Becsky István tagságát megújították az MKOSZ elnökségében

2019-05-07 15:00:00

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége tisztújító küldöttgyűlést tartott a mai nap során. Rendkívül magas volt a részvételi arány, a 125 lehetséges küldött közül 105-en jelen voltak, így határozatképes volt a küldöttgyűlés.

Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke elmondta, hogy a fejlődéshez stabil háttér kell a sportág minden területén. Az utánpótlásban női vonalon nagyszerű munka folyik, ezt a korosztályos Európa-bajnokságokon elért eredmények fényesen bizonyítják. Ugyanezt kell elérni férfi vonalon is, ezért a jövőben nagyobb hangsúly kerül a minőségi munkára és arra, hogy az egyes utánpótlásműhelyek mennyi NBI-es és válogatott játékost nevelnek ki. 

A küldöttgyűlés elfogadta a 2018-as év beszámolóját és a 2019-es évre vonatkozó stratégiát. Ezt követően szavazást tartott az elnökség összetételéről. 

Az egyhangú szavazás alapján az elnök Szalay Ferenc maradt. Pukler Gábor, Becsky István, Halm Rolland, dr. Teszler Sándor, Fűzy András, Sitku Ernő, Bokor Ákos és dr. Cser-Palkovics András maradtak a 10 fős elnökség tagjai, Németh Károly és Leisztinger Tamás helyett pedig Sántha Gergely, illetve Hajdu Péter kerültek be.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-05-07 15:00:00

további cikkek a témában