Újabb két pont a tarsolyban

2018-02-19 07:47:34

Háromgólos győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata a MOL-Pick Szeged U20 ellen vasárnap este. A fiúk 23-26-ra nyertek idegenben, s miután az Algyő botlott otthon, így újra visszavették az ötödik helyet az NB I/B. tabelláján. 

A múlt heti, Algyő elleni hazai vereséget Szegeden próbálta javítani a DEAC férfi kézilabda csapata az NB1/B 15. fordulójában. Az őszi mérkőzésen simán, 29-24-re győztünk a szegedi fiatalok ellen, akik az eddig lejátszott fordulókban 4 pontot szereztek és így sereghajtóként várhatták a DEAC-ot saját közönségük előtt.
A tabellán elfoglalt pozíciójuk azonban abszolút nem tükrözi valós játékerejüket: elég csak arra gondolni, hogy a kapus Nagy Martin és a balszélső Stefan Sunajko rendszeres játéklehetőséget kap a “nagyoknál” az NB1-ben, sőt néha még a Bajnokok Ligájában is. Szegeden az utolsó két meccsüket a Balassagyarmat és a Törökszentmiklósi Székács ellen megnyerték, így jó teljesítményre, összeszedett játékra volt szüksége csapatunknak a két pont megszerzéséhez.

Mindkét együttes nyitott, 5-1-es védekezéssel kezdte az összecsapást. A DEAC valamivel zártabb rendszert választott, míg a szegediek zavarója, Sunajko gyakran a félpályáig tolta a debreceni irányítókat. Készültünk az 5-1-re, így már az elején kezünkbe vettük az irányítást. Rögtön két gólos előnybe kerültünk Bíró Ádám és Juhos Ricsi révén, azonban a Szeged két gyors találattal rögtön egalizált. Könnyen találtuk meg a réseket betörésekkel és "egy-egyekkel" a szegedi védelemben, Mucza Norbi átlövései is ültek, sikerült szélső lerohanás-gólokat lőnünk, így 8-5-re vezettünk a 14. percben. A Szeged a mai kézilabdában divatos, kapus nélküli, "hét a hat elleni" formációban is támadott, de a debreceni védelem Mándi Norbival a kapuban állta a sarat. Ennek következtében egy középkezdés után üres kapura is lőttünk gólt. A 24. percig állandósult ez a 3 találatnyi különbség, a félidő hajrájában azonban többször is hibáztunk támadásban, így a szünetre egy gólra zárkóztak a lelkes szegedi fiatalok.

A második játékrész kezdetén 3 gólt szereztünk sorozatban, a hazaiak nem tudtak mit kezdeni a talán még az első félidőnél is jobban funkcionáló 5-1-ünkkel. Szabó Máté tartotta a lelket a Szegedben, a fiatal jobbszélső több lerohanás- és szélsőgólt is szerzett a második 30 percben. 21-17-es előny birtokában kezdhettük a mérkőzés hajráját, ami ismét izgalmakat hozott. A szegedi kapu előtt ismét elbizonytalanodtunk egy rövid időszakra, így az 53. percben egyetlen gólra olvadt a különbség a felek között. Mándi Norbi 23-22-nél hárította Stefan Sunajko ziccerét, ami döntő momentumnak bizonyult, innen pedig már a DEAC akarata érvényesült. Az utolsó percekben Bíró Ádám betörésből, Mucza Norbi átlövésből és - tőle szokatlan móson- szélről is eredményes volt, így 26-23-ra sikerült behúznunk a meccset.

Újabb 2 értékes pontot hoztunk el idegenből és 17 megszerzett egységgel, az Algyő botlását kihasználva a tabella 5. helyére jöttünk fel. A nyitott védelmünk - néhány kisebb hibát leszámítva - a mérkőzés egészében, többféle összeállításban is jól működött, ez társult Mándi Norbi jó kapusteljesítményével. Támadásban jelentkeztek nagyobb hullámvölgyek, amit azonban a védekezés hatékonyságával mindig sikerült ellensúlyozni. Összességében végig vezetve, a nehéz periódusokon hideg fejjel és a szokásos nagy akarattal átlendülve megérdemelt győzelmet arattunk. Külön öröm, hogy a pályára lépők közül mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez.

Igazi rangadóra, megyei derbire készülhet csapatunk a héten, hiszen február 25-én vasárnap a télen nagy változásokon átesett, jelenleg második Balmazújvárosi KK érkezik Debrecenbe. (kezdés: 18:00) Várjuk szurkolóinkat a DESOK-ba, szükség lesz a biztatásra ezen az igazi kézilabdás “csemegének” ígérkező összecsapáson! Hajrà DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

MOL-Pick Szeged U20 - DEAC 23-26 (13-14)

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton
Hétméteresek: 6/5 illetve 3/2
Kiállítások: 6 perc illetve 8 perc

Szeged: Nagy M. (kapus) SZABÓ M. 8, Martonosi 1, Benák, Vetési 3, GÖTZ 3, Sunajko 5(4)
Csere: Marczika, Szabó B. (kapusok) Tóth 1, Maróti, Selmeczy, Csernai 1, Dimovics, Csányi 1, Szilágyi

Edző: Szabó Levente

DEAC: MÁNDI N. (kapus) Juhos 2, BÍRÓ 9 (2) Hornyák, Erdős 2, MUCZA 6, Minegász 2
Csere: Veres (kapus) Fülöp 1, Borbély, Darvay 2, Mándi K., Illés 1, DOBOS 1, Leiter, Mórucz

Edző: Szabó Csaba

Szabó Csaba: “Imádom a srácokat, a közösségünk ereje is segített minket a győzelem elérésében.”

Az eredmény alakulása: 4-5 (10.perc) 6-9 (15.perc) 11-12 (25.perc) 13-14 (félidő) 14-19 (39.perc) 18-21 (45.perc) 22-23 (53.perc) 23-26 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-19 07:47:34

további cikkek a témában
Responsive image
Közel a bravúrhoz

DEAC * 2018-04-15 11:00:00

Responsive image
Pihenő, lazítással és munkával

DEAC * 2018-04-06 11:22:00