Visszatérni a győzelem útjára

2019-04-19 17:52:00

A Zalakerámia ZTE KK vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoport középszakaszának 3. fordulójában. A vasárnap 16 óra 30 perctől kezdődő összecsapáson óriási csata várható, hiszen mindkét együttes szeretné megszerezni első győzelmét a középházban. 

Az elmúlt hetek nem a legjobban alakultak a Debreceni Egyetem csapata számára, hiszen előbb egy hajszállal lemaradtak a felsőházról, majd a sérülések és Ivosev Tamás eltiltása miatt hiányos szerkezetben két vereséggel kezdték a középszakaszt. A Sopron elleni hazai bajnokin még volt tartása a csapatnak (81-91), ám a legutóbb a Paks otthonában semmi sem akart összejönni (80-118).

-Ivosev Tamás és Jahenns Manigat személyében két meghatározó játékosunk is hiányzott Pakson, nagyon nehéz ilyen helyzetben pályára lépni. Ráadásul a Paks az utóbbi időben egy nagyon komoly csapat lett, sok tapasztalt és minőségi játékossal, szinte senkinek nem volt esélye nyerni ott. Ennek ellenére nagyon gyengén játszottunk, igyekszünk ebből is tanulni, hogy legközelebb ilyen ne fordulhasson elő. –vélekedett az ASE otthonában 21 pontig jutó Milos Boriszov.

A ZTE sincs élete formájában, hiszen utolsó győzelmüket az alapszakasz 22. fordulójában aratták a Sopron ellen, azóta sorozatban hat találkozón maradtak alul. Berényi Sándor együttesének ráadásul eddig az egyik kedvenc ellenfele a zalai alakulat, hiszen a Magyar Kupa negyeddöntője mellett a bajnokságban kétszer is legyőzték már őket. A legutóbbi idegenbeli szereplés valóságos gálamérkőzést hozott, a hajdúságiak 18 hárompontost értékesítve győztek 114-112 arányban.  

-Bár háromszor már legyőztük őket, ez semmit sem fog jelenteni vasárnap, hiszen ez egy teljesen más mérkőzés lesz, ugyanakkor tudjuk, hogy mit kell ellenük játszani, hol vannak a gyenge pontjaik. Az elmúlt edzéseinket a terem elfoglaltsága miatt nem tudtuk a saját csarnokunkban végezni, de szerintem egy idegenbeli mérkőzés előtt ez még jó is jöhet. Ivosev visszatér a rotációba, biztos vagyok benne, hogy ettől feljavul a játékunk. Meg kell próbálnunk győzni Zalaegerszegen, és utána Kecskemét ellen hazai pályán, és akkor visszatérhetünk a helyes útra, ami céljainkhoz vezet. –zárta szavait a montenegrói dobógép.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-04-19 17:52:00

további cikkek a témában