Megnyerni a megyeit

2018-02-23 14:01:00

Megyei rangadóra készülnek a férfi kézilabdázók hétvégén. Az NB I/B. meglepetéscsapata, a DEAC vasárnap este 18 órakor fogadja a Balmazújvárost. A telet még a tabella tetején töltő szomszédvár legénysége nagy változásokon ment keresztül januárban, így igazi ki-ki meccsre számíthatunk a hét zárásaként.

Január végén jelentették be Újvároson, hogy anyagi helyzetük - főként a támogatók hiánya miatt- több meghatározó játékos, sőt a vezetőedző is távozik az előző évadban még élvonalbeli és oda visszavágyó csapattól. Az együttes ennek ellenére két meccset is megnyert tavasszal. A rajton a Balassagyarmatot, majd a második tavaszi fordulóban a Törökszentmiklósi Székács csapatát verték. Igaz, mindkettőt csak három-három góllal. A teljes képhez hozzátartozik, hogy mindkettő a tabella utolsó harmadának tagja. A harmadik fordulóban aztán jött egy botlás, a nagy rivális Békés elleni derbit már elveszítette a Balmaz hazai környezetben (27-29), s ezzel visszacsúszott a dobogó második fokára.

Ennek fordítottja a DEAC tavaszi mérlege, miután a fiúk két győzelemmel és egy vereséggel kezdték a szezont. Legutóbb a Szeged U20-as legénységét verték három fával, így visszavették az ötödik helyet.

A két csapat októberben találkozott utoljára egymással. Akkor szoros meccsen, 25-23-ra a házigazda Újváros nyert úgy, hogy negyedórával a vége előtt még át tudta venni a vezetést a DEAC. A fiúknál az utolsó hét percben hiányzott a második félidő közepén látott taktikus és türelmes játék, pedig közel álltak egy hatalmas bravúrhoz.

Erre, vagyis bravúrra készülnek most is. A csapat kiváló kapusa, Mándi Norbert azt mondta, az edzéseken arról beszéltek, hogy az Újváros meggyengülése miatt nem szabad elbízniuk magukat. „- Ismerjük az erényeiket, és nyilván azáltal, hogy meggyengültek, a hátrányaikat is. Bízunk benne, hogy egy nagyon jó meccset láthat majd a közönség – kezdte a hálóőr, aki az ellenfél erősségeit is kiemelte „- Magas átlövőik vannak, így sok távoli lövésre számítok. Kétféle védekezése készülünk ellenük, éppen a magas lövők miatt. Egy szűkebb hatosfalat gyakoroltunk, illetve, ha az átlövőik jó napot fognak ki, akkor egy 5-1-es nyitottabb védekezésre válthatunk. Egyébként gyakran ők is hatosfalat védekeznek, ritkábban szűkebb zavarót is. Viszont, a mi egyik erősségünk, hogy a belső hármasunk sokkal jobb lábbal, mint az Újvárosé. Arra készülünk, hogy egy agresszív védekezéssel, jó kapusteljesítménnyel sok lerohanás-gólt szerzünk, és mindenképpen győzni szeretnénk. Az őszi meccshez képest jobb csapat lettünk, és ezt szeretnénk bebizonyítani magunknak és a nézőknek is” –hangsúlyozta a hálóőr.

A meccsen nem léphet pályára a keresztszalag szakadásból lábadozó Sugár Bence illetve lesz még egy nagy hiányzója a DEAC-nak. Bíró Ádám ugyanis játékvezetői elfoglaltságai miatt kénytelen kihagyni a meccset.

Férfi kézilabda NB I/B. keleti csoport – 16. forduló

DEAC – Balmazújvárosi KK

  1. 02. 25., vasárnap, 18.00 DESOK

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-23 14:01:00

további cikkek a témában
Responsive image
Egy pont a szezonrajton

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-16 14:39:00

Responsive image
A második félidőre felébredtek

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-09-24 15:00:00

Responsive image
Újra csodát tenni

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-03-09 12:07:23