Pihenő, lazítással és munkával

2018-04-06 11:22:00

Hajszálra pontosan egy hónapos bajnoki szünetre „vonult” a DEAC férfi kézilabdacsapata március közepén. Ebbe az időszakba egy kis lazítás és frissítés is belefért, ám a srácok eközben is a bajnoki folytatásra fókuszáltak. Öt meccs van hátra, vagyis jön az NB I/B-s hajrá.

Március 14-én lépett pályára legutóbb Szabó Csaba együttese. Amint arról beszámoltunk a fiúk a bajnoki címre hajtó Békés ellen kis híján bravúrt értek el, mindössze két gólos, 31-29-es vereséget szenvedtek idegenben. Ezután következett a pihenő. „ - Ez a pár hét egy kicsit a lazítás és a frissítés jegyében telt. Emellett próbáltunk pár új támadási variációt. Védekezésben a kapus és a védőfal kapcsolatán szerettünk volna javítani, ezeket gyakoroltuk” – kezdte Szabó Csaba.

Az együttes péntek este Törökszentmiklóson, felkészülési találkozón csiszolja tovább az eddig gyakoroltakat. „- Edzőmeccseket akartunk játszani, de ezeket visszamondták, vagy már elkötelezték magukat a csapatok, így ez az egy meccs maradt lemérni, hogy hol tartunk. Nehéz helyzet, hogy januárban volt egy hónap felkészülni, aztán jöttek a meccsek, és most is volt egy hónap pihenő. Remélem, hogy nem esünk ki a ritmusból. A fiúk jól dolgoztak, voltak kisebb sérülések és betegségek - amelyek most sem kímélnek minket - de remélem, hogy a jövő hétre minden összeáll. A szünet alatt felmértük a fiúk “erejét” az UniFitben, ennek segítségével egy speciális programot állítottunk, állítunk össze személyre szabottan – tette hozzá az NB I/B-s együttes vezetőedzője.

A tabella hetedik helyén álló legénység tehát a sporttudományt is segítségül hívta, hogy minél eredményesebben készülhessen az utolsó „ötösre”. A bajnoki hajrá meccseiből hármat – Mezőkövesd, KTE, Mizse - játszik hazai pályán a csapat, míg kétszer – Nyíregyháza, Ózd - vendégként küzd a pontokért. „ - Nehéz lesz, hiszen a tabella első harmadában lévő csapatokkal játszunk, illetve a Mizsével, aki az életéért, a bennmaradásáért küzd - mint mi. De bízom a fiúkban, mert már sokszor bizonyították, hogy helyén van a szívük, és egyre többször az eszük is" – zárta gondolatait Szabó Csaba.

Ma tehát edzőmeccs, bajnoki folytatás pedig április 14-én, szombaton 18 órakor, amikor a listavezető Mezőkövesdi KC lesz Móruczék ellenfele a 20. fordulóban, a DESOK-ban.


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-04-06 11:22:00

további cikkek a témában
Responsive image
Megkezdte a felkészülést a DEAC Férfi kézilabda csapata

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2017-08-14 13:18:30

Responsive image
Ezüstös kézilabda-hétvége

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-31 10:55:00

Responsive image
Szabó Csaba: ez a realitás

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-05-23 15:45:00