Az eddigi legnehezebb erőpróba következik Szolnokon

2019-10-16 15:30:00

Pénteken a bajnokság 4. fordulójában a Szolnoki Olajbányászhoz látogat a DEAC kosárlabdacsapata. A 18 órától kezdődő találkozóra a klub ingyenes szurkolói buszt indít.

Kiválóan kezdte a 2019-20-as szezont Kovács Adrián együttese, hiszen mindhárom eddigi találkozójukat megnyerték. A Kaposvár elleni szezonnyitó még elég döcögősre sikerült, ám az Oroszlány elleni idegenbeli, valamint a Sopron elleni hazai mérkőzésen már jóval magabiztosabb volt a csapat. A komolyabb erőpróbák azonban még csak most következnek a hajdúságiak számára, hiszen ezúttal az elmúlt évtized sikercsapatához, a Szolnoki Olajbányászhoz látogatnak. A DEAC jelenleg tagja a négy hibátlan mérleggel rendelkező gárdának, de hogy huzamosabb ideig is tudják e tartani felsőházat érő pozíciójukat, az a péntekihez hasonló kiélezett mérkőzéseken fog eldőlni.

Szolnokon rengeteg változás történt a nyáron, a tulajdonos- és névváltoztatás mellett a játékoskeret is igencsak kicserélődött. Vojvoda Dávid, Benke Szilárd, vagy éppen az idén már a DEAC-ban tündöklő Tóth Ádám érezhetően hatalmas érvágás az Olajbányásznak, ráadásul ezúttal a légiósok kiválasztása sem sikerült úgy, mint a korábbi években. Ennek megfelelően nem is kezdték túl acélosan a bajnokságot, s bár az Alba Fehérvár elleni sima hazai vereséget még kozmetikázták a Jászberény legyőzésével, a Körmend elleni 29 pontos zakó már aggodalomra adhat okot a szurkolóiknak. Andre Jones és Dakarai Tucker közel húszpontos meccsenkénti átlagukkal eddig húzóemberei a Tisza-partiaknak, míg Kenneth Smith elsősorban a kiszolgálásukért felelős, az amerikai hátvéd a legtöbb gólpasszt adta eddig a ligában.

Kiélezett találkozóra van kilátás pénteken, hiszen az első három forduló után még mindig nagyon nehéz a csapatok valós erejét megmondani. A hazaiak két abszolút topcsapattól szenvedtek vereséget, viszont csak a várhatóan az alsóház elkerüléséért küzdő JKSE-t tudták megverni. A DEAC ugyanakkor két középmezőnybe várt gárdát győzött le hazai pályán, és az újoncot verte idegenben. Az összecsapáson várhatóan kulcskérdés lesz a lepattanóharc, hiszen a Szolnok az elmúlt évekkel ellentétben talán a palánk alatt tűnik sebezhetőnek. A Sopronhoz hasonlóan ők is igyekeznek gyors kosárlabdát játszani, de a kettő-kettő elleni játékaik limitálása is döntő lehet.

Megfelelő számú érdeklődő esetén a klub ingyenes szurkolói buszt indít Szolnokra. Jelentkezni a kosarlabdadeac@gmail.com email címen, vagy a csapat hivatalos Facebook oldalán lehet (név, cím, telefonszám).

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-10-16 15:30:00

további cikkek a témában