Bravúrpont Nyíregyházáról

Frissítés: 2018-04-21 18:28:49

Nagyszerű pontszerzéssel folytatta a bajnoki küzdelmeket a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. A srácok 20-20-as döntetlent játszottak a Nyíregyháza vendégeként péntek este. Az együttes nagyon közel állt ahhoz, hogy mindkét pontot elhozza a szomszédvárból, ám ez így is nagyszerű teljesítmény. 


Nem sok ideje maradt "a sebeket nyalogatni" a DEAC férfi kézilabda csapatának a Mezőkövesd ellen balszerencsés körülmények között elszenvedett vereség után, ugyanis pénteken már a szomszédvár, a tabellán negyedik Nyíregyháza otthonában volt jelenése a Szabó-legénységnek. Az őszi, felejthetetlen találkozón 29-26-ra legyőztük a helyezések alapján jobb játékerőt képviselő nyírségieket, akik biztosan szerettek volna revánsot venni a debreceni vereség miatt. A két csapat egészen más célokkal várta az összecsapást: a nyírségieknek minden pontra szükségük van, hogy felállhassanak a dobogóra, míg a DEAC a középmezőny egy minél előkelőbb helyét szeretné megcsípni.


Szabó Csabának gondot okozott a csapatösszeállításnál, hogy a Mezőkövesd ellen bokasérülést szenvedő Mucza Norbi nem léphetett pályára, így egyik alapemberünket kellett nélkülöznünk. Borbély Endre sem került a meccskeretbe kisebb sérülés miatt, Veres Bence pedig az egész szezonra kidőlt szintén bokaproblémák következtében. Sugár Bence továbbra is "maródi", Juhos Ricsi viszont kisebb húzódással vállalta a játékot. Veres Bence pótlására régi jó ismerős került vissza a csapatba: az aktív játékot az elmúlt évben befejező Kőrizs Pisti vállalta, hogy a hátralévő néhány meccsen besegít kapusposzton. Üdvözlünk újra a csapatban Pisti és köszönjük a segítséged!


Zárt hatos fallal kezdtük az összecsapást, Gubó szerezte a hazaiak első gólját második támadásukból. Nálunk Darvay Zoli "kezdett be": Duzi szerezte az első két vendég találatot. Már az első percekben látszott, hogy nem lesz "góleső" ezen az estén, csupán 7 gól esett 10 perc alatt, 4-2-re vezettünk ekkor. Mándi Norbi jól fogott, a védelmünk is elég jól összeállt, állandósult a két egységnyi differencia a javunkra. A 18. percben Illés Tomi góljával már 8-5-ös DEAC vezetést mutatott az eredményjelző. Megnyomta a félidő hajráját vendéglátónk, a 28. percben az egész meccsen jól játszó Varga László egyenlített. Ehhez kellett az is, hogy csupán két debreceni gól esett Fülöp Gabi révén a 19. és a 28. perc között. Dobos Balázs gondoskodott róla, hogy előnnyel mehessünk a szünetre: néhány másodperccel a játékrész vége előtt beállóból vette be a hazai kaput.


Jól kezdtük a második játékrészt, Bíró Ádám és Mórucz Ádám találataival három fával léptünk el a 36. percre. Sőt: 15-12-es DEAC vezetésnél a mérkőzés legnagyobb különbsége is kialakulhatott volna a mérkőző felek között, azonban Bíró Ádám büntetője kimaradt. Itt magasabb fokozatba kapcsolt a Nyíregyháza, felzárkózásukat sajnos segítette a debreceni gólínség is. A szabolcsiak a 45. percre érték utol a DEAC-ot, Nagy Csaba egyenlített. Erdős Zoli a hajrá kezdetén kétszer is betalált, azonban a nyírségieknek mindkétszer volt válaszuk, Vasas átlövésével pedig már náluk volt az előny. Az 53. percben ismét hetest hibáztunk, 4 perccel a vége előtt viszont Varga értékesített egy büntetőt, 20-18 volt oda. A DEAC azonban nem adta fel: először Erdős Zoli hozta közelebb a csapatot a pontszerzéshez, majd az utolsó percben Illés Tomi vihette egy az egyben Gadnaira a labdát. A ziccert bravúrral hárította a hazaiak kapusa, azonban a kipattanó Dobos Balázshoz került, aki nem hibázott. 20-20, döntetlen. Időt kért a Nyíregyháza, néhány másodperc volt már csak hátra, amikor emberhátrányba került a DEAC, egy lövésre maradt csupán idő. Boda lövése elhalt Mándi Norbi kezében, bravúros egy pontot szerzett idegölő végjáték után a DEAC!


A csapat teljesítményéért és küzdőszelleméért mindenképpen jelest érdemel: erős, dobogóra pályázó ellenfél otthonából sikerült elhoznunk egy pontot. A 20 bekapott gól, a védekezés és Mándi Norbi kapusteljesítménye dicsérendő, azonban a támadójáték ismét akadozott, főleg a második játékrészben. Ha az összecsapást és a történéseket a 48. percig nézzük, akkor veszítettünk egy pontot, azonban az utolsó 10 perc alapján inkább szereztünk egyet. Összességében tehát igazságos döntetlen született, de közel voltunk egy igazán nagy meglepetéshez. Nyíregyházi pontszerzésünkkel a 7. helyre jöttünk fel 20 megszerzett ponttal, azonban az Ózd esetleges hétvégi győzelmével visszacsúszhatunk a táblázat 8. pozíciójába.


A szezon utolsó előtti hazai mérkőzésén a tabella ötödik helyét elfoglaló Kecskemétet fogadjuk április 28-án. Leendő ellenfelünk jó formában érkezik Debrecenbe, az előző körben ugyanis simán, 28-21-re legyőzték az aranyéremre is esélyes Békést. Szükség lesz tehát mindig lelkes közönségünk biztatására, várjuk szurkolóinkat a DESOK-ba szombaton is! Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!


Nyíregyházi SN KFT - DEAC 20 - 20 (10-11)

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton
Kiállítások: 8 perc illetve 10 perc
Hétméteresek: 4/3 és 4/2

NYÍREGYHÁZA: Oláh (kapus) Gidai 1, Kurbely, VARGA 7, Székely 1, Gubó 4, Vasas 2
Csere: Gadnai (kapus) Horvácki 1, Boda, Dobi, Tóth 1, Takács, Nagy 2, Horváth, Fórizs

Edző: Bécsi János

DEAC: MÁNDI N. (kapus) FÜLÖP 4, DOBOS 3, Hornyák, BÍRÓ 4, DARVAY 4, Illés 1
Csere: Dúró, Kőrizs (kapus) Mándi K., Juhos, Leiter, Erdős 3, Minegász, Mezei, Mórucz 1

Edző: Szabó Csaba

Az eredmény alakulása: 2-2 (7.perc), 3-6 (14.perc), 5-8 (18.perc), 8-10 (24.perc) 10-11 (félidő), 11-14 (36.perc), 14-16 (42.perc), 15-17 (48.perc), 19-18 (52.perc), 20-18 (56.perc), 20-20 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-21 08:45:00

további cikkek a témában
Responsive image
Négy utánuk, négy előttük

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-08-21 14:15:00

Responsive image
Felkészülés a tavaszi szezonra

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-01-15 14:11:31

Responsive image
Szabó Csaba: ez a realitás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-05-23 15:45:00