Döcögősen indult, sima lett

Frissítés: 2018-11-26 13:53:00

Négygólos győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata a sereghajtó Mizse KC ellen vasárnap este a DESOK-ban. A Debreceni Egyetem legénysége 32-28-ra nyert, ezzel pedig megerősítette hetedik helyét az NB I/B. keleti csoportjának tabelláján, és továbbra is tapad az élbolyra.

Az idei utolsó előtti hazai találkozónak úgy vágott neki Szabó Csaba együttese, hogy a héten még viselte az ózdi vereség okozta sebeket. A játékosok elmondása szerint az a fiaskó igencsak megviselte a csapatot. A mezőny eléggé összesűrűsödött, tehát a Mizse ellen mindenképpen javítani kellett. Ha ugyanis kikapott volna a DEAC, akkor még a kiesőzónába is kerülhetett volna decemberre, na de, szerencsére nem így lett.

Ezúttal is hiányzott néhány kulcsfigura, Bíró Ádám meccset fújt, Borbély Endre maródi, Dobos Balázs pedig továbbra is térdsérüléséből lábadozik, így kissé megfogyatkozott létszámmal vágott neki a csapat a találkozónak. A Mizsével egyébként az előző kiírásban mindkétszer döntetlent játszottak mieink, és a játékstílusukról nem őriztek túl jó emlékeket. Rutinos, kellemetlen stílusú csapatról beszélünk, amely az edzőváltás óta azért jó formában van.

Muczáék a héten készültek vasárnapi vendégeik átlövőjátékára, ennek ellenére a 6. perc körül már 6-1 állt a kijelzőn, oda. Kicsit hidegzuhany volt tehát a találkozó eleje, a védelem és a kapusteljesítmény sem volt megfelelő a meccsnek ebben a szakaszában, változtatni kellett tehát. A csapat átállt nyitott, 5-1-es védekezésre, Erdős lett a zavaró. Ennek köszönhetően mieink elkezdtek felzárkózni. A kapuban is váltott a DEAC, Kőrizs lett a hálóőr, akinek volt pár védése. Igaz, sok labdát a kelleténél hamarabb ellőttek, a szünetre háromra faragták az elején összeszedett hátrányt Szabó Csaba „fiai” (13-16).

A pihenő után tovább folytatta a felzárkózást az egyetemi együttes, és láthatóan a vendég is egyre fáradtabban kézilabdázott. A Mizse játékosai továbbra sem tudtak mit kezdeni a nyitott fallal. A kiváló védekezésnek és az ötletesebb támadójátéknak köszönhetően a második félidő elején három perc alatt négy gólt is lőtt a DEAC, mindeközben egyet sem kapott, innen pedig már nem adta ki a kezéből a vezetést. A vége – az első félidőhöz képest - egészen sima, 32-28-as debreceni győzelem lett.  Szép ajándékot kaptak tehát az együttes múlt heti szülinaposai, jelesül Szabó Csaba edző, valamint Fülöp Gábor és Hornyák Zoltán játékosok.

A találkozót a csapatkapitány értékelte a deac.hu-nak. - Erdős Zoli vezér volt támadásban és védekezésben is, míg Leiter Imi főként a második játékrészben volt jó beállóban. Mándi Krisztián az egész meccsen jól mozgatta a csapatot, illetve Juhos Ricsi és Mezei Lali abszolút kiemelkedtek a két szélén, bár Ricsi hibázgatott azért néhányat. Kőrizs Pistinek főleg a második félidőben voltak fontos védései. Csapatszinten nem volt rossz a vasárnapi produkciónk, a támadójátékunk helyenként ötletes volt. Viszont meccset nem szabad úgy elkezdeni, ahogy mi tettük ezen az estén. Úgy érzem, sikerült kicsit korrigálni az ózdi meccset – zárta gondolatait Hornyák Zoltán.

Idén még két meccset játszik a csapat. Most szombaton irány Balassagyarmat, ezen a túrán ugyan nem ígérkezik túl könnyűnek a két pont begyűjtése, de nem is lehetetlen. Az utolsó idei találkozón a Törökszentmiklósi Székácsot fogadják mieink, ezt akár nevezhetjük kötelező feladatnak. Ha a két meccsen legalább 3 pontot begyűjtene a kézicsapat, akkor odaérhetne az 5-6. helyre a téli pihenőre.

Férfi kézilabda NB I/B. - 2018. 11. 25., DESOK

DEAC – Mizse KC 32-28 (13-16)

DEAC-gólszerzők: Erdős (10), Mezei, Juhos (6-6), Leiter (4), Mucza (3), Fülöp, Mórucz, Mándi (1-1)


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-11-26 13:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Ezüstös kézilabda-hétvége

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-31 10:55:00

Responsive image
Fantasztikus siker kezdésnek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-02-04 08:03:00

Responsive image
Már nem a bennmaradás a kérdés

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-27 08:45:00