Szombathelyen vendégszerepel a DEAC

2019-02-06 13:30:00

A Falco KC Szombathely együtteséhez látogat pénteken a DEAC kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportjának 19. fordulójában. A 18 órától kezdődő találkozón Berényi Sándor együttesének idei legjobb teljesítményére lesz szüksége, ha győztesen akar távozni a hazai pályán eddig veretlen vasiaktól.

Az utóbbi hetekben nagyszerű formába lendült a DEAC, hiszen a TF-Budapest ellen megszerezték első idegenbeli győzelmüket, majd legutóbb tükörsimán verték a szintén a tabella alsó harmadához tarozó Szegedet. A debreceni kosarasok ezzel az előkelő hatodik helyen állnak a bajnokságban. –A TF ellen azt gondolom, hogy leginkább saját magunkkal kellett megküzdenünk. Papíron mi voltunk az erősebbek, de az, hogy előtte még nem sikerült idegenben nyernünk, az nagy nyomást helyezett ránk. Szerintem ez átszakított egy gátat mindenkiben, és ez a Szeged elleni mérkőzésen látszott is, a vártnál jóval könnyebben nyertünk. Ugyanakkor mindkét meccsen előjöttek a hibáink is, amik biztosan nem fognak beleférni Szombathelyen. –vélekedett az elmúlt hetekről Bognár Kristóf.

A Falco -a hajdúságiakhoz hasonlóan- eddig rendkívül kétarcú csapat benyomását kelti, hiszen odahaza mind a kilenc mérkőzésüket megnyerték, míg idegenben eddig csak kétszer hagyták el győztesen a pályát. Ez a tendencia már évek óta jellemző a sárga-feketékre, melyet a DEAC szombathelyi nevelésű csapatkapitánya nem rég még a saját bőrén is tapasztalt. –Szombathely mindig is egy különleges hely lesz számomra, de közel másfél év telt már el a távozásom óta, így emiatt nem lesz rajtam nyomás. Jó lesz az egykori barátokkal, csapattársakkal találkozni, de a feldobás után már csak azon leszek, hogy megnyerjük a mérkőzést. Odahaza nagyon stabil teljesítményt nyújtanak, de ez nem szabad, hogy befolyásoljon bennünket, nem fogunk feltett kézzel pályára lépni. –folytatta az erőcsatár.

A pénteki rivális kerete az alapszakasz közepén tovább erősödött, ugyanis a sérüléséből felépülő Evan Bruinsma mellett sikerült hazacsábítani a magyar válogatott két kiválóságát, Perl Zoltánt és Darrin Govenst. –Magyar szinten eddig is kiemelkedő volt a játékoskeretük, de a visszatérőkkel azt gondolom, hogy ők lehetnek a Szolnok legnagyobb ellenfelei a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Az elmúlt meccseiken azért látszott, hogy kis időre még szükségük van, hiszen az említett játékosoknak még formába kell lendülniük, és még össze kell rázódnia a keretnek. Remélem ez még nem ellenünk fog bekövetkezni, és egy jó mérkőzésen meglepetést tudunk majd okozni. –zárta szavait a DEAC csapatkapitánya.

A pénteken 18 órától kezdődő mérkőzést az m4 sport élőben közvetíti.

EÁ.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2019-02-06 13:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kaposváron is győzni tudott a DEAC

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2020-01-04 00:00:00

Responsive image
Jászberényben bebiztosíthatja a bentmaradást a DEAC

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-20 10:45:00