Négy utánuk, négy előttük

Frissítés: 2018-08-21 14:19:55

Az alapozás ötödik hetéhez érkezett a DEAC férfi kézilabda csapata, gőzerővel készülnek a srácok az NB I/B-s bajnokság szeptember 14-i rajtjára. A játékoskeretünkben a nyáron nem sok változás történt. Darvay Zoltán Svájcba költözött, míg az eddigi "kérdőjelek" kiegyenesedtek. A rutinos Kőrizs Pisti az egyetemi együttesnél folytatja pályafutását.

Rá nagy szüksége is lesz a csapatnak, hiszen fiatal kapusunkra, Veres Bencére műtét vár. Az előző szezon egészét súlyos térdsérülés miatt kihagyó Sugár Bence felépült, és már társaival kezdte az edzéseket. Bíró Ádám nemzetközi játékvezetői elfoglaltság miatt csak az első hétben vett részt a foglalkozásokon, várhatóan augusztus 20-a után csatlakozik ismét a társasághoz. Csapatunk gerince tehát egyben maradt, így az összeszokottságra biztosan nem lehet majd panasz a tétmérkőzéseken, további érkezők és távozók előreláthatólag nem lesznek az együttesben. Egy, a játékoskeretet közvetlenül nem érintő változásról azonban be kell még számolnunk. Augusztustól masszőrként segíti a játékosok regenerálódását és felfrissülését Darvay Miklós, aki a Mezőkövesdre távozó Jóga Andrást fogja pótolni. Üdvözlünk a DEAC-ban, "Micu"!

Az alapozás első pár napja az átmozgatás jegyében telt, de azért ezeken a szabadtéri tréningeken is több kilométert vezényelt Szabó Csaba a lábakba. A második héten még mindig a szabadtéri futó-foglalkozások játszották a főszerepet, azonban a hetet már egy egymás elleni edzőmeccsel zárták a fiúk.

A harmadik héten jött az első edzőmérkőzés az NB II-es Kisvárda otthonában, amit sikerült hét góllal megnyernünk. A kevés termi edzés meglátszott a mutatott játékon, azonban a labdaéhség kompenzálta a még felmerülő hiányosságokat, első meccsnek nem volt rossz ez az összecsapás. A negyedik héten visszavágóra érkezett a Kisvárda a DESOK-ba. Sajnos teremhiány miatt csak nagyon kevés "benti", labdás edzéssel tudott készülni együttesünk az elmúlt két hétben, ami erre a gyakorló összecsapásra is rányomta bélyegét. Fásultan, fáradtan, sok hibával kézilabdáztak a fiúk, és csak nagy nehézségek árán sikerült három góllal megnyernünk a háromszor 25 perces derbit.

Augusztus 21-től előreláthatólag már több labdás edzéssel készül tovább a DEAC, augusztus 25-én pedig az első igazi erőfelmérő következik Ózdon, ahol egy négyes tornán, szintén NB I/B-s együttesekkel találkozunk. További tervezett edzőmérkőzés még az augusztus 29-ei, balmazújvárosi vendégszereplés. A bajnokságot megelőző héten pedig szintén a felkészülést szolgálja a szezon első hivatalos „fellépése”, a Kisvárda elleni Magyar Kupa mérkőzés a szabolcsi városban.

Időközben elkészült a 2018/2019-es bajnokság őszi sorsolása. Az első fordulóban, szeptember 14-én, pénteken, Nyíregyházán lép pályára a DEAC. Szurkolóink először szeptember 23-àn, vasárnap drukkolhatnak hazai pályán fiúknak. Ekkor az előző szezon hosszú hazai veretlenségi sorozatát megszakító Algyő érkezik Debrecenbe. Részletek később.

Teljes menetrend itt: http://keziszovetseg.hu/v2h/920/003/p_003.asp?p_csapat_kod_al=450&p_csapat_kod_evad_al=6

Szöveg és képek: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-08-21 14:15:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagyon kellene a bravúr

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-08 13:40:00

Responsive image
Fájó vereség

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-19 08:00:00

Responsive image
Szenzációs szombat

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-10-07 10:30:00