Nem volt egy súlycsoportban a bajnokesélyessel a DEAC

2017-10-30 10:00:00

Súlyos vereséget szenvedett a DEAC az NBI A-csoportos kosárlabda bajnokság 6. fordulójában hazai pályán. A bajnokesélyes Egis Körmend végig kézben tartotta a mérkőzést, és elsősorban második félidei lehengerlő játékának köszönhetően 40 pontos győzelmet aratott az újonc otthonában.

Az elmúlt héten megsérülő Dallas Lauderdale próbajátéka leteltével a DEAC elköszönt az amerikai centertől, így újra három légióssal állt fel az együttes, ráadásul az eltiltását töltő Kósa Tamásra sem számíthatott Berényi Sándor. Körmendi hárompontossal indult a találkozó, melyre szinte azonnal válaszolt Lilov és Armwood. Potyogtak a kosarak az első percekben, de meglépni egyik gárda sem tudott a másiktól. A negyed derekára kisebb hullámvölgybe került a vendéglátó, Ferencz Csaba kettő plusz egyes akciójával hétre nőtt a különbség. Armwood vezérletével újra magára talált a házigazda, de az alacsony szerkezetben játszó vasiakkal szemben nem volt ellenszerük védekezésben, így tíz perc után is megmaradt a szűk körmendi vezetés.

5-0-s rohanással kezdtek a vendégek, így hamar kétszámjegyűre nőtt a differencia. Berényi Sándor időt is kért, ám hiába zárkóztak Molnár Andrásék, a körmendiek veszélyes támadásait nem tudták megállítani. A negyed felénél területvédekezésre váltott a DEAC, mely rövid időre meg is zavarta a dunántúliakat, de a Davis-Fanning duó vezérletével hamar átlendültek a holtponton. Berényi Sándor tanítványai rengeteg üres dobást hibáztak, ráadásul ezúttal is hadilábon álltak a büntetőkkel. A nagyszerűen játszó Körmed két perccel a nagyszünet előtt már 15-el is vezetett (33-48), ám Arwood és Velkey triplájával ismét tízen belülre került a Debrecen. Bár az utolsó percek a házigazdák szája íze szerint alakultak, bőven volt megbeszélnivalójuk a félidőben.

Ott folytatták a csapatok ahol abbahagyták, potyogtak a kosarak, hihetetlenül látványos kosárlabdát láthatott a csarnokot színültig megtöltő publikum. Hamar bebizonyosodott, hogy a Körmenddel nem jó ötlet dobóversenybe bonyolódni, az extázisban játszó vendégek fantasztikusan bontották meg a debreceniek védelmét. Nagyon megtorpant a DEAC, semmi sem akart sikerülni Farkaséknak, és egy elképesztő 20-1-es rohanással (!) gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (47-74). A cívisvárosiaknál több kulcsjátékos is mélyen tudása alatt játszott, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezúttal nem volt egy súlycsoportban a két együttes. A végére már nem sok kérdés maradt, mindkét edző kedvére rotálhatta csapatát. Csorvási Milán kosarával a száz pontos határt is átlépték a vasiak, a hazaiak egyetlen örömét a fiatal Tóth Bence első NBI A-csoportos pontjai jelenthették. Az Egis Körmend végül 40 pontos győzelmet aratott az Oláh Gábor utcán, sikerük ilyen mértékben is teljesen megérdemelt.

NBI/A 6. forduló

Debrecen, Oláh Gábor utcai Sportcsarnok, 1300 néző

DEAC – Egis Körmend 70-110 (20-27, 21-23, 12-30, 17-30)

DEAC: Jones 7, Lilov 15/3, Molnár 10, ARMWOOD 24/6, Farkas 6 cserék: Velkey 5/3, Fazekas -, Lajsz -, Opre -, Tóth 3/3.

Körmend: Halász 11/6, Hollins 10/6, FANNING 19/9, DAVIS 21, Horti 9 cserék: Ferencz 8/3, Csorvási 8, Touyo 8, BÁN 11/9, Koch 3/3, Németh 3, Oroszi -.

MESTERMÉRLEG

Berényi Sándor: – Az első félidőben a dobószázalékokat tekintve nem volt komolyabb problémánk, a fordulás után azonban egy jóval erőszakosabb vendégcsapat jött ki a pályára. Nagyon hiányzott a srácokból az akarás, melynek következtében alulmaradtunk a játék legfontosabb elemeiben, így osztálykülönbség alakult ki. Elnézést kérek a szurkolóinktól.

Gasper Potocnik: – A második félidőben úgy játszottunk ahogy az elvárható tőlunk, jelentősen kevesebb pontot engedélyeztünk ellenfelünknek a festékből, könnyű kosarakat szereztünk, ami nagyarányú győzelmet eredményezett.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-30 10:00:00

további cikkek a témában