Kulcsfontosságú idegenbeli mérkőzés következik

2017-10-19 10:00:00

Önmagához mérten mindkét gárda jól kezdte a szezont, hiszen a cívisvárosiak ötvenszázalékos mutatóval a hetedik helyen állnak, míg a fővárosiak 1-3-as mérlegük ellenére is rendkívül stabil csapat benyomását keltik. A műegyetemisták rögtön egy idegenbeli bravúrral kezdtek Sopronban, majd a Körmend és a Kaposvár ellen szenvedtek vállalható vereséget. Legutóbb Szombathelyen már egy 35 pontos verésbe szaladtak bele, ennek ellenére sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújt a MAFC, mint az előző évi, zöldasztalnál kivívott bennmaradás során.

Először léphet pályára saját csarnokában a budapesti együttes, hiszen a Gabányi László Sportcsarnok felújítása miatt, eddigi egyetlen hazai mérkőzésüket Oroszlányban voltak kénytelenek játszani. A DEAC első idegenbeli szereplése nem sikerült a legjobban, hiszen a bajnok Alba Fehérvárnál 19 pontos vereséget szenvedtek Kósa Tamásék. Azóta Berényi Sándor vezetőedző már számolhat Molnár Andrással és Farkas Attilával is, ráadásul Dallas Lauderdale személyében komoly erősítés érkezett a csapathoz.

A vendéglátóknál leginkább a 19 pontot és közel 9 lepattanót átlagoló bahamai Bennet Davisre kell odafigyelni, de a brit William Charles Neighbour is mindkét gyűrű alatt nagyon aktív. A Lauderdale-Armwood párosnak tehát nem lesz egyszerű dolga, kulcsfontosságú lehet, hogy melyik légiós duó tud majd dominálni a festékben. Mezőnyposzton sem állnak rosszul Jovica Arsic tanítványai, hiszen Amin Hot és a Debrecenben is megforduló Fodor Márton is nagyszerűen bontja a védelmet.

Nem lesz egyszerű dolga tehát Molnár Andráséknak a fővárosban, de az Atomerőmű és a Jászberény ellen mutatott koncentrált, taktikus játékkal egyáltalán nem tűnik lehetetlennek megszerezni történetük első vendéggyőzelmét.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-19 10:00:00

további cikkek a témában