MEFOB: Mindkét csapatunk döntőben

2019-05-14 09:00:00

Sikerrel vették a Nemzeti Egyetemi Bajnokság elődöntőjét a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatai. A Jávor Barna irányította hölgyek a Győrrel, míg Kovács Adrián fiai a címvédő Miskolccal találkoztak az elődöntőben.

Szabó Rékáék nagyszerűen kezdték a mérkőzést, és kiváló védekezésüknek köszönhetően már az első negyedben elléptek ellenfelüktől. A folytatásban aztán magukra találtak a győriek, de a hazaiak így is szinte végig tartották 10 pont körüli előnyüket. A nagyszünethez közeledve a vendégek egy 6-0-s rohanással zárkóztak, ám ez sem volt elég a fordításhoz, 32-24-es debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

A fordulás után sem változott a játék képe, a Győr hatalmas energiákat mozgósított, hogy utolérje a mieinket, de az agresszív letámadásuk is csak arra volt elég, hogy ötre zárkózzanak. A záró felvonás közepén Chroméj szemfüles duplájával már csak kettő volt közte, de Földvári Andreáéknak a helyén volt a szivük, és nagyot küzdve tartották minimális fórjukat. Az utolsó percekben is ők voltak higgadtabbak, míg a győriek keze megremegett a büntetővonalon, addig a cívisvárosiak értékesítették az egypontosaikat, így ha nehezen is, de bejutottak a keddi döntőbe, ahol a nagy esélyes TF lesz az ellenfelük.

A fiúkra sem várt könnyű feladat, hiszen a tavalyi győztes Miskolccal kellett megküzdeniük a továbbjutásért. Kozák Mártonék szinte lemásolták a lányok rajtját, és ellenállhatatlan kosárlabdát bemutatva 15 pontos fórra tettek szert tíz perc után. Bár már közel húsz is volt közte, a támadásokba egyre több hiba csúszott, de Kovács Adrián együttese így is megnyugtató előnyt harcolt ki a nagyszünetre (36-20).

A fordulás után magára talált a címvédő, és kihasználva a hajdúsági megingásokat visszajöttek a mérkőzésbe. Az első félidőben bemutatott extra védekezést nem sikerült lemásolni a második húsz percben, de amikor nagyon kellett, akkor mindig volt valaki, aki tudott lendíteni csapata szekerén, és ha nehezen is, de végül a fiúk is kvalifikálták magukat a döntőbe.

Mindkét nem a TFSE-vel mérkőzik az aranyért, a hölgyek 13 órától, míg az urak 15 órától játszanak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Széchényi István Egyetem – Debreceni Egyetem 56-61 (8-17, 16-15, 16-13, 16-16)

Győr: CHROMÉJ 14/3, Gosztola 4, Horváth D., Gyöngyösi, Biczó 9. csere TÖRÖK 8, NAGY R. 7, PERL 10/6, Szűts 4. Edző: Barthalos István. 
Debrecen: Mezei 6/6, SZABÓ R. 9/3, JÁVOR 8/6, Göttlinger 8, FOLTIN 14. csere: FÖLDVÁRI 16, Papp A., Herdon. Edző: Jávor Barna, Kovács Imre.

Jávor Barna: - Gratulálok csapatomnak, amely nagyon nagy energiát fektetett a győzelem megszerzésébe. Döntő volt, hogy nem "ragadtunk be" az elején, hanem sikerült olyan előnyt szerezni, amely kitartott. Csapat-szinten kiosztottunk huszonegy gólpasszt, nagyot küzdöttek a lányok, de az utolsó pillanatig harcoló győri csapat is megérdemli az elismerést. Holnap megpróbáljuk még az elődöntőben mutatott teljesítményünket is felülmúlni.

Fiú Nemzeti Egyetemi Bajnokság elődöntő

Miskolci Egyetem – Debreceni Egyetem 69-75 (8-23, 12-13, 22-13, 27-26)

Miskolc: Takács 23/9, Tóth 3, Kopasz 3/3, Szanyi 13/9, Lippai 12 csere: Gonda, Orliczki Bence 8, Piukovics 7/3, Orliczki Márton, Orliczki Mátyás.

Debrecen: Pollák 20/3, Kozák M. 16, Asszú 13/6, Kozák B. 12/3, Gáspár 2 csere: Szekeres 6/6, Szűcs M 1, Szűcs B. 5, Zsuga.

Kovács Adrián: Talán a legfontosabb, amit ki szeretnék emelni, az a védekezés, hiszen rengeteg energiát tettünk bele a mai napon. Leginkább erre hivtuk fel a mérkőzés előtt a figyelmet, és ezt sikerült is véghez vinnünk. Boldogok vagyunk, hogy döntőt játszhatunk, addig is a pihenésé lesz a főszerep. Köszönjük a szurkolást, reméljük, hogy holnap is sokan kilátogatnak majd.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-05-14 09:00:00

további cikkek a témában