Közel a bravúrhoz

2018-04-15 11:00:00

Pontosan egy hónapos szünet után nehéz feladat várt a DEAC férfi kézilabdázóira az NBI/B 20. fordulójában, ugyanis a listavezető Mezőkövesdi KC látogatott a DESOK csarnokba szombaton. Az őszi odavágóról sajnos igen rossz emlékeink lehettek, ugyanis 36-21-re lépte le csapatunkat a feljutásért küzdő Kövesd. Ellenfelünk erejét jól mutatta, hogy több, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező rutinos, vagy a magyar "B" válogatott keretében is számításba vett kézilabdást is soraikban tudhatnak. Közülük is kiemelkedik az NB1-ben évekig szereplő rutinos beálló, Sándor Ákos. A DEAC tavaszi eredményei közül egyelőre hiányoznak az őszi fordulókban megcsípett bravúros győzelmek, így egész héten úgy készültünk, hogy megpróbálunk meglepetést, pontot vagy pontokat szerezni a bajnokaspiránstól.


Szabó Csaba nem számíthatott a pénteki edzésen bokasérülést szenvedő és hetekre kidőlő Veres Bencére, így Dúró Tamás lett Mándi Norbi váltótársa a kapuban. Dobos Balázs sérülése rendbe jött, és a derékbántalmakkal küzdő Borbély Endre is bekerült a meccskeretbe. Sugár Bence jól halad a térdműtét utáni rehabilitációjával, azonban vele csak a következő szezonban számolhat csapatunk.


Mezőkövesdi támadással indult a mérkőzés, amit sikerült kivédekeznünk, majd Bíró Ádám hetesből szerezte az első gólunkat a 2. percben. A vendégek két gyors góllal rögtön fordítottak, de leszakítani nem tudták a házigazdát, felváltva estek a találatok mindkét oldalon. Mándi Norbi több ziccert is fogott az összecsapás elején, megérdemelten zúgott a lelkes DESOK közönségtől a "Norbi, Norbi"! A védelmünk is igen jól működött, csupán 5 gólt kaptunk negyed óra alatt.

Az első félidő második felében még feszesebb lett a debreceni hatos fal, Mezei Lajos szélről talált be a 20. percben, ekkor sikerült egy kicsit ellépnünk, 9-7-re vezettünk. A DEAC ennek következtében még lelkesebben kezdett kézilabdázni, a Kövesd azonban kicsit elbizonytalanodott. Mucza Norbi kétszer is betalált átlövésből és betörésből egymás után, így 12-8-as debreceni előnyt mutatott az eredményjelző a 28. percben. Sándor és Padla révén zárkózott a Kövesd, Erdős Zoli időn túli hetesét még védte Pásztor az első játékrész végén, így 2 gólos DEAC előnynél mehettek pihenőre a küzdő felek.
A második félidő elején tovább érett a meglepetés: remek teljesítményt nyújtott mind támadásban, mind védekezésben a Debrecen, Mándi Norbi pedig továbbra is remek védésekkel jelentkezett, 2-3 góllal vezettünk egészen a 49. percig. Ekkor Sándor hátára vette a maroknyi szurkolótábora által támogatott vendég együttest, 3 találatot jegyzett egymás után. Mi viszont támadásban megtorpantunk, visszakerült az előny a Kövesdhez, izgalmas végjáték volt kialakulóban. Azonban Juhos Ricsi többször is gyors középkezdés után egyenlített, majd az 57. percben Minegász Csabi góljával ismét nálunk volt a vezetés, de Hangyel révén egalizált a listavezető, sőt: a második 30. percben igen eredményes Kovács Bence ismét előnyöz jutatta a vendégeket. "Hét a hat" elleni támadással próbáltunk pontot menteni, de Minegász Csabi kis szögből leadott szélső lövését védte a második félidőre feljavuló Pásztor.


Bár nagyon közel voltunk a meglepetéshez, nem sikerült a pontszerzés, pedig igen sokat tettünk érte: mind támadásban, mind védekezésben, mind a kapuban jó teljesítményt nyújtott együttesünk. Kiváló egyéni alakításokat láthatott a DESOK közönsége, de csapatszinten is voltak remek megoldások. Annak tudatában, hogy az 54. percig vezettünk, minimum egy pontot megérdemeltünk volna. Vereségünkkel a 8. helyre csúsztunk vissza 19 megszerzett ponttal.


Sok idő nem lesz csapatunknak a pihenésre, ugyanis április 20-án, pénteken igazi szomszédvári rangadó vár a fiúkra, amikor az ellenfél a tabellán negyedik Nyíregyháza lesz. Az őszi, felejthetetlen találkozón 29-26-ra legyőztük a helyezések alapján jobb játékerőt képviselő nyírségieket, akik biztosan szeretnének revánsot venni a debreceni vereségért. Az utóbbi időben együttesünk adós maradt szurkolóinknak egy igazi bravúrral, egy esetleges nyíregyházi pontszerzés azonban mindenképpen ennek számítana! Köszönjük az eddigi biztatást, hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!


DEAC - Mezőkövesdi KC 24 - 25 (12-10)

Vezette: Szakállas Alex, Varasdi Levente Zoltán
Kiállítások: 12 perc illetve 12 perc
Hétméteresek: 6/4 és 4/3

DEAC: MÁNDI N. (kapus) JUHOS 6, Dobos, Hornyák, BÍRÓ 8 (4), MUCZA 6, Mezei 1
Csere: Dúró (kapus) Mándi K., Fülöp, Darvay, Erdős, Leiter, MINEGÁSZ 3, Borbély, Fülöp

Edző: Szabó Csaba

MEZŐKÖVESD: Tóth (kapus) Jancsó 2, Padla 1, SÁNDOR 6, Jóga 2, KOVÁCS 8, Fábián 1
Csere: PÁSZTOR (kapus), Vojinovic 4 (3), Hangyel 1, Dohány, Menyhárt, Rozmán

Edző: Drizner Péter

Az eredmény alakulása: 2-2 (5.perc), 5-4 (11.perc), 7-7 (18.perc), 12-8 (28.perc) 12-10 (félidő), 15-13 (37.perc), 19-16 (46.perc), 20-20 (50.perc), 21-22 (55.perc), 24-24 (58.perc), 24-25 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-04-15 11:00:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kiszenvedett győzelem

DEAC * 2017-10-16 09:55:59

Responsive image
Még mindig kevés

DEAC * 2019-03-25 15:20:00

Responsive image
Új bajnokság kezdődik

DEAC * 2019-03-28 11:00:00