Hajszálon múlt a pontszerzés

2018-03-15 01:05:00

A Törökszentmiklósi Székács ellen aratott magabiztos győzelem után nem sok ideje maradt pihenni a DEAC férfi kézilabda csapatának, ugyanis az "ünnepi" hosszú hétvége miatt előrehozott mérkőzésen már szerdán pályára kellet lépniük a fiúknak. Az ellenfél pedig nem volt más, mint a bajnokság egyik favoritjának számító Békés-Drén KC. Az őszi debreceni meccsen nagy meglepetésre 30-23-ra legyőztük a Békést, akik azonban szezonbeli 8 hazai összecsapásuk mindegyikén győztesen hagyták el a pályájukat, idegenben egyértelműen nem a DEAC volt a mérkőzés esélyese. Szinte tökéletes debreceni teljesítményre volt szükség a papírforma felborításához.


Szabó Csaba dolgát nehezítette, hogy Bíró Ádám játékvezetői elfoglaltsága miatt nem tarhatott társaival Békésre, így nélkülöznünk kellett egyik kulcsjátékosunkat. Veres Bencének Egerben volt jelenése utánpótlás mérkőzésen, helyette Dúró Tamás lett Mándi Norbi váltótársa a kapuban. Leiter Imi ezúttal kimaradt a keretből, ugyanúgy mint a térdműtétje után továbbra is rehabilitációs munkát végző Sugár Bence.


Az összecsapás kezdete nem azt mutatta, hogy itt ma borulni fog a papírforma. Oláh Gábor nagyon megszórta magát, a rutinos békési jobbátlövő 4 góllal terhelte a DEAC kapuját az első 5 percben. Majd Mucza Norbi végre megszerezte az első debreceni találatot. A kezdeti gyengélkedés után elkezdtük a kapaszkodást, a Mucza-Erdős-Mezei tengely révén 7-5-re zárkóztunk a 13. percben. Bár Mándi Norbi jó teljesítményt nyújtott a kapuban, a hatos falunk nem működött megfelelően, ezért Szabó Csaba kicsit belenyúlt a debreceni védelembe: szoros emberfogással próbálta kivenni a játékból Oláh Gábort. Bár a veterán átlövőt így sikerült semlegesíteni, Cifrával és Hajdúval nem bírtunk, már 14-8-ra vezetett a Békés a 21. percben. Ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltunk támadásban, szereztünk néhány gyors lerohanás gólt és Dobos Balázst is szép akciók során találtuk meg beállóban. 18-15-ös békési előnynél következett a szünet, bár fokozatosan csökkent a csapatok között a különbség, a 18 kapott gól soknak tűnt 30 perc alatt.


A második félidőt Erdős Zoli góllal kezdte, belátható távolságba került a Békés. A 2 gólos hazai vezetés állandósult a 40. percig, Dobos Balázs extrát nyújtott beállóban, kreatívan támadtunk, a védekezésünk is felkeményedett. Többször is volt labdánk a mínusz egyhez, de mindig csúszott egy pici hiba a gépezetbe, ami miatt nem tudtunk tovább zárkózni. Jól kihasználta ezt a rutinos hazai csapat, ennek következtében 28-23-ra vezetett a Békés az 52. percben. Sokan azt hihették, hogy véget ért a meccs. A DEAC azonban minden mindegy alapon kezdte meg a hajrát, az 53. és 54. perc között 3 gólt szereztünk zsinórban. Illés Tomit ki kell emelni ebből az időszakból, fiatal balszélsőnk magabiztosan értékesítette helyzeteit az utolsó szakaszban. Az 59. percben Erdős Zoli ismét betalált, így egy gólra olvadt a Békés előnye. 1 perc volt már csak hátra, amikor büntetőhöz jutottak a hazaiak. Mándi Norbi mindhárom békési büntetőt hárította a mérkőzésen, azonban Oláh utolsó hetesénél már tehetetlen volt, ezen a ponton dőlt el végleg ez a parázs ütközet. A Békés végül 31-29-re behúzta a meccset és továbbra is tartja hibátlan hazai mérlegét.


Bár gyengén kezdte együttesünk az összecsapást, a kezdeti sokk után sikerült talpra állnunk öt és hat gólos hátrány után is. Igen jó egyéni- és csapatteljesítménnyel visszajöttünk a meccsbe és alaposan megnehezítettük az esélyesebb Békés dolgát. A küzdeni tudást és akarást ismét nem érheti panasz, a mutatott játékra pedig lehet építeni a szezonból hátralévő öt mérkőzésen. Az utolsó percekben még a pontszerzés esélye is felcsillant, de a rutinosabb hazaiak végül otthon tartották a két pontot. Összességében kiemelkedően teljesített a DEAC mind támadásban, mind védekezésben (csak 13 gólt kaptunk a második játékrészben), egy pontot talán megérdemeltünk volna! Vereségünkkel a riválisok hétvégi eredményeitől függetlenül maradunk a 7. helyen 19 megszerzett ponttal.


Hosszú szünet következik a DEAC számára a bajnokságban, legközelebb április 14-én a szintén az élmezőnybe tartozó, a feljutásra is esélyes Mezőkövesdi KC látogat Debrecenbe. A négy hetes "pihenő" alatt csapatunknak lesz lehetősége taktikai finomhangolásra és erőnléti fejlesztésre, amire szükségünk is van, ha szeretnénk minél előkelőbb pozíciót megszerezni a bajnokság végén. Köszönjük az eddigi biztatást, hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

Békés-Drén KC- DEAC 31 - 29 (18-15)

Vezette: Juhász István, Szilágyi Gábor
Kiállítások: 12 perc illetve 14 perc
Hétméteresek: 4/1 és 4/4

Békés: Pajkó (kapus) Kovács 2, OLÁH 6(1), Sebestyén 3, Szilágyi 3, Cifra 2, Herczegh 3
Csere: Takács (kapus) Kopcsák 1, Fedor 1, Pánczél 1, HAJDÚ 8, Varsandán, Gazsó, Bella, Gál 1

Edző: Papp Bálint

DEAC: MÁNDI N. (kapus) Fülöp 1, Mórucz 1, Hornyák, Borbély, MUCZA 3, MEZEI 3
Csere: Dúró (kapus) Mándi K. 1, Földi, Juhos 1, Darvay 2, ILLÉS 3, ERDŐS 9 (4),
DOBOS 5, Minegász

Edző: Szabó Csaba

Az eredmény alakulása: 5-1 (6.perc), 7-5 (13.perc), 10-6 (18.perc), 14-9 (22.perc) 18-15 (félidő), 20-18 (38.perc), 25-20 (48.perc), 27-23 (52.perc), 29-26 (55.perc), 29-28 (59.perc), 31-29 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-03-15 01:05:00

további cikkek a témában
Responsive image
Sikertelen hazai premier

DEAC * 2018-09-24 09:10:00

Responsive image
Megnyerni a megyeit

DEAC * 2018-02-23 14:01:00

Responsive image
Nagy rivális jön

DEAC * 2018-09-21 12:00:00