A Szolnok vette el a DEAC veretlenségét

2019-10-18 22:00:00

Tizennyolc pontos vereséget szenvedett a DEAC az NBI/A 4. fordulójában Szolnokon. A Debreceni Egyetem csapata csak másfél negyedig nyújtott elfogadható teljesítményt, ezt követően a hazaiak akarata érvényesült.

Kovács Adrián negyedik A-csoportos mérkőzésén is változtatott a kezdőötösén, ezúttal Lluis Costa érkezett a padról, helyét Demarcus Harrison vette át. Az amerikai hátvéd meg is hálálta a bizalmat a DEAC első kosarát rögtön ő szerezte egy szépen kijátszott akció után. Mindkét csapat kissé pontatlanul kezdte a találkozót, öt perc elteltével Manigat távolija után még mindig csak 8-5-ös debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. Ezt követően Boriszov percei következtek, sorozatban szerzett öt pontjával tovább nőtt a különbség, a hazaiak időt is kértek (10-15). Jót tett a rövid fejmosás a Szolnoknak, egy 7-0-futással- közte két zsákolással - megfordították az eredményt. A negyedet azonban így is a hajdúságiak zárták jobban, a már-már megszokott Costa-Manigat összjátékból utóbbi dobott hárompontost (19-20).

A folytatásban Jones vezérletével hamar hárompontos fórba került az Olajbányász, a cívisvárosiak ezúttal is rengeteg második esélyt adtak ellenfelüknek. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, egyik fél sem tudta elkapni a ritmust, érezhetően alaposan felkészültek egymásból. Két perccel a nagyszünet előtt még mindig 32-32 volt az állás, ám Tucker és Smith pontjaival öttel elléptek a Tisza-partiak. A negyed zárása is a vendéglátóknak sikerült jobban, Armwood sportszerűtlen hibáját Krisztics két egypontossal büntette, az extra támadásból pedig Smith dobott egy dudaszós hármast, így 43-34-el vonulhattak az öltözőbe a felek.

Tóth Ádám két hárompontosával (!) indult a második félidő, ezzel szempillantás alatt visszajött a meccsbe a DEAC (43-40). Tucker fújt ébresztőt egy távolival a hazaiaknak, Rudner kosarával pedig a negyed derekára visszaállt a félidei differencia. Nem hagyta annyiban a Debreceni Egyetem együttese, Tóth Ádám és Boriszov kosara után magához is hívta övéit Dragan Alekszics. Ez a taktikai szünet is jót tett a Szolnoknak, nagyszerű labdajáratásaik után először volt a két csapat között tíz egységnyi (57-47). A folytatásban sem lassítottak Kovács Péterék, így az utolsó felvonást már 12 pontos előnnyel várhatták.

Kétperces kosárcsenddel indult az utolsó tíz perc, mely értelem szerűen a Szolnoknak kedvezett, ráadásul ezt is Smith törte meg egy középtávolival (64-50). Hiába válaszolt Boriszov egy hárompontossal, a negyed továbbra is meglehetősen pontszegény volt, az idő előrehaladtával egyre közelebb került az Olajbányász második győzelméhez. A végéhez közeledve teljesen elvesztette a ritmust a DEAC, így a hazaiak 18 pontos, megérdemelt győzelmet arattak. Kovács Adrián és csapata ezzel elvesztette veretlenségét a bajnokságban, ráadásul a következő fordulóban sem vár rájuk könnyű erőpróba, hiszen a bombaerős Paksot fogadják jövő hét pénteken.

Szolnoki Olajbányász – DEAC 80-62 (19-20, 24-14, 19-16, 18-12)

Szolnok: Smith 7/3, Rudner 8/6, TUCKER 13/9, Krisztics 11/3, Morant 6 csere: JONES 28/15, Tóth N. 5, Kovács 2.

edző: Alekszics Dragan

DEAC: Manigat 11/6, HARISON 10/3, Boriszov 13/9, Armwood 8, TÓTH 14 csere: Costa -, Bognár 5, Polyák 1, Somogyi -, Omenaka -.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Hiányzott az a szikra, ami az előző meccseken megvolt, sajnos néhány szakasztól eltekintve nem volt ritmusa a játékunknak. A Szolnok agresszív volt védekezésben, ez pontatlan támadásokat, és rengeteg eladott labdát eredményezett. A bajnokság során először értek bennünket olyan impulzusok, amikkel nem tudtunk mit kezdeni, és nehezen tudtunk átlendülni a holtpontokon. Fontos mérföldkő volt ez a csapat életében, igyekszünk tanulni a hibáinkból és mielőbb kijavítani azokat. Holnaptól már csak saját magunkkal és a Pakssal fogunk foglalkozni, szeretnénk újra győzni saját közönségünk előtt. Köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket, és végig érezhettük a támogatásukat. 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-10-18 22:00:00

további cikkek a témában