Sikertelen hazai premier

Frissítés: 2018-09-24 10:55:46

A múlt heti bravúros, Nyíregyháza elleni győzelem után a tavalyi szezon hatodik helyezettje, a ContiTech FKSE-Algyő vizitált a DESOK-ban, a 2018/2019-es szezon első hazai összecsapásán.

Az előző bajnokságban mindkétszer alul maradtunk a csongrádi együttes ellen, akik a szakmai vezetést és a játékoskeretet nézve is kissé átalakulva kezdték az idei küzdelmeket: a sokszoros magyar válogatott Herbert Gábor lett a vezetőedző, valamint több tehetséges fiatal érkezett Szegedről kölcsönbe, köztük a MOL Pick Szeged NB1-es és Bajnokok Ligája csapatában kerettag Sunajko Stefan. Ezen kívül a tavaly még első osztályú Orosházából tért vissza John András.

Mindig külön pikantériája és érdekessége az Algyő elleni ütközeteknek, hogy Bíró Ádám játékvezető párja, Kiss Olivér is a csongrádi együttest erősíti, így a két "spori" most egymással is farkasszemet nézett

A DEAC felkészülését kicsit megkönnyítette, hogy sérültjeink kezdenek felépülni: Mándi Csicsi már teljes értékű edzésmunkát végzett és Mórucz Ádám is bekerült a meccskeretbe. Egyedül a hosszú időre kieső Dobos Balázs nem volt hadra fogható. Mucza Norbi kisebb megfázással küzdött a héten, de pályára lépését a betegség nem befolyásolta.

Mándi Norbival a kapuban és az elmúlt héten jól működő hatos falunkkal kezdtük a találkozót a szép számú és a mindig lelkes DESOK közönség előtt. Sajnos beragadtunk a találkozó elején, csupán a 9. percben szerezte Mucza Norbi az első gólunkat, mindeközben az Algyő négyszer vette be a DEAC kapuját. A helyzeteket jól alakítottuk ki ebben az időszakban, csak a pontos befejezés hiányzott, Kiss Olivér jól olvasta a hazai lövéseket. Szabó Csaba már a 6. percben időt kért, megnyitottuk a hatos falat, ami meg is tette a hatását: a 10. és a 15. perc között egy 4-0-ás rohamot csináltunk és ki is egyenlítettünk, de a vezetést nem sikerült átvenni.

Nem tudott ellépni az Algyő, mindig volt válaszunk a vendéggólokra. Fülöp Gabi nagyon élt az első félidőben: lerohanásból, szélről és befutásból is betalált. Vendégoldalon John jól szervezett és eredményes is volt, a rutinos Balda Ákos pedig már három gólnál járt 20 perc után. Az emberhátrányos támadásokat a kapus lehozatalával, de sokszor pontatlanul játszotta meg az Algyő, így Mándi Norbi kétszer is egészpályás találatot jegyzett, megérdemelten zúgott a "Norbi, Norbi"! Éppen kapusunk egyenlített a 28. percben, majd a vezetést is átvehettük volna még a szünet előtt, de Erdős Zoli hetesét védte Kiss Olivér. Valaczkai büntetett, így 14-13-as algyői előnnyel ért véget az első játékrész.

A pihenő után végre DEAC előnyt mutatott az eredményjelző - először és sajnos utoljára -, amire az Algyő egy 3-0-ás rohammal válaszolt. John Andrással és az átlövéseivel nem bírtunk, a vendégek lövője szinte egyedül vitte hátán csapatát, 9 góllal zárta a találkozót. Üde színfolt volt a DEAC-ban Leiter Imi támadójátéka, aki háromszor vette be az algyői kaput. Hiába zárkóztunk fel többször is 1-2 gólra a második harminc percben, a csongrádiak mindig tudtak reagálni és visszaállítani a 3-4 gólos különbséget. A fáradó Mándi Norbi helyére jól szállt be Kőrizs Pisti, mégis 26-21-re ment a vendég együttes 5 perccel a vége előtt. Mindent egy lapra feltéve 4-2-re váltott védekezésben a DEAC, ami meg is zavarta a vendégeket: sorra hibázták el a helyzeteiket, mi pedig gyors gólokat tudtunk lőni. Hihetetlen, de 20 másodperccel a vége előtt egy találatra olvadt az Algyő előnye. A vendégek az utolsó támadásukat is elrontották, azonban időnk már nem maradt egy újabb gyors akcióra, így 26-25-ös vereséggel debütáltuk hazai pályán az új szezonban.

Sajnos mind a mérkőzés elején, mind a második félidőben voltak rövidzárlataink, aminek következtében folyamatosan futnunk kellett az eredmény után. Beszédes adat, hogy csupán egyetlen egyszer, a 35. percben vezettünk. Az utolsó pár perc történései alapján akár egy döntetlen is benne lehetett volna a meccsben, de ennyi pontatlansággal, ennyi kihagyott helyzettel és rossz döntéssel nem lehet egy Algyő szintű rutinos csapatot hazai pályán sem két vállra fektetni. Az ellenfél folyamatos üldözése rengeteg erőt felőrölt, mégis dicséret illeti A DEAC-ot, hiszen egyszer sem adták fel a fiúk, végig küzdöttek, hiába vezetett többször is 4-5 góllal ellenfelünk. A nyíregyházi jó játék most elmaradt, hál istennek hosszú még a bajnokság, lehet javítani.    

Sok időnk azonban nincs a pihenésre, játékunk javítására és a sebek nyalogatására, hiszen október 28-án, pénteken már Kecskeméten, a tavalyi szezon negyedik helyezettjénél van jelenésünk. Vendéglátóink jól erősítettek a nyáron, több játékos is érkezett az első osztályból, mégis pont nélkül állnak egyelőre két forduló után a tabellán. Az eddigi eredmények ne tévesszenek meg senkit, igen nehéz utazás vár csapatunkra, hiszen a kecskemétiek a gyenge őszi rajtjuk ellenére továbbra is a reális eséllyel küzdenek a dobogó egyik fokáért. Aki legközelebb a DESOK-ban szeretne szurkolni a fiúknak, annak október 6-ig kell várnia, amikor is a Békés együttese érkezik Debrecenbe. (kezdés: 18:00) Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

DEAC NK KFT - ContiTech FKSE-Algyő 25-26 (13-14)

Vezette: Horváth Zoltán, Simó András

Kiállítások: 4 perc illetve 14 perc

Hétméteresek: 2/1 illetve 1/1

DEAC: MÁNDI N. 2 (kapus) FÜLÖP 3, Bíró 4, Hornyák 1, Borbély, Mucza 6, MEZEI 2

CSERE: KŐRIZS (kapus) Erdős 3(1), Juhos, Mándi K., LEITER 3, Vécsei, Földi, Illés 1, Mórucz

Edző: Szabó Csaba

ALGYŐ: KISS (kapus) Balda 3, Németh, Dolezsál 2, Tóth, JOHN 9, SUNAJKO 3(1)

CSERE: Gera (kapus) Árpási 2, Temesvári 1, Szabó 1, Magyar, Maróti, VALACZKAI 5

Edző: Herbert Gábor

A mérkőzés alakulása: 0-4 (8.perc), 5-5 (15.perc), 8-9 (21.perc) 11-11 (24.perc) 11-13 (26.perc) 13-14 (félidő) 15-14 (35.perc) 16-20 (42.perc) 19-23 (49.perc) 21-26 (55.perc) 25-26 (végeredmény)

Tabella és menetrend:

https://www.keziszovetseg.hu/v2h/013/002/p_002.asp?p_verseny_kod_al=141&p_verseny_kod_evad_al=6&p_kezilabda__evad_kod=6&p_fo_cim=NB%20I/B%20f%E9rfi%20feln%F5tt-Kelet

Írta: Hornyák zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-09-24 09:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nem a DEAC napja volt

DEAC * 2018-10-15 12:30:00

Responsive image
Ezüstös kézilabda-hétvége

DEAC * 2019-01-31 10:55:00

Responsive image
Fontos pont Lajosmizséről

DEAC * 2017-10-30 10:20:00