Nehéz derbi vár a DEAC-ra Sopronban

2019-04-30 10:18:00

Sopronba látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A középszakaszának 5. fordulójában. Berényi Sándor együttesének mindenképpen győznie kell, ha versenyben akar maradni a rájátszásért.

Nem éppen a legjobb előjelekkel várhatja a Debreceni Egyetem csapata a szerdán 18 órától kezdődő mérkőzést, hiszen a középszakaszban igencsak megtáltosodó Sopron KC vendégei lesznek. Sabáli Balázs együttesében több kulcsember is kidőlt sérülés miatt, ám azóta felszabadult kosárlabdát mutatva nagyon eredményesek. Utolsó hat mérkőzésükből ötöt megnyertek, így azután, hogy némi meglepetésre bekerültek a középházba, már reális esélyük van a rájátszás kiharcolására is. A hajdúságiaknál ezzel szemben a felsőházról való lecsúszásnál megtört valami, hat mérkőzés óta képtelenek nyerni a bajnokságban.

-Úgy állunk hozzá, hogy szeretnénk megnyerni a hátralévő négy mérkőzésünket a középházban, hogy maradjon reális esélyünk továbbjutni. Most Sopronban elsődleges célunk a győzelem, de sokat segítene a helyzetünkön, ha többel tudnánk nyerni, mint amennyivel itthon kikaptunk. Bár akkor többen kiestek a mérkőzés előtt, illetve a meccs közben, úgy gondolom, hogy ez nem lehet mentség a hazai vereségre. Ezen már nem tudunk változtatni, meg kell próbálnunk javítani, és idegenben visszahozni azt a vereséget.-monda a nehéznek ígérkező idegenbeli összecsapásról Velkey János.

A középház öt csapatából három csatlakozik a rájátszáshoz, így legalább két együttest meg kellene előzni a hátralévő négy fordulóban. A Zalaegerszeg egy, a Sopron és az Atomerőmű kettő, míg a Kecskemét három győzelemmel szerzett eddig többet. Ez nem igérkezi könnyű feladatnak, mindenesetre Berényi Sándor vezetőedző mindent meg tesz annak érdekében, hogy valahogy visszatérjen csapata a győzelem útjára.

-Most egy kicsit eltérően készültünk a mérkőzésre, az ilyenkor szokásos elemzések, videózások és egyéb taktikai és technikai elemeken kívül múlt héten részt vettünk egy bokszedzésen is. Jó volt, mert kimozdított bennünket a megszokott hétköznapokból és a komfortzónánkból. A hétfő esti edzésen pedig meglátogattak bennünket a szurkolóink, jelezték, hogy ebben a nehéz helyzetben is mellettünk állnak, ez pedig nagyon jól esett mindenkinek, szeretnénk ezt meghálálni nekik. Remélem ezek mindenkire pozitív hatással lesznek, és át tudjuk lépni a saját árnyékunkat. –zárta szavait a hátvéd.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-04-30 10:18:00

további cikkek a témában