Kecskemétén a rájátszásért játszik a DEAC

2019-05-14 12:21:00

Szerdán 18 órától Kecskeméten zárja a középszakasz küzdelmeit a DEAC kosárlabdacsapata. Ha Berényi Sándor együttese győzni tud a hirös városban, és a Sopron kikap Zalaegerszegen, úgy a hajdúságiak kvalifikálják magukat a rájátszásra, minden más esetben véget ér számukra a szezon.

Talán az utolsó pillanatban talált magára a Debreceni Egyetem kosárlabda csapata, hiszen egy meglehetősen rossz sorozat után legutóbbi három bajnokijukat megnyerték a középházban, életben tartva ezzel rájátszásról szőtt álmaikat. Az már biztos, hogy ehhez le kell győzniük a Kecskemétet idegenben, de így sincs saját kezükben a sorsuk, hiszen a Sopronnak még ki kell kapnia a több sebből vérző ZTE otthonában. Az is eldőlt, hogy a mérkőzések kedvező alakulásával a DEAC a nyolcadik helyen végez, és a Körmenddel találkozik a rájátszásban, ellenkező esetben pedig a 9. helyen zárják a szezont.

A cívisvárosiak eddig háromszor találkoztak a lila-fehérekkel, az alapszakaszban két hazai győzelem született, ősszel 95-81-re nyert Forray Gábor együttese, a visszavágón pedig három pontos debreceni siker született (96-90). A középházban viszont a KTE győzni tudott az Oláh Gábor utcán, Wittmann Krisztiánék 77-72-re tudtak nyerni. A Kecskemét akkor okosan kontrollálta a találkozót, hosszú támadásaikkal sikerült lassítaniuk Bognár Kristófékat, és mindössze négy eladott labdát jegyezve kézben tartották az eseményeket. Szerdán kulcsfontosságú lehet a kettő-kettő elleni játékaik levédése, a lepattanóharc megnyerése és a gyorsabb játék ráerőltetése az ellenfélre.

Bár a két együttes játékstílusa nagyon eltérő, játéktudásban nem állnak messze egymástól, nem elképzelhetetlen tehát egy hajdúsági bravúr a Messzi István Sportcsarnokban. A KTE már biztosan bejutott a rájátszásba, így akár félvállról is vehetnék a mérkőzést, ám egy győzelemmel biztosan a hatodik kiemelést szereznék meg, mellyel várhatóan elkerülnék a Körmend-Falco duót, és a sérülésekkel bajlódó Szolnokkal találkoznának. DEAC rájátszásba jutásához a másik középházi találkozónak is kedvezően kell alakulnia, ahol a Zalaegerszegnek már teljesen tét nélküli a mérkőzés, hiszen ők már biztosan a 10. helyen zárják a bajnokságot. Az sem segít zalaiak – és ezáltal a DEAC- helyzetén, hogy a vasárnap megsérülő Agafonov még mindig Debrecenben van, várhatóan ma engedik vissza csapatához, játéka még kérdéses.

A csapat vezetősége a mérkőzés fontosságára való tekintettel ingyenes szurkolói buszt indit Kecskemétre, melyre a klub hivatalos Facebook oldalán privát üzenetben, vagy a a kosarlabdadeac@gmail.com email címen lehet jelentkezni (Névvel, email címmel és telefonszámmal).

 

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-05-14 12:21:00

további cikkek a témában