Indul a szezon, a Kaposvárt fogadjuk szombaton

2019-09-27 09:12:00

Szombaton elkezdi a 2019-20-as szezont a DEAC kosárlabdacsapata. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban 19 órától megrendezésre kerülő mérkőzésen a nyáron jelentős átalakuláson átesett Kaposvári KK együttesét fogadják a hajdúságiak.

Az előző kiírás felemásra sikerült a DEAC számára, hiszen a Magyar Kupában bronzérmet szereztek a cívisvárosiak, míg a bajnokság alap- és középszakaszában is csak egy hajszállal csúsztak le a rájátszásról. Mint ismert, Berényi Sándor vissszalépett a vezetőedzői pozíciótól, helyét segédje, Kovács Adrián vette át.

A csapatnál eddig is edzőként dolgozó Kádár Tamás mellett új tagja is van a szakmai stábnak, a litván Justinas Spokas Spanyolországból tette át székhelyét Debrecenbe. A játékoskeretben is voltak változások, három légióst is kicserélt a vezetőség, az Amigo-Ivosev-Dugat trió helyére Lluis Costa, Damarcus Harrison és a két éve már közönségkedvenccé váló Isaiah Armwood érkezett. Velkey János, Kósa Tamás és Kozák Márton is máshol folytatja idén, de az egykori válogatott Tóth Ádám, és a jelenlegi nemzeti csapat bő keretében helyet kapó Somogyi Ádám neve egyértelmű erősítés.

A szombati ellenfél az előző szezonban a várakozások alatt teljesített, így a vezetőség a teljes átalakulás mellett döntött. Első lépésként kinevezték Sztojan Ivkovicsot általános igazgatóként, a szövetségi kapitány jelenléte már önmagában is garancia lehet a sikerre. A keretet gyakorlatilag teljesen kitakarították, Borisz Krnjajszki és Horváth Hunor voltak a magyar érkezők, míg a tavalyi négy légiósuk helyére öt újat hoztak. Dramicanin, Norfleet és Ponjavics már bizonyított a magyar bajnokságban, de a legnagyobb fogásnak az európai topbajnkságokban is megforduló Jure Lalics tűnik.

A felkészülés mindkét fél számára felemásra sikerült, érezhető még a csapatokon, hogy össze kell még érniük. A DEAC hathetes felkészülése alatt hat edzőmérkőzést is játszott, kivétel nélkül erős ellenfelekkel. A 2-4-es mérlegből messzemenő következtetéseket nehéz levonni, az mindenesetre látszik, hogy az idei csapatban is komoly potenciál rejlik. Hogy élesben mire lesz képes Kovács Adrián és csapata, az szombaton 19 órától kiderül. A találkozóra érdemes időben érkezni, hiszen a szezonnyitókon egyébként is nagy érdeklődés mellett, a 17 órától kezdődő DVSC-Puskás Akadémia találkozóról is várhatóan sokan sietnek majd át az Oláh Gábor utcára.

Fontos információ, hogy bérletvásárlásra hétköznapokon 9 és 17 óra között van lehetőség a DEAC Dóczy utcai irodájában, a találkozó előtt ezúttal csak jegyvásárlásra lesz lehetőség.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-09-27 09:12:00

további cikkek a témában