Csapatként "működni"

2018-04-19 11:49:00

A Nyíregyháza vendégeként folytatja a bajnoki küzdelmeket a DEAC NB I/B-s férfi kézilabdacsapata. A srácok péntek este 19 órakor lépnek pályára a „szomszédvárban”, a Continental Arénában. Mieink egy győzelem – és ózdi botlás- esetén visszavehetnék a hetedik helyet a tabellán.

A Nyíregyháza jelenleg 28 ponttal a negyedik a bajnokságban, ezzel az igen sűrű élmezőny tagja, míg a DEAC 19 pontot gyűjtött, amivel jelenleg a nyolcadik. A november 25-i közös, debreceni találkozó az egyike volt azoknak, amelyiken csodás bravúrt bemutatva itthon tartotta a pontokat a DEAC. Szabó Csaba fiai akkor egy fergeteges hangulatú meccsen, lelkes csapatjátékkal, végig vezetve 29-26-ra verte a nyíregyieket.

Az aktuális ellenfél utoljára bő egy hónapja, a Balmazújváros ellen tudott nyerni. A 13. győzelmet követően aztán viszont mintha valami átok ülne a legénységen. A Balassagyarmat otthonában egy pontot hagyott, a Törökszentmiklósi Székácsnál pedig mindkettőt elhullajtotta. Ezután egy nagyarányú vereség következett a Békés otthonában.

A DEAC a Székács fölött aratott meglepően sima győzelme után nagyszerű teljesítménnyel csaknem bravúrt mutatott be két élcsapat, a Békés és a Mezőkövesd ellen is. Igaz, végül mindkét meccsen pont nélkül maradt, a látott játék és a fiúk mentalitása mindenképpen bizakodásra adhat okot.

- Jól ismerjük őket és ők is minket. Sok játékos barát, volt csapattárs és nálunk vannak erősen a Nyíregyhez kötődő játékosok, így nem kell a srácoknak külön motiváció erre a mérkőzésre – kezdte az esélylatolgatást Szabó Csaba edző. - Igazi átlövőik vannak, akik kívülről, a távoli zónából is veszélyesek. Aztán, gyors szélsőkkel rendelkeznek, direkt indításokból veszélyesek, az irányítók pedig rutinos játékosok. És végül, a kapusaik nagyon jól ismernek minket. Egyikük nyírbátori csapattárs, illetve debreceni nevelésű a másik, szóval nagyon nehéz feladat lesz. Abban bízhatunk, hogy itthon jobb csapatmunkával, CSAPATként meg tudtuk őket verni. Mindent megteszünk, hogy meglepetést okozzunk – zárta gondolatait Szabó Csaba.

A mérkőzést ezúttal kihagyja Mucza Norbert. Veres Bence és Borbély Endre sérülés miatt nem lehet ott, és ugyanebből az okból Juhos Richárd játéka is kérdéses.

Nyíregyháza nincs olyan messze, aki csak teheti, kísérje el, buzdítsa a csapatot a helyszínen. Legfőképpen azért, hogy a „13-as átka” ne éppen a DEAC ellen törjön meg…

Férfi kézilabda NB I/B. kelet

Nyíregyházi SN KFT – DEAC

  1. 04. 20. péntek, 19 óra, Continental Aréna

KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-19 11:49:00

további cikkek a témában
Responsive image
Bravúrpont Nyíregyházáról

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-21 08:45:00

Responsive image
Teher nélkül

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-11 10:10:00

Responsive image
Vereség az első meccsen

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-09-19 09:51:00