Pontatlan" péntek a DESOK-ban

2018-04-28 12:00:00

Szezonbeli utolsó előtti hazai bajnokiján az ötödik Kecskemétet látta vendégül a DEAC férfi kézilabda együttese az NB1/B 22. fordulójában. A vendégek jó formában és esélyesként érkezhettek Debrecenbe, tavasszal csupán 3 pontot vesztettek és az előző körben simán, 28-21-re legyőzték az aranyéremre hajtó Békést. Csapatunknak minimális esélye még maradt az előkelő hatodik hely megszerzésére: ehhez első lépésként legalább 5 góllal kellett volna legyőzni a "hírös város" csapatát, és a hátralévő két körben reménykedni az eredmények kedvező alakulásában. A feladat tehát adott volt, ebbe a szalmaszálba kapaszkodva készültek a fiúk egész héten.


Bár Mucza Norbi bokasérülése szépen javul, nem került be a meccskeretbe, talán jövő héten már számíthatunk rá. Hosszabb ideje sérült játékosaink, Sugár Bence és Veres Bence pedig szintén csak a nézőtérről drukkolhattak társaiknak.


A megszokott hatos fallal és Mándi Norbival a kapuban kezdtük az összecsapást, melynek elején először Petrik Varga beállóból, majd Bujdosó átlövésből is bevette a debreceni kaput, 2-0-ra vezettek az 5. percben a kecskemétiek. Az első debreceni gólra egészen a 7. percig kellett várni, ekkor Darvay Zoli mattolta az első játékrészben jól védő Podobát. A támadójátékunk ötlettelen volt, hiányzott a dinamika, a vendég védőfal megállító faultjait nem tudtuk átjátszani, csak nagy nehézségek árán tudtunk kapura lövésig eljutni. Az első negyedóra végén 7-5-re vezetett a Kecskemét, itt azonban ismét hosszú, 8 perces hazai gólcsend következett, amit meg is bosszultak a bács-kiskun megyeiek, már 4 találat volt a különbség a 25. percben. Füstös Attilával abszolút nem bírtunk, a balátlövő 6 gólt szerzett az első félidőben. A szerencsével is hadilábon állt a DEAC, három büntetőt is hibáztunk az első játékrészben.


Szabó Csaba kapuscserével - Mándi Norbit a visszatérő Kőrizs Pisti váltotta - és nyitottabb, "5-1-es" védekezési formációval próbálta kibillenteni a meccset az eddigi medréből. Ezzel részben sikerült megállítanunk a kecskeméti rohamokat és kicsit felzárkóznunk, 13-10-es vendégelőnyt mutatott a szünetben az eredményjelző. Gyökeres változásra volt szükség a továbbiakban ahhoz, hogy a mérkőzést a magunk javára fordíthassuk.


A második játékrészre egy látszólag egészen más DEAC érkezett: pörgött a védekezés, felgyorsult a támadójáték, Kőrizs Pisti remek védésekkel jelentkezett a kapuból. Erdős Zoli is magára talált, ötször vette be az ellenfél kapuját a szünet után. A megváltozott játék eredményre vezetett, Darvay Zoli a 37. percben egyenlített. Döntetlen körül, fej-fej mellet haladtak a csapatok a 47. percig, itt azonban ismét hullámvölgybe került a támadójátékunk, Burik és Kátai góljaira nem jött DEAC válasz, ismét három találat volt a különbség az 50. percben. A vendég szélsők jól használták ki az emberhátrányos szituációkat és bár mindent megpróbált a DEAC mind támadásban, mind védekezésben, a Kecskemét mégis kényelmes előnnyel érkezhetett a hajrára. Az utolsó percekben a debreceni gólokra rendszerint jött kecskeméti is, felzárkózni, szorossá tenni a végjátékot nem tudtuk, így 28-26-ra győzött a vendég együttes.


Sajnos nem sikerült a pontszerzés hazai pályán, így a hatodik hely megszerzésének minimális esélye is szertefoszlott. A rossz kezdés után - bár mindent megtettek a fiúk - nem sikerült megtörnünk a jó erőkből álló Kecskemétet. Igaz, hogy fellángolásaink, jó szakaszaink voltak a hatvan percben és nagy erőfeszítések árán ki is egyenlítettünk a második félidő közepén, azonban a fontos pillanatokban túl sok hibát vétettünk támadásban és védekezésben is. A jó játék, a kimagasló egyéni teljesítmények és ezzel együtt a fordítás debreceni oldalról ma elmaradt, összességében megérdemelt vendégsiker született.


Az utolsó előtti körben a közvetlen rivális Ózd csapatához látogat együttesünk. A borsodiak 19 ponttal jelenleg a nyolcadik helyen állnak, igaz egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, mint a DEAC. Nagyon nehéz összecsapás vár a fiúkra, hiszen előreláthatólag erősen tartalékos kerettel vagyunk kénytelenek teljesíteni az ózdi túrát. A mérkőzés a hetedik pozíció megszerzése szempontjából kulcsfontosságú, egy esetleges DEAC pontszerzéssel karnyújtásnyira kerülne ez a helyezés.


Az idény utolsó fellépésére május 12-én, szombaton kerül sor. Reméljük, hogy a Lajosmizse ellen győzelemmel sikerül zárnunk ezt az összeségében sikeresnek nevezhető szezont. Várjuk kedves szurkolóinkat akkor is a DESOK-ba! Köszönjük az eddigi biztatást, hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!


DEAC - KTE-Automatica.hu 26 - 28 (10-13)

Vezette: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Kiállítások: 8 perc illetve 20 perc
Hétméteresek: 5/2 és 3/3

DEAC: Mándi N. (kapus) Fülöp 1, Dobos 3, Hornyák, Bíró 4(2), DARVAY 7, Minegász 2
Csere: KŐRIZS (kapus) Mándi K., Juhos 2, Leiter, ERDŐS 6, Illés, Mezei 1, Mórucz, Borbély

Edző: Szabó Csaba

KECSKEMÉT: PODOBA (kapus) SZAMOS 4, Kátai 3, PETRIK VARGA 3, BUJDOSÓ 2, FÜSTÖS 6, Horváth V.
Csere: Zaklajda (kapus) Horváth A 2., Mazák 3, Miss 3(3), Csuzi, Balogh, Burik 2, Berkes, Szrnka

Edző: Ocsovai Zsolt

Az eredmény alakulása: 2-4 (10.perc), 5-7 (15.perc), 5-9 (19.perc), 6-11 (26.perc) 10-13 (félidő), 13-15 (35.perc), 18-18 (44.perc), 19-22 (50.perc), 22-25 (56.perc), 24-17 (58.perc), 26-28 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-04-28 12:00:00

további cikkek a témában