Nehéz lesz, de győzni szeretnének

2018-03-02 11:55:00

A Balassagyarmati Kábel SE ellen lép pályára a hétvégén a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B. 17. fordulójában. A meccs szombaton 18 órakor kezdődik, és igazi rangadónak ígérkezik. Nem lesz tehát könnyű dolguk a debreceni kéziseknek. 

A DEAC jelenleg 17 ponttal a hatodik a bajnoki tabellán, míg hétvégi ellenfele 10 megszerzett egységgel a 10. helyen áll a 13 csapatos bajnokságban. Igaz, a gyarmatiak egy meccsel kevesebbet játszottak. A két együttes utoljára október közepén találkozott egymással bajnoki meccsen, akkor 24-22-re Szabó Csaba „fiai” nyertek hazai környezetben.

A debreceni egyetemisták négy meccsükből kettőt behúztak, kettőt pedig elveszítettek tavasszal, s ha a „sorminta” folytatódik, akkor most épp egy győzelem következik. A Balassagyarmat idei három találkozóján egy sikert könyvelhetett el, ám nem adta könnyen a bőrét idegenben sem a Békésnek, sem pedig a Balmazújvárosnak. Mindkét meccsen 31-28-ra maradt alul.

Az előző fordulóban mindkét csapat botlott. A vendéglátó nógrádiak három góllal kaptak ki a jó erőkből álló Békés otthonában, míg a DEAC a bajnoki címre hajtó Balmazújváros ellen maradt alul hat fával a DESOK-ban. Így nem kérdés, hogy mindkét alakulat javítani szeretne mérlegén, s a győzelmet célozza meg szombat este.

Ami a góllövőlistát illeti, két balassagyarmati kézilabdázó is szerepel a NB I/B. keleti csoportjának tíz legjobb „mesterlövésze” között. Székely Kristóf 84 góllal a hetedik, míg Albert Tóth László 71 találattal a tizedik a góllövőn. Ők ketten szerezték a Balassagyarmat 393 lőtt góljának több mint a harmadát, rájuk tehát biztosan figyelni kell, amennyiben pályára lépnek. Nyilván ők is így tesznek majd a DEAC házi gólkirályával, az ugyanezen a listán 97 gólos, és így a második Bíró Ádámmal.

A találkozó előtt a DEAC balátlövője, Mucza Norbert beszélt az esélyekről. A debreceni egyetemisták 5-öse azt mondta, a hét elején még benne volt a fejekben a Balmazújváros elleni fiaskó. „- Az bántott minket igazából, amilyen játékkal kikaptunk. Sajnáltuk, hogy sok hibával játszottunk, és hiányzott belőlünk a tűz, amivel tavaly hoztuk a bravúrokat itthon. De ezen már túl vagyunk. Most egy sokkal fontosabb meccs következik, hiszen nekünk inkább visszafele kell tekintenünk a tabellán. A Balassagyarmatot egy jó csapatnak tartjuk, hiszen náluk mindenkinek nehéz dolga van” – mondta Mucza Norbert, aki az ellenfél erősségeire is felhívta a figyelmet. – Megnéztük, hogy főként milyen szituációkból eredményes a két gólerős játékosuk, akiket te is említettél. Albert sok gólt lő középre kanyarodásból, átlövésből, Székely pedig a betörésekben nagyon jó. Erre készülünk is. Mi támadásban sok keresztmozgással és befutással próbáljuk majd megbontani a védelmüket, ami legtöbbször hatosfal vagy nyitott 5-1. Egyébként télen erősödött Balassagyarmat, több fiatalt is igazoltak – zárta a DEAC átlövője, aki azt is elmondta, nehéz meccsre számít, de mindenképpen a két pontért utazik a csapat szombaton Balassagyarmatra.

 

Férfi kézilabda NB I/B., 17. forduló

Balassagyarmati Kábel SE – DEAC

március 3., szombat 18.00

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-03-02 11:55:00

további cikkek a témában
Responsive image
Új vezetőedző, új játékosok a kéziseknél

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-08-10 11:45:00

Responsive image
Dupla győzelem a „pihenő” után

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-12 11:05:00

Responsive image
Minden jó, ha a vége jó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-13 10:30:00