Hornyák: örültünk, hogy újra látjuk egymást

Frissítés: 2018-07-26 14:11:08

Nyolc hét pihenő után újra munkába állt a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. Az előző szezonban a hetedik helyen végzett együttes az első héten szabadtéri, átmozgató edzésekkel készül a DEAC Dóczy utcai sportközpontjában. Jövő héttől pedig irány a csapat „igazi” otthona, a DESOK. Kell is a sok meló, hiszen ősztől egy jóval erősebb bajnokság elé nézünk.

A fiúk többsége a szünetben sem lazított. Volt, aki konditerembe járt, más futott, úszott. Ebből is látszik, hogy szorgalmas társaságról van szó. A nyári feltöltődésbe azért belefért a fiatalabb kézilabdázók körében –is- népszerű Campus Fesztivál, közös focivébé-meccsnézés, de némi munka is. Irányítónk, Bíró Ádám például a fergeteges magyar sikerrel zárult női junior kézilabda világbajnokságon vett részt egy játékvezetői továbbképzésen. Ő egyébként pár hétre ki is esik majd az alapozásból, miután augusztus 9-től a horvátországi U18-as férfi Európa-bajnokságon fújja a sípot. Bár sérült nincs, a felkészülés kezdetén is volt azért egy hiányzó. Veres Bence ugyanis Amerikában van, és majd csak augusztus közepén csatlakozik a kerethez. Fiatal kapusunk az ellenfél játékosai helyett egyelőre krokodilokat „szelídít”.

Nyolc hét pihenő után ugyanennyi kemény munka vár a csapatra, igaz, az első héten rávezető jellegű tréningeket vezényel övéinek Szabó Csaba edző, aki a keretről is beszélt. – Darvay Zoliról már hamarabb kiderült, hogy nem nálunk folytatja, így már csak Kőrizs Pisti igazolása maradt kérdőjel. Ő segített ki minket, amikor Bence megsérült. Szeretnénk, ha maradna talán a héten el is dől – mondta Szabó Csaba. Tehát a csapatot szinte teljes egészében sikerült egyben tartani a nyáron. Hozzátette, kezdésnek futás és strandfoci szerepel a DEAC programjában.

Ezen a héten a ráhangolódásé a főszerep, de azért már munkával. A következő három-négy hétben fokozatosan növeljük a terhelést napi két mozgással. Augusztus 25-én pedig egy ózdi felkészülési tornára utazunk, ahol a Balassagyarmattal, az Ózddal és a Nyíregyházával játszunk egy-egy meccset. Ezután jöhet a finomítás, az utolsó két-három hétben a terhelés csökkentésével. A fiúk fizikai állapotáról most csak annyit, hogy a hétfői, első edzés után nem volt mindenkinek őszinte a mosolya, de a többség azért jól mozgott – tette hozzá az előző szezon végén az év edzője címet elnyerő Szabó Csaba.

A foglalkozásokon természetesen részt vesz a DEAC kézicsapatának kapitánya, Hornyák Zoltán is. - Hétfőn huszonöt perc futással kezdtünk saját tempóban, majd teljesítettünk még 4x400 métert és a végén nagyjából húsz perc strandfocival zártunk. A következő napokban szépen emelkednek a távok. Nyilván elfárad az ember ezekben az alapozó edzésekben, de ha tudjuk, hogy mi a célunk, miért csináljuk, akkor az elviselhetőbbé teszi. Szerintem a tavalyi szép sikerek után senkinek sem jutott eszébe a felkészülés, hogy mennyit szenvedtünk tavaly nyáron. Emellett nagyon örültünk, hogy újra látjuk egymást – tette hozzá a beállós. 

Ami az edzőmeccseket illeti, a második héten egymás között játszanak egyet a DEAC-os fiúk, s az ózdi túra három meccsén túl gyakorolnak még a Balmazújváros és a Kisvárda, valamint a tervek szerint egy algír csapat ellen is. A programban így összesen hat-hét felkészülési találkozó szerepel.

A másodosztály küzdelemsorozata szeptember közepén indul a tavalyihoz képest eggyel kevesebb - ám „összetételben” jóval erősebb- 12 legénységgel. A rajt előtt pedig még egy kupameccs is vár a Szabó-legénységre. Mindezekről részletesebben is írunk hamarosan.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-07-26 14:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikerrel zárták az őszi szezont

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-09 11:00:00

Responsive image
Közte tíz – megint sima lett

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-12-03 14:00:00

Responsive image
Idegölő izgalmak után

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-12-12 13:27:34