Pécsen már a felsőházért játszhat a DEAC

2019-04-01 13:00:00

Vasárnap a Pécsi VSK-VEOLIA vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata az NBI alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. Berényi Sándor együttese kis szerencsével akár már a 18 órától kezdődő találkozó után megszerezheti a felsőházat jelentő 5. helyet.

A Zalaegerszeg és a Sopron ellen aratott győzelmekkel eldőlt, hogy a Debreceni Egyetem csapata már biztosan elkerüli az alsóházat, sőt az utolsó két alapszakasz mérkőzésen a saját kezében lesz a sorsa a felsőházat illetően. Ha mindkét idegenbeli találkozójukat megnyerik a hajdúságiak, akkor biztosan az 5. helyen zárnak, de szerencsés esetben akár egy siker is elég lehet ehhez. Abban az esetben, ha Bognár Kristófék nyernek Pécsett, az Atomerőmű kikap Kecskeméten és az Alba Fehérvár sem tudja legyőzni otthon a Sopront, akkor már az utolsó forduló eredményeitől függetlenül elérheti célját a DEAC. Minden más esetben egy héttel eltolódik a döntés.

A PVSK jelenleg ötvenszázalékos mérleggel a 7. a bajnokságban, mindössze egy győzelemmel lemaradva a hajdúságiaktól. A két csapat már találkozott egymással, akkor tükörsima hazai siker született az Oláh Gábor utcán (74-58). Messzemenő következtetéseket nem érdemes levonni a decemberi mérkőzésből, hiszen Csirke Ferenc csapatának talán a leggyengébb produkciója volt az a bajnokságban, azóta többször is bizonyították, hogy bárkit képesek legyőzni. Debreceni oldalról talán egyetlen negatívuma az volt a mérkőzésnek, hogy már közel harminc pont is volt a különbség, ami nem csak az egymás elleni mutatóban, de egy esetleges hármas körbeverésnél is jól jöhetett volna.

Ennek ellenére nincs rossz helyzetben a DEAC, kulcsfontosságú lesz, hogy ki tudják e kapcsolni a pontszerzésért leginkább felelős Kameron Taylort, illetve a játékra nagy befolyással lévő veterán Csirics-Budimir duót, de Horti Bálint és Pongó Máté semlegesítése is fontos lehet. Sokat elárul a baranyaiak formájáról, hogy múlt héten könnyedén verték a Debrecenben is győzni tudó Paksot, ráadásul Pécsre sem nyerni járnak a csapatok a szezon során, tizenkét fellépésükből kilencszer győztesen hagyták el a parkettát. A PVSK-nak is minden esélye meg van a felsőházra, de ehhez mindenképpen győzniük kell szombaton, így mindkét gárda számára óriási téttel bír a találkozó.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-04-01 13:00:00

további cikkek a témában