Fantasztikus győzelem Kaposváron

2017-11-06 09:24:25

Elképesztő győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata a bajnokság 7. fordulójában Kaposváron. Három negyeden keresztül egyik csapat sem tudott nagyobb előnyt kiépíteni, de a negyedik játékrészben extázisban játszó cívisvárosiak végül hat ponttal legyőzték a jóval esélyesebb somogyiakat.

Hatalmas iramban indult a találkozó, Heindlein kosaraival a házigazdák kezdték meg a pontgyártást, de Molnár András triplájával két perc után már a DEAC-nál volt az előny (4-7). Berényi Sándor hamar feladta a területvédekezést, amely jó döntésnek bizonyult, a negyed derekára kezdett összeállni a hajdúságiak hátsó alakzata, elsősorban a három blokkot is kiosztó Arwoodnak köszönhetően. A taktikusan játszó debreceniek végig őrizték minimális előnyüket a negyed során, egészen az utolsó másodpercig, amikor a Kaposvár pontkirálya, Cristopher Dunn egy kettő plusz egyes akcióval megfordította az eredményt (17-16).

A folytatásban is sok hibával játszottak a csapatok, rengeteg üres dobás maradt ki, ráadásul számtalan eladott labda „színesítette” a találkozót. A vendéglátók a sikertelen kinti próbálkozások után igyekeztek kihasználni magassági fölényüket a gyűrű alatt, s egy 13-4-es rohanással megléptek Farkaséktól (29-22). Berényi Sándor még időben hívta magához övéit, a gyors fejmosás után Armwood középtávoliaival pillanatok alatt egyre zárkóztak. Spica fújt ébresztőt társainak, ám Lilov a legjobbkor válaszolt első hárompontosával, sőt a bolgár büntetőivel már újra egyenlő volt (32-32). Evans duplájára az utolsó másodpercben ismét Lilov válaszolt, így fordulatos első félidő után döntetlennel mehettek a nagyszünetre a felek.

4-0-s rohanással kezdett a Kaposvár a fordulás után, de Molnár hárompontosával és Jones büntetőivel hosszú idő után újra a DEAC-nál volt az előny (38-39). A folytatásban felváltva estek a kosarak, a nagy tempóban ismét rengeteg hiba csúszott be mindkét oldalon. Lilov gyorsindításból szerzett kosara után Fekete Ádám 44-47-nél időt kért, de a debreceni zónával a folytatásban sem tudtak mit kezdeni. A negyed végén Ivosev jóvoltából megszerezte első hármasát a házigazda, de Jahmal Jones egy távolival még válaszolt, így a záró felvonásra mindent kezdhettek előlről a csapatok (53-53).

Az eltiltása után újra bevethető Kósa Tamás triplájával indult az utolsó tíz perc, melyre a nagyon elemében lévő Spica és Dunn szinte azonnal válaszolt. A debreceni stáb megint a legjobbkor kérte ki egyperces szünetét, a folytatásban Farkas és Velkey szórt be egy távolit (57-62). Az extázisban játszó DEAC öt perccel a vége előtt Armwood és Jones pontjaival kilenc ponttal meglépett, majd Farkas Attila újabb hárompontosával már kétszámjegyű előnyre tett szert (57-69). Nem adta fel azonban a Kaposvár, egy 7-2-es rohanással újra látótávolságon belülre kerültek. Már csak másfél perc volt hátra, amikor Spica kettő plusz egyével négyre olvadt a DEAC előnye, ám Lilov elképesztő hármasa után újra fellélegezhettek (67-74). Az utolsó percben okosan játszott az idővel a cívisvárosi alakulat, így hatalmas meglepetésre idegenben győzték le a jóval esélyesebb Kaposvárt.

Kaposvári KK – DEAC 69-75 (17-16, 17-18, 19-19, 16-22)

KKK: DUNN 14, Evans 6, Ivosev 6/6, Heindlein 13, SPICA 28 cserék: Baki 2, Hock -, Bogdán -.

DEAC: JONES 12/3, LILOV 20/6, Molnár 8/6, ARMWOOD 15, FARKAS 12/6 cserék: Lajsz -, Velkey 5/3, Kósa 3/3, Opre -.

edzők: Berényi Sándor, Kovács Adrián, Kádár Tamás

Berényi Sándor: Gratulálok a csapatomnak, hatalmasat küzdöttek ma. Egy olyan Kaposvárt sikerült ma legyőznünk, akiket én személy szerint nagyon nagyra tartok, hiszen helyi kötődésű magyar edzővel sikerült egy olyan stabil csapatot kialakítaniuk az utóbbi években, ami sokak számára követendő példa lehet.  Amit a múlt héten elrontottunk a Körmend ellen, abban ma nagyon jók voltunk, gondolok itt a szabadlabdákra és a lepattanókra, melyekért hatalmas energiákat mozgósítottunk. Végig közel tudtunk maradni, a Kaposvár pedig a negyedik negyedre elbizonytalanodott, mi pedig egy nagyszerű sorozatnak köszönhetően 10-12 pontos előnyt tudtunk kialakítani, amely elég volt a végéig.

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-11-06 09:24:25

további cikkek a témában