Teher nélkül

2018-05-11 10:10:00

Idei utolsó bajnoki meccsére készül a már biztosan a hetedik helyen végző DEAC férfi kézilabdacsapata a második vonalban. A legénység a tizedik helyen álló Mizse KC ellen zárja a szezont szombaton 18 órától a DESOK-ban. Nem kérdés, hogy Bíróék győzelemmel búcsúznának első NB I/B-s szezonjuktól.

Mint ahogy az sem, hogy igazán önfeledten, teher nélkül kézilabdázhatnak mieink. A hetedik helyet az Ózd ellen aratott bravúrgyőzelemmel már bebiztosította a Szabó-csapat, amely talán még egy hazai győzelemmel „adós” csupán, abból ugyanis tavasszal mindössze egy volt. Tegyük hozzá gyorsan, hogy a fiúk az idegenbeli bravúrokkal bőven kárpótolták a fekete-fehér híveket.

A vendég, a 10. helyezett Mizse hét győzelemmel, két döntetlennel és tizennégy vereséggel összesen 16 pontot gyűjtött eddig, és előre már szintén nem léphet az utolsó fordulóban. Veszítenivalója viszont nagyon is van, hiszen, ha kikap Debrecenben és a Törökszentmiklósi Székács legalább egy pontot szerez, akkor a lajosmizseiek egy hellyel visszább csúsznak a tabellán. Érdekesség, hogy csakúgy, mint legutóbb a DEAC, ők is „megfogták” az Ózdot idegenben, és összességében hajszálra ugyanannyi pontot szereztek ősszel, mint tavasszal – reméljük, hogy ez így is marad.

A DEAC és a Mizse október végén „randevúzott” utoljára egymással bajnokin. Akkor megosztoztak a pontokon a felek. A 27-27-es végeredményhez 11 góllal járult hozzá Bíró Ádám, a másik oldalon pedig Hollós Máté zárt kétszámjegyű, egészen pontosan 10 találattal. Azt már most kijelenthetjük, hogy a kék-sárga ellenfél fogja adni az NB I/B. keleti csoportjának gólkirályát, miután Benke Viktor 19 góllal vezeti a sorozat góllövőlistát, 23 meccsen összesen 164-et lőtt. A jobbátlövő meccsenkénti több mint 7 gólos átlaga így óvatosságra intheti a DEAC-ot is.

Szabó Csaba edző a találkozóval kapcsolatban elmondta, hogy teher nincs a srácokon, ám a keret ezúttal meglehetősen hiányos. - Sajnos edzeni még nem tudtunk a héten, miután szinte az egész csapaton átment, átmegy valami vírus. Én is csak ma tudtam kikelni az ágyból. Remélem, hogy ma tudunk egyet videózni, és aki tud, az edz egyet, aztán az “orvos” összeállítja majd a csapatot. Szerencsére van egy csapatra való játékos, aki nem kapta el. Az nekünk már elég, legyünk optimisták! – mondta a tréner.

A többi párharc tartogat még izgalmakat, pláne a dobogós csapatok számára. A másik hajdúsági együttes, az éllovas Balmazújváros ugyanis már lejátszotta az utolsó meccsét, a 24 bajnoki forduló alatt összesen 36 pontot gyűjtött. Van azonban még egy-egy meccse a második Mezőkövesdnek (35 pont) és a harmadik Békésnek (34 pont) is, ők győzelem esetén mindketten megelőzhetik a Balmazt. A „Kövesd” az Ózdot, míg a Békés a Törökszentmiklósi KE-t fogadja, valószínű tehát, hogy a bajnokság első három helyezettjének sorrendje még alaposan összekavarodhat szombat este.

Itt is fontos megjegyezni, hogy a tavaszi nagyvásár miatt a Dóczy utcán nem lehet majd parkolni, ezt mindenképpen kalkulálják be a meccsre érkező DEAC-hívek. 

A záró kör előtt így néz ki a Férfi Kézilabda NB I/B. keleti csoportjának tabellája:


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-05-11 10:10:00

további cikkek a témában
Responsive image
Új vezetőedző, új játékosok a kéziseknél

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-10 11:45:00

Responsive image
Felkészülés a tavaszi szezonra

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-15 14:11:31

Responsive image
Pontatlan rajt

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-16 10:10:00