AZ ASE otthonában folytatódik a középszakasz

2019-04-15 13:30:00

Paksra látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI középszakaszának második fordulójában. Nem a legjobb előjelekkel várhatja a találkozót Berényi Sándor együttese, hiszen két kulcsjátékosa is hiányozni fog a keretből.

Nem kezdte jól a középház küzdelmeit a Debreceni Egyetem csapata, hiszen erősen tartalékos felállásban rögtön az első összecsapásukat elveszítettek hazai pályán a Sopron ellen. Várhatóan az ASE otthonában sem lesz egyszerű dolga a hajdúságiaknak, hiszen a négy hétre kidőlő Jahenns Manigat mellett Ivosev Tamás sem utazik a társakkal eltiltása miatt. Bár Henry Dugat szemöldöke felszakadt a Sopron ellen, az ő sérülése szépen gyógyul, az amerikai hátvéd biztosan játszhat majd volt csapata ellen.

A hiányzókon túl sem mondható éppen esélyesnek a DEAC, hiszen a Paks az alapszakasz során amellett, hogy hazai pályán kilenc pontos sikert aratott (85-76), Debrecenből is győztesen távozott (88-92). Dzunics Braniszlav együttese egyébként is nagyszerű formában van az utóbbi időben, az edzőcsere óta folyamatosan bizonyítják, hogy helyük lehet a rájátszásban. Ezt a középszakaszban mutatott teljesítményük is alátámasztja, hiszen Eilingsfeld Jánosék a Zalaegerszeget (100-86) és a Sopront (101-83) is könnyedén verték. A tények ismeretében sem engedhetik el a mérkőzést Berényi Sándor fiai, hiszen a mezőny sűrűsége miatt minden bajnoki pontra égető szükségük lehet.

Kulcsfontosságú lesz a mérkőzésen, hogy a DEAC lelassítsa az Atomerőmű gyors támadásait, de a külső dobásaikat is mindenképp limitálniuk kell. Az egy hónappal ezelőtti debreceni derbin Kovács Ákos semlegesítése okozta az egyik legnagyobb problémát, az agilis kisember nagyszerűen bontotta a védelmet, 13 pontja mellé 10 gólpasszt is kiosztott. A lepattanózás –főleg Ivosev hiányában- szintén döntő lehet, az Amigo, Bognár, Omenaka hármasnak minden bizonnyal lesznek nehéz percei. A legnagyobb kérdés azonban az lesz, hogy Bognár Kristóf és Polyák László tudja e pótolni a hiányzókat, valamint az ő kezdőcsapatba kerülésükkel mennyi segítség érkezik majd a padról. Az esélyesség terhe mindenesetre nem fogja nyomni Velkey Jánosékat, sőt egy felszabadult játékkal akár meglepetést is okozhatnak.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-04-15 13:30:00

további cikkek a témában