Az újonc otthonában folytatjuk pénteken

2019-10-03 10:40:00

Az NBI/A 2. fordulójában az újonc OSE Lions együtteséhez látogat a DEAC kosárlabdacsapata. Kovács Adrián együttesének minden esélye meg van, hogy idegenben is győzelemmel kezdje a szezont, ám várhatóan ehhez lesz egy-két szava a több, mint 30 év után feljutó Oroszlánynak is.

Az elmúlt héten kétpontos sikerrel kezdte meg a 2019-20-as idényt a Debreceni Egyetem csapata. A Kaposvári KK elleni szezonnyitón még helyenként akadozott a játék, de összességében jól festett a pályán a nyáron jelentősen átalakuló gárda. Milos Boriszov és Jahenns Manigat már az első fordulóban bizonyította, hogy érdemes volt őket megtartani, de teljesítménye alapján Tóth Ádám is bombaigazolásnak tűnik. Isaiah Armwood is jó meccset futott, ám a két évvel ezelőtti MVP várhatóan fog ennél még jobban is játszani, míg Lluis Costa elsősorban szervezésben jeleskedett. A padról többen is jól szálltak be, Bognár Kristóf rendkívül fontos pillanatokban szerzett pontokat, míg Polyák László és Damarcus Harrison védő oldalon volt nagyon hasznos.

A komoly kosármúlttal rendelkező Oroszlány hosszú idő után újra kivívta az első osztályban való indulás jogát. A tavalyi döntős Körmend otthonában ugyan nem volt esélyük a győzelemre, ám a biztos bennmaradást kitűző OSE első évében várhatóan hazai pályán lesz nagyon veszélyes. Az újonc négy légióssal vágott neki a szezonnak, közülük is Remy Abell és Milivoje Bozovics tűnik a veszélyesebbnek. A magyar magjuk több A-csoportban is bizonyított játékosból áll, Mohácsi Máté, Demeter Attila vagy a debreceni születésű Garamvölgyi Ákos is komoly játékperceket kapott Sebastjan Krasovec vezetőedzőtől.

Bár a játékoskeretek minősége alapján Kovács Adrián együttese az összecsapás esélyese, a fanatikus szurkolói által tüzelt oroszlányiak előreláthatólag mindent meg fognak tenni, hogy hazai pályán győzelemmel térjenek vissza a legjobbak közé.

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-10-03 10:40:00

további cikkek a témában