Minden jó, ha a vége jó

2018-05-13 10:30:00

Utolsó fordulójához érkezett az NB1/B-s férfi kézilabda bajnokság 2017/2018-as szezonja, a záró körben a tabellán tizenegyedik Mizse KC-t látta vendégül a DEAC a DESOK csarnokban. Csapatunk a múlt hétvégén az ózdi bravúrgyőzelemmel már bebiztosította a hetedik helyet, így a mieink tét nélkül léphettek pályára. A vendégeknek azonban szükségük volt a két pontra, hiszen egy esetleges győzelemmel megszerezhették volna a tízedik pozíciót.

Felkészülésünk az összecsapásra nem volt zökkenőmentes, hiszen egy vírusos betegség miatt csupán pénteken tudott egyet közösen edzeni a Szabó legénység. Mucza Norbit is kénytelen volt nélkülözni csapatunk, valamint a többi, régebb óta sérüléssel bajlódó játékosunk sem állhatott még a szakmai stáb rendelkezésére.

Dobos Balázs lerohanásból szerzett találata nyitotta a mérkőzést, ezt követően sajnos csak a 10. percben sikerült ismét bevennünk a mizsei kaput. Szerencsénkre a vendégek is csak kétszer mattolták Mándi Norbit ebben az időszakban, így nem tudott ellépni a Lajosmizse. Védekezésben igazán nagy gond nem volt, a hatos falunk jól funkcionált, támadásban azonban kimaradtak a ziccerek - Lengyel eszén csak nagy nehezen tudtunk túljárni- , a vendégek nyitott védelme pedig jól szűrte meg a hazai akciókat. A tompa támadójátékunk következtében a 23. percben 8-5-re vezetett a Lajosmizse, köszönhetően jobbszélsőjük, Ács Tamás gólerős a játékának. A félidő hajrájában kicsit megrázták magukat a fiúk, Darvay Zoli góljával 10-9-re zárkóztunk a szünetre.

A második játékrészt úgy kezdtük, ahogyan az elsőt kellett volna, három gólt lőttünk zsinórban, így a 35. percben már nálunk volt az előny. Darvay Zoli és Dobos Balázs játékkapcsolata nagyon jól működött, Mórucz Ádám pedig szezonja legjobb teljesítményét nyújtotta: hát mögötti lövéssel szerzett gólt és ugyanilyen passzal hozta helyzetbe Dobost, 21-18-ra vezettünk a 48. percben. Nagyobb előnyt azonban nem sikerült kialakítani, a túloldalon Ács továbbra is magabiztos volt szélről, míg az első félidőben halványabb, egyébként a szezon gólkirályaként záró Benke Viktor hétszer talált be az utolsó 20 percben. Közelebb férkőzni ennek ellenére sem tudott a Lajosmizse, az 56. percben 25-22-es előny volt a DEAC-nál. A meccs hajrájában mintha túlzottan megnyugodott volna a DEAC, három Mizse gól esett rövid idő alatt zsinórban, 2 perccel a vége előtt kiegyenlítettet a Lajosmizse. Darvay Zoli azonban átlövésből ismét betalált, 50 másodperce sem maradt a vendégcsapatnak, hogy egálra hozza az összecsapást, jött is az időkérés a vendégek mesterétől. Sajnos a "time out" alatt kitalált mizsei figura jól sült el, Scheuring kínaiból pontot mentett a Lajosmizsének.

Igazi idény végi mérkőzésen sikerült egy pontot szereznünk hazai pályán, ami könnyen lehetett volna kettő is, hiszen az 56. percben még három gólos előnyben volt csapatunk. A tét nélküliség sajnos rányomta a bélyegét fiaink teljesítményére, nem volt éles az együttes, a támadójáték helyenkénti tanácstalansága, pontatlansága és a mérkőzés utolsó részében elkövetett védelmi hibák következtében sajnos nem sikerült megszerezni a győzelmet.

Csapatunk újonc idényében 9 megnyert mérkőzéssel, 5 döntetlennel és 10 vereséggel, 23 megszerzett ponttal a hetedik helyet szerezte meg a másodosztályban. A szezon kezdete előtt biztos kiesőként elkönyvelt együttesünktől ez mindenképpen megsüvegelendő teljesítmény. A bajnokság egészét nézve abszolút nem forgott veszélyben a célként kitűzött bennmaradás, a középmezőny elérése pedig túl is szárnyalja az előzetes várakozásokat.
A Mezőkövesdi KC csapata megnyerte az NB1/B keleti csoportját és a tavalyi kiesés után visszajutott az első osztályba. Az ezüstérmes Balmazújvárosi KK-t pedig a bronzérmes Békés-Drén KC követi a tabellán. A bajnokság következő évi összetételétől, a kiesőkről és az esetleges feljutókról egyelőre nincs információ.

Köszönjük szurkolóinknak az egész éves szépszámú jelenlétet mérkőzéseinken, a lelkes szurkolást és biztatást a nehéz pillanatokban! Reméljük, hogy a következő szezonban is többször találkozunk a DESOK csarnokban és ismét együtt örülhetünk a DEAC sikereknek! Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

DEAC - Mizse KC 26 - 26 (9-10)

Vezette: Kiu Gábor, Kiu Tamás
Kiállítások: 10 perc illetve 14 perc
Hétméteresek: 2/2 és 3/2

DEAC: MÁNDI N. (kapus) Fülöp 2, DOBOS 5, Hornyák 1, Bíró 3(2), DARVAY 5, Mezei
Csere: KŐRIZS, Duró (kapus) Mándi K., Juhos 3, Leiter 1, Erdős 1, MÓRUCZ 3, Borbély, Minegász 2

Edző: Szabó Csaba

LAJOSMIZSE: LENGYEL (kapus) ÁCS 8, Hollós 3, BENKE 9(2), Bán 1, Scheuring 2, Drabant 3
Csere: Vikor (kapus) Harkai, Kuli, Gábos, Szórád, Polyák, Garajszki, Takács, Soltész

Edző: Avar György

Az eredmény alakulása: 2-2 (10.perc), 3-4 (15.perc), 5-8 (23.perc), 8-9 (27.perc) 9-10 (félidő), 12-11 (36.perc), 16-13 (41.perc), 21-20 (50.perc), 25-22 (56.perc), 26-25 (59.perc), 26-26 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-05-13 10:30:00

további cikkek a témában
Responsive image
Pontatlan" péntek a DESOK-ban

DEAC * 2018-04-28 12:00:00

Responsive image
Nagy rivális jön

DEAC * 2018-09-21 12:00:00