Manigat visszatér a DEAC-ba

2019-08-01 16:53:00

A mai napon Jahenns Manigat-tal is megállapodott is DEAC kosárlabdacsapata, így teljesnek mondható az együttes kerete. A kanadai hátvéd az előző szezont is Debrecenben töltötte, a bajnokság során 14.5 pontot 3.8 gólpasszt és ugyanennyi lepattanót, valamint 1.5 szerzett labdát átlagolt.

-Azért választottam újra a DEAC-ot, mert a karrierem ezen pontján fontos, hogy visszatérjek egy számomra ismerős helyre, és ott próbáljak meg továbbfejlődni. Bízom Kovács Adrián vezetőedzőben és a szakmai stábban, akiknek egy részével már tavaly is együtt dolgozhattam. Boldog vagyok, hogy visszatérhetek Debrecenbe, nagyon szeretem a várost, a szurkolókat és a mérkőzéseinket övező körítést. –mondta Manigat az új szerződése aláírásáról, majd hozzátette, nagyon nehezen élte meg, hogy lemaradtak az előző szezonban a rájátszásról, idén mindenképp szeretné ezt kijavítani. Meglátása szerint már a kezdetektől nagyon koncentráltnak kell lenni, és az elmúlt idénnyel ellentétben nyerni kell az előzetesen hozható meccseket.

Manigat az ötödik – egyben utolsó- külföldi igazolása a Debreceni Egyetem csapatának, ezzel eldőlt, hogy Kovács Adrián teljes kerettel kezdheti meg élete első A-csoportos felkészülését. További hír a klub háza tájáról, hogy a tizenkét szerződéssel rendelkező játékos mellett Gáspár Mátyás és Asszú Ádám is a nagycsapattal kezdi meg az alapozást, de több utánpótláskorú játékossal is egyeztet majd a szakmai stáb.

-A nyár folyamán végig odafigyeltem, hogy jó formában maradjak. Tavaly két sérülésem is volt, így fontos volt számomra, hogy a testem bizonyos részeit megerősítsem. A pihenésre is volt természetesen egy kis időm, a főiskolai barátaimmal mentünk nyaralni. Nagyon várom már, hogy kezdődjenek az edzések, a tavalyi szezonról van egy befejezetlen ügyünk. Egyértelmű célom erre a szezonra, hogy így vagy úgy, de sikerüljön a klub története során először bejutnunk a playoff-ba. –zárta szavait a kanadai játékos.

A DEAC kosárlabdacsapatának kerete a 2019-20-as szezonra:

LLuis Costa, Jahenns Manigat, Polyák László, Damarcus Harrison, Somogyi Ádám, Milos Boriszov, Isaiah Amwood, Tóth Ádám, Bognár Kristóf, Velkey János, Godwin Omenaka, Tóth Bence, Gáspár Mátyás, Asszú Ádám.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-08-01 16:53:00

további cikkek a témában
Responsive image
Irány az Universiade!

DEAC * 2017-08-17 12:56:29

Responsive image
Esélyt sem hagyott a Szolnok

DEAC * 2018-11-10 18:45:00