Vereség a megyein

2018-02-26 11:54:50

Hatgólos vereséget szenvedett a DEAC férfi kézilabdacsapata az OB I/B hajdú-bihari rangadóján. Móruczék 30-24-re maradtak alul a nagy tempóban kázilabdázó Balmazújvárossal szemben vasárnap este, a teltházas DESOK-ban.    

Ellentétes előjelekkel készülhetett a hajdú-bihari rangadóra a DEAC és a Balmazújváros férfi kézilabda csapata az NB1/B 16. fordulójában.  A télen átalakuló, azonban továbbra is jó játékerőt képviselő újvárosiak hazai pályán, szoros összecsapáson szenvedtek két gólos vereséget a bajnokaspiráns Békéstől az előző körben, míg a DEAC nyerni tudott idegenben, a MOL Pick Szeged U20-as együttesével szemben.

Csapatunkból hiányzott a műtét után lábadozó Mezei Lajos és Sugár Bence, betegsége miatt nem volt a keretben Fülöp Gabi sem, valamint nemzetközi játékvezetői elfoglaltsága miatt Bíró Ádám sem állt rendelkezésre ezen a hétvégén. A távolmaradók tekintetében nem várhattuk tehát pozitív előjelekkel a megyei derbit, de az erős ellenféllel szemben hazai környezetben is pontszerzési eséllyel várhattuk a kezdő sípszót, telt ház előtt.

Nyitott 5-1-es védekezéssel kezdtük az összecsapást, míg az Újváros magas embereit jól kihasználva zárt hatos falat választott. A meccs első gólját Erdős Zoli szerezte hétméteresből, és a 13. percig fej-fej mellett haladtak az együttesek, ekkor 6-6-os döntetlent mutatott az eredményjelző. Ami azonban ezután következett, arra senki sem számított. Igaz, a mérkőzés első 15. percében is csak nagy nehézségek árán tudtunk gólokat szerezni, ezt követően azonban egyáltalán nem találtuk a kőkemény Újvárosi védelem ellenszerét, a vendégek folyamatosan léptek el tőlünk. Jellemző adat, hogy az első játékrész második felében csupán 2 (!) találatot jegyeztünk. Hiába keverte a kártyákat Szabó Csaba, hiába forgatta az embereket, hiába próbált védekezést váltani, nem találtuk a megoldást. A félidő hajrájában 5 gólt szerzett zsinórban a megyei rivális, így tetemes, 15-8-as előnyük birtokában vonulhattak az öltözőbe a félidőben.

Gyökeres változásra volt szüksége a DEAC-nak a felzárkózáshoz és az esetleges fordításhoz. Ez a nagy fordulat azonban sajnos nem következett be, folytatódott a vendégek dominanciája az elkövetkező 30 percben is. Karap Gáborral továbbra sem bírtunk, a fiatal újvárosi jobbátlövő hatszor talált be a márkőzésen a hazai kapuba. Támadásban majd minden próbálkozásunk kudarcba fulladt, a jó egyéni teljesítmények elmaradtak, három hétméterest hagytunk ki a meccsen. Debreceni oldalon talán csak Minegász Csabi szélsőjátéka és Mándi Norbi kapusteljesítménye emelhető ki a mérkőzés hajrájából. Apró pozitívum, hogy egy góllal megnyertük az összecsapás második felét, de a görcsösséget az egész mérkőzésen nem tudta csapatunk levetkőzni.

Sajnos a megyei rangadón reális esélyünk nem volt a pontszerzésre. A Balmazújváros tudatos játékkal, jó átlövő- és kapusteljesítménnyel, védekezésben sok megállító faulttal felőrölte együttesünket és megérdemelten távozott két ponttal Debrecenből. A DEAC ma semmit sem mutatott a korábban hazai pályán megszokott nagyszerű teljesítményből, de a szezon ezzel a meccsel nem ért véget szerencsére, van még lehetőségük javítani, igaz, a maitól sokkal jobb teljesítményre lesz szükség csapat- és egyéni szinten egyaránt.

Szabó Csaba edző így látta a vasárnap esti meccset: "- Nagyon rossz ritmusban kézilabdáztunk, így komoly sebességkülönbség volt a két csapat között. Fejben is nagy különbséget láttam, nagyon tudatos volt a Balmazújváros, mi pedig gyermeteg hibákat követtünk el. Taktikailag nem voltunk fegyelmezettek, nem oda lőttünk, ahová kellett volna az újváros kapusának, nem futottunk, amivel talán esélyünk lehetett volna. Nem működött a védekezés-kapus összhang. A meccs végén már kamikaze-módon elvállaltunk olyan dolgokat, amiket nem tudunk, amiket nem szabadott volna. Nem működtünk ma egységként, és nagyon hiányzott a vezéregyéniségünk, Bíró Ádám. Amire készültünk, éppen azokat csinálta az Újváros, de mi nem tudtuk megoldani" – zárta gondolatait a tréner.

Hullámvasútra hasonlít jelenleg a tavaszi szezon, de a srácok mindent megtesznek annak érdekében, hogy az elkövetkező összecsapásokon a hullámhegyek legyenek többségben. A fiúk ezzel a vereséggel jelenleg a tabella 6. helyén állnak 17 ponttal, igaz csak rosszabb gólkülönbségnek köszönhetően előzi meg őket az ötödik, szintén 17 egységet gyűjtött Kecskemét.

Sokáig keseregni nincs idő, ugyanis rendkívül nagy téttel bíró mérkőzések előtt áll csapatunk az elkövetkező két fordulóban. Szombaton a felszálló ágban lévő, 10 pontos Balassagyarmathoz utazunk, majd március 10-én (DESOK, 18:00) fogadjuk a mindig kemény ellenfélnek számító Törökszentmiklósi Székácsot. Jó, fegyelmezett és pontos játékkal reális pontszerzési esélyekkel léphetünk pályára mindkét ellenféllel szemben. Ha a két összecsapáson sikerül a megszerezhető 4 pontból legalább hármat begyűjteni, azzal nagy lépést tehetnénk a bennmaradás felé. 

DEAC - Balmazújvárosi KK 24-30 (8-15)

Vezette: Asztalos Bence, Bárkányi Gábor
Hétméteresek: 8/5 illetve 2/2
Kiállítások: 10 perc illetve 12 perc

DEAC: Mándi N. (kapus) Juhos 2, Mórucz 2, Hornyák, Erdős 5 (3), Mucza 4, Minegász 3
Csere: Veres, Dúró (kapus) Borbély, Darvay 2 (1), Mándi K., Illés 1 (1), Dobos 3, Leiter 2

Edző: Szabó Csaba

Balmazújváros: KOVÁCS J. (kapus) Nagy 5 (2), KARAP 6, TELEKI 4, Kiss 4, CSONTOS 5, Veres 2

Csere: Bagi (kapus) Dancs 4, Bernáth, Turcsán, Veres, Dobi, Móricz, Kapusi, Juhász, Bodnár

Edző: Tréki Tamás Az eredmény alakulása: 4-5 (10.perc) 6-8 (17.perc) 8-10 (20.perc) 8-15 (félidő) 13-18 (40.perc) 17-23 (50.perc) 20-26 (50.perc) 24-30 (végeredmény)

További képek a galériában.

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-26 11:54:50

további cikkek a témában
Responsive image
Ezt biztosan nem felejtették el nekünk…

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-02-28 13:00:00

Responsive image
Kiszenvedett két pont - sikeres évzáró

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-10 10:00:00

Responsive image
„Innen jobban fest a tabella”

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-10-17 09:10:00