Már nem a bennmaradás a kérdés

Frissítés: 2018-04-27 11:51:47

 A Kecskemétet fogadja utolsó előtti hazai meccsén a DEAC férfi kézilabdacsapata péntek este 19 órától a DESOK-ban. Szabó Csaba együttese a hetedik helyen tanyázik, míg aktuális ellenfele az ötödik a tabellán. Rangadó lesz tehát ez is, a javából. Már csak azért is, mert a bajnokságból ezzel együtt mindössze három meccs van hátra.

A két csapat bajnokin decemberben találkozott utoljára egymással. Akkor a „hírös városban” 13-13-as félidő után 28-24-es KTE-siker született, tehát nem adta könnyen a bőrét a debreceni egyetemi csapat. A KTE eddig 26 pontot gyűjtött, míg a DEAC neve mellett 20 megszerzett egység áll. A vendégcsapat formájáról sokat elárul, hogy az együttes az elmúlt hetekben két komoly skalpot is szedett.  Március közepén négy fával verte a Balmazújvárost a hajdúságiak otthonában (27-31), három fordulóval később pedig igen könnyedén győzte le a Békést otthon (28-21). Idén egyébként egyedül az Algyő tudta legyűrni őket, de ők is csupán egyetlen találattal. A DEAC legutóbbi három meccsét az élmezőny tagjai ellen játszotta, ám egyszer sem kellett szégyenkeznie. Szűk vereségek után legutóbb a Nyíregyháza otthonából csentek pontot Dobosék. – Ez jót tett nekünk. Úgy gondolom, hogy most mentálisan elég jó állapotban vagyunk, sokat jelentett a csapatnak az egy pont, amit Nyíregyházáról hoztunk el – kezdte beszélgetésünket az együttes beállósa, Dobos Balázs.

Ahogyan a játékos fogalmazott, a fiúk a szezon közben „vérszemet kaptak” és, ha lúd, legyen kövér alapon most már előre is „néznek” a tabellán. - Mindenféleképpen szeretnék megcélozni a hatodik helyet a bajnokságban, és ahogy számolgattunk, éppen a Kecskemétet tudjuk még megelőzni. Ehhez először is őket kell legyőznünk pénteken. Ha tudnánk nyerni legalább öt góllal, akkor az lenne az első lépés, hogy majd a végén előttük végezzünk. Ezután nekik még két nehéz meccsük van, s ha mindkettőt elveszítik, mi pedig megnyerjük a mieinket, akkor eléjük kerülünk. Mindenképpen szeretnénk visszavágni az őszi vereségért, méghozzá legalább öt góllal. Kemény meccsre számítunk, hiszen valóban jó formában vannak. Bár azt hozzá kell tennem, hogy hazai pályán azért erősebbek, mint idegenben. Az összes hazai meccsüket péntek este héttől játsszák ugyanis, és ez nem nagyon fekszik az ellenfeleknek, akik rendre tartalékosan tudtak csak Kecskemétre utazni – avatott be a részletekbe a beállós.

Dobos Balázs szerint a kecskemétiek inkább egyénileg jók. „- Ki kell emelnünk az irányítójukat, Bujdosó Mátét, illetve a jobbátlövőjüket, Kátai Richárdot. Rájuk különösen figyelnünk kell majd. Nálunk épp a fordítottja igaz, hiszen megmutattuk nem egyszer, hogy csapatként jól küzdünk. Ebben látom a legnagyobb előrelépést is. Nagyon jó lenne, ha most is sokan szurkolnának nekünk a helyszínen, hiszen kitűzött célunk az is, hogy tovább népszerűsítsük a debreceni férfi kézilabdát – hangsúlyozta a DEAC 77-ese.

A csapat már ősszel bizonyította, hogy álmai nagyon is valóra válthatók. Az együttes sorra hozta a bravúrokat, amelyeknek köszönhetően stabil középcsapattá vált. Igaz, a tavaszi rajton még óvatosan fogalmazott Szabó Csaba vezetőedző, ám a véghajrára az újonc DEAC szezon előtt kitűzött minimális céljáról, a bennmaradásról már szinte beszélnünk sem érdemes. Az egyetlen nyitott kérdés ugyanis az maradt, hogy az együttes meg tudja-e őrizni jelenlegi hetedik helyét, netán előre lép még egyet a tizenhárom csapatos bajnokságban. Ezzel pedig messze a várakozásokon felül teljesítene. 

A régóta maródiak mellett a pénteki találkozón kérdéses a sérüléssel bajlódó Mucza Norbert játéka. A többiek harcra készen várják a rangadót. 

Férfi kézilabda NB I/B. keleti csoport

DEAC – KTE-automatika.hu

  1. 04. 27., péntek, 19 óra, DESOK

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-27 08:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Szabó Csaba: ez a realitás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-05-23 15:45:00

Responsive image
Megkezdte a felkészülést a DEAC Férfi kézilabda csapata

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-08-14 13:18:30

Responsive image
Kézilabda – szezonrajt a szomszédvárban

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-09-14 11:18:00