták vállalni végül. Több felállást kipróbáltunk, nem jöttek be. Jó százalékkal dobott a Falco, ez volt a vereségünk fő oka, illetve a szabad labdákra nem csaptunk le időben.

Szrecsko Szekulovics: – Nehéz mérkőzésre számítottunk, és az is volt. Boriszov kis sérüléssel küzd, nem akartam kockáztatni, fontos szerepe lesz a nemzetközi porondon. Sok meccsünk van folyamatában, így nem egyszerű. Rendkívül fontos győzelmet arattunk egy jó hangulatú mérkőzésen.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-13 08:00:00

további cikkek a témában