Zalaegerszegen sem jött össze a győzelem

2019-04-21 19:00:00

Tizenöt pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata az NBI középszakaszának 3. fordulójában Zalaegerszegen. Berényi Sándor tanítványai az első perceket leszámítva szinte végig futottak az eredmény után, s bár többször is közel álltak a fordításhoz, a mérkőzés végét nagyon elrontották.

Ahogy az várható volt, a csapatok rögtön az elején egymásnak estek, és az előző találkozókhoz hasonlóan inkább a támadásokra helyezték a hangsúlyt. Sokáig fej-fej mellett haladtak, a játék ritmusát csak két játékvezetői videózás törte meg, mindkét esetben a DEAC javára ítéltek. Különösebben ez sem zavarta meg a feleket, a hazaiak Thompson és Szabó, a hajdúságiak Boriszov vezérletével termelték a pontokat. A negyed hajrájában a montenegrói megkapta második személyi hibáját, a kispadra ültetését pedig azonnal kihasználta a ZTE, egy 13-4-es rohanással hétpontos fórban zárták az első etapot (28-21).

Hiába zárkózott a második tíz perc elején a DEAC Bognár és Dugat révén, a védekezés továbbra sem akart összeállni, a 13 perc alatt 17 pontig jutó Szabó Zsolt kosaraival pedig kétszámjegyűre hízott a különbség (38-27). Berényi Sándor időkéréssel igyekezett felrázni övéit, de a debreceni kosarakra mindig volt válasza a vendéglátóknak, így a különbség állandósult. A nagyszünethez közeledve Dugat percei következtek, a játékmester labdaszerzéssel, kiharcolt sportszerűtlen hibával és fontos kosarakkal lendített csapata szekerén, a Debreceni Egyetem csapata pedig három pontra zárkózott (49-46).

 Harminc másodperc sem telt el a fordulás után, már mindkét csapat megszerezte első kosarát, Agafonov közelijére Polyák válaszolt egy hárompontossal. Bár a folytatásban nyolc egységnyivel elhúztak a hazaiak, a negyed derekán Velkey adott szemfülest gólpasszt, majd egy gyorsindítással kettőre hozta fel övéit, Bence Tamás időt is kért (59-57). Nem tudott fordítani a DEAC, sőt a gyatra lepattanózásnak és az eladott labdáknak köszönhetően a ZTE kilenccel meglépett a záró felvonásra.

A negyedik negyed kezdetén Dugat egy hárompontossal jelezte, hogy ők nem fogják feladni, sőt Amigo büntetői és Boriszov duplája után már újra csak három volt közte (74-71). A hajdúsági rohamokat ezúttal is visszaverte a házigazda, sőt egy újabb nagyszerű futás után ismét tíz fölé növelték előnyüket Ware triplájával (82-71). Két és fél perccel a vége előtt Boriszov, majd Polyák fújt ébresztőt egy hárompontossal, sőt előbbi két büntetőjével már látótávolságon belülre kerültek (89-86). A hátralévő időben azonban csak a ZTE talált a gyűrűbe, sőt a legvégén a száz pontot is sikerült átlépniük, így ők szerezték meg az első győzelmüket a középszakaszban.

Zalakerámia ZTE KK – DEAC 101-86 (28-21, 21-25, 24-18, 28-22)

ZTE: WARE 17/3, THOMPSON 25/9, Green 11/3, SZABÓ 26/12, AGAFONOV 16 csere: Doktor 1, Durázi 5, Gulyás, Bagó.

edző: Bencze Tamás

DEAC: DUGAT 18/3, Polyák 11/9, BORISZOV 22/3, Ivosev 7, AMIGO 18 csere: Velkey 4, Bognár 6, Kósa.

edző: Berényi Sándor

Berényi Sándor: Szinte végig hátrányban voltunk, de többször is sikerült felzárkóznunk, talán ez a meccs egyetlen pozitívuma, hogy nem adták fel a fiúk. Ugyanakkor a kulcspillanatokban rendre hibáztunk, ilyen dobószázalékkal és lepattanózással nem lehet idegenben meccset nyerni.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-04-21 19:00:00

további cikkek a témában