Vereség a megyei rangadón

2017-10-09 09:30:00

Egy héten belül harmadik mérkőzésére készült a szomszédvár Balmazújváros ellen a DEAC férfi kézilabda csapata. Jó formában, egy győzelem és egy döntetlen után kezdhettük a megyei rangadót. A meccskeretbe már bekerült az orrtörés után lassan felépülő Mucza Norbert, azonban a térdműtét előtt álló Sugár Bence továbbra sem tarthatott társaival.

Hatosfalas védekezéssel kezdett együttesünk, az első negyedórában fej-fej mellett haladtak a felek, felváltva estek a gólok. A 15. perctől ritmust váltott az Újváros, a 23. minutumban már 11-6-ra vezettek a tavaly még az első osztályban szereplő hazaiak. Sajnos az egész első játékrészre igaz volt, hogy csak nagy nehézségek árán sikerült megbontania a DEAC-nak az ellenfél védőfalát. Érezte ezt Szabó Csaba is, aki egy időkérés után "megnyitotta" a debreceni védelmet. Az "5-1-es" felállás már nem ízlett annyira a Balmazújvárosnak, néhány labdaszerzés, gyors lerohanás, Pál Tomi és Erdős Zoli átlövései után a szünetre visszajött a meccsbe a DEAC, csak 13-11-re vezetett a vendéglátó.

A második félidőben folytatta a kapaszkodást csapatunk, a 40. percben már döntetlent mutatott az eredményjelző, 15 perccel a vége előtt pedig már a debrecenieknél volt a vezetés. Ezután sajnos zsinórban 4 gólt szerzett az Újváros, ám csapatunk tartását és küzdőszellemét mi sem bizonyítja jobban, hogy az 53. percre ismét sikerült egy gólra felzárkózni, izgalmas végjátékra volt kilátás. Csodát azonban nem tudtak tenni a fiúk, néhány debreceni technikai hiba és türelmetlen támadás-befejezés eldöntötte a két pont sorsát, a hazaiak érvényesítették a papírformát és behúzták a győzelmet.

25-23-ra győzött az első osztályba visszavágyó Balmazújváros. Együttesünk nem vallott szégyent, küzdeni tudásból és tartásból ismét jelesre vizsgázott. Azonban sajnálhatják a fiúk az utolsó 7 percet, ugyanis ha a végjátékban is a második játékrész közepén mutatott taktikus és türelmes játékot hozzák, sikerülhetett volna meglepetést okozni.

Október 15-én, vasárnap 18 órától ismét hazai pályán javíthat együttesünk, amikor az eddig két pontot szerző Balassagyarmat látogat a DESOK csarnokba. Kemény összecsapásra számíthatunk, azonban egy esetleges győzelemmel csapatunk a mezőny középső régiójába kapaszkodhat fel. Várjuk szurkolóinkat, köszönjük az eddigi biztatást, hajrá DEAC!

Balmazújvárosi KK - DEAC 25-23 (13-11)

Vezette: Horváth Zoltán, Simó András

Balmazújváros: Kovács (kapus) - Nagy, Karap 1, Pethő 3, István 5, Pavlovics 6, Curuvija 5

Csere: Pásztor (kapus), Temesvári 3, Kiss 1, Csontos, Darvay, Mátó, Balda, Teleki, Nagy 1

DEAC: Mándi (kapus) - Juhos 2, Mórucz, Hornyák, Leiter, Bíró 4, MINEGÁSZ 3

Csere: Veres (kapus), PÁL 4, MEZEI 2, Dobos 2, Fülöp, Illés, ERDŐS 6, Mándi, Mucza

Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2017-10-09 09:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Hajszálon múlt a pontszerzés

DEAC * 2018-03-15 01:05:00

Responsive image
A végére elfogytunk

DEAC * 2019-03-11 14:30:00

Responsive image
Nagy bravúr kellene a kézisektől

DEAC * 2019-03-13 14:50:00