Fantasztikus győzelmével legjobb négy között a kupában a DEAC

Frissítés: 2019-02-15 10:11:41

Heroikus küzdelemben jutott be a Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa legjobb négy együttese közé a DEAC kosárlabdacsapata. A negyeddöntő végig kiélezett csatát hozott a Zalaegerszeg ellen, az utolsó percben azonban Bognár Kristófék koncentráltak jobban, így hárompontos sikert arattak.

Villámrajtot vett a DEAC, Ivosev hármasával és duplájával egy perc után már 5-0 állt az eredményjelzőn. Szabó Zsolt fújt ébresztőt egy kettő plusz egyes akcióval a zalaiaknak, akik egy 11-0-s rohanással fordítottak, Berényi Sándor időt is kért.  Jót tett az egyperces szünet a hajdúságiaknak, az érezhetően nagyon motivált Ivosev vezérletével a negyed derekára újra átvették a vezetést (14-13). A folytatásban kissé kapkodóvá vált a játék, rengeteg elhamarkodott dobást és pontatlan átadást láthattunk a felektől, melyből inkább a ZTE profitált, így négypontos fórra tettek szert a negyed végére.

Másfél percet kellett várni a debreceni egyenlítésig, Polyák, majd Bognár értékesített egy gyorsindítást, ezúttal az egerszegiek voltak kénytelenek kikérni taktikai szünetüket (20-20). Tovább robogott a Debreceni Egyetem csapata, Amigo révén átvették a vezetést, sőt a játékrész felére Dugat kosarával már újra öt ponttal vezettek (30-25). Az ekkor már 17 pontot jegyző Ivosev a folytatásban is tarthatatlannak bizonyult, a nagyszünethez közeledve már kétszámjegyűre hízott a debreceni fór (44-34). A félidő utolsó 12 másodperce azonban a kék-fehéreké volt, öt értékesített büntetővel öt egységnyire zárkóztak.

A fordulás után nagy iramban kezdtek a felek, Thompson pontjai után Dugat talált be távolról. Két gyors kosárral kettőre zárkózott a ZTE, majd az első félidőben a szokottnál jóval halványabb Boriszov is megszerezte első pontjait (49-45). A Dugat-Ivosev párossal érezhetően nem tudott mit kezdeni a zalai alakulat, utóbbi ziccerével újra ellépett Berényi Sándor együttese (57-49). Védekezésváltással válaszoltak Bencze Tamás tanítványai, mely meg is zavarta a hajdúságiakat, agilis hátvédjeik révén pedig hamar kiegyenlítettek (59-59). A harmadik tíz perc zárása ezúttal azonban a DEAC-nak sikerült jobban, és egy 7-2-es futással visszaállították a félidei különbséget.

A záró felvonásban sem lassítottak a csapatok, Bognár hármasára és Dugat középtávolijára a Bagó-Ware páros válaszolt öt ponttal (71-66). Öt perccel a vége előtt Thopmson tempójával újra egyenlő volt az állás, sőt Agafonov pontjaival hosszú idő után a vezetést is átvette a Zalakerámia (73-75). Ivosev büntetői után kissé paprikás lett a hangulat, melyben a ZTE -ötödik faultja után- elveszítette Agafonovot a hajrára. Az utolsó percnek 78-78-as állással vághattak neki a felek, ekkor Bognár Kristóf tett vissza egy lepattanót. A hátralévő időben óriásit védekezett a DEAC, az egerszegiek már nem tudtak a gyűrűbe találni, így a DEAC jutott tovább a legjobb négy közé. Berényi Sándor együttese holnap a címvédő Szolnoki Olajjal találkozik az elődöntőben.

DEAC – Zalakerámia ZTE KK 81-78 (16-20, 28-19, 22-22, 15-17)

DEAC: DUGAT 26/6, Manigat 5/3, Boriszov 4, IVOSEV 22/6, Amigo 6 csere: BOGNÁR 10/3, Polyák 4, Velkey 2, Omenaka 2.

edző: Berényi Sándor

ZTE: WARE 24/9, THOMPSON 22/6, Doktor 2, Szabó 5, AGAFONOV 14 csere: Green 6, Bagó 5, Durázi, Kis.

edző: Bencze Tamás


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2019-02-14 22:50:00

további cikkek a témában