A két pontért utaznak

2018-02-16 09:23:00

A sereghajtó MOL-Pick Szeged U20 vendége lesz a DEAC férfi kézilabdacsapata a hétvégén. A fiúk már az elmúlt fordulóban is hajszálnyira voltak a pontszerzéstől, most pedig egyértelműen a két pont megszerzése a cél, amire jó esélyük van. A meccs vasárnap 18 órakor kezdődik Szegeden.

A két együttes október elején találkozott utoljára, akkor 29-24-es DEAC- siker született a DESOK-ban. Ami a tavaszi mérleget illeti, a Szeged és a Debrecen is egy-egy győztes illetve vesztes találkozóval indította az évet. Előbbi hazai környezetben verte a Törökszentmiklósi Székács csapatát, majd idegenben, 7 góllal alulmaradt a bajnoki címre is esélyes Békéssel szemben. A DEAC előbb egy fával verte a másik törökszentmiklósi együttest, majd ugyanennyivel kikapott az Algyőtől Debrecenben.

A MOL-Pick Szeged U20 tizennégy lejátszott meccsből kettőt tudott behúzni, ezzel négy pontos és sereghajtó a bajnokságban. A DEAC hat győzelemmel és három döntetlennel 15 pontot gyűjtött ez idáig, és a hatodik helyen várja az összecsapást.

Egy győzelem esetén – illetve, ha az Algyő kikap a jelenleg második Mezőkövesdtől – a DEAC ismét visszavenné az ötödik helyet az Algyőtől.

Az NB I/B. góllövőlistáját 88 találattal vezető debreceni irányító, Bíró Ádám szerint a fiatalokból álló szegedi együttes gyakorlatilag tét nélkül lép pályára, és a játékosok rengeteget futnak - olykor koncepció nélkül is. „- Most azért úgy érzem, hogy egyre tapasztaltabbak, hiszen sikerült két meccset is megnyerniük a legutóbbi háromból. Így azt gondolom, hogy még nehezebb dolgunk lesz, ha el akarjuk hozni onnan a két pontot, márpedig mindenképpen ez a cél. Először is a balszélsőjüket tudnám kiemelni, hiszen Sunajko szervezi a gyors indításokat, lerohanásokat, sőt még a gyors középkezdéseket is. Emellett pedig olykor átlövéseket is vállal – kezdte a kiváló irányító. „- Ami nagyon fontos, hogy szeretett taktikai elemüket, a 7 a 6 elleni emberelőnyös játékot megszűrjük, abból ne kapjunk gólokat. Emellett hosszan felépített támadásokat alkalmaznak, így több lehetőségük van helyzetet kialakítani. Ez legfőképpen fejben tud minket felőrölni, bár az őszi meccsen ezt egy nyitott 5-1-gyel szerencsére jól levédekeztük, és mi tudtunk ebből üres kapus gólokat lőni. Ebbe a hosszan szervezett támadásba egyébként a védekező csapat bele tud unni, és labdaszerzésnél ilyenkor hajlamos az ember kapkodni, mellé lőni üres kapura. Aztán jöhet újra a hosszas védekezés.”  Bíró Ádám természetesen kitért a DEAC támadásaira is. „- Ami a támadásunkat illeti, készülünk a hatosfaluk ellen, bár ők egy egyedi hatosfalat alkalmaznak, amelyből a két kettes védő gyakran felnyit. Ebből lehetnek kiejtett, elszórt labdáink. Erre kell odafigyelnünk, és sok labda nélküli mozgásra lesz szükség” – hangsúlyozta a két tavaszi meccsen összesen 17 gólt jegyző irányító.

A sérültek mellett Leiter Imre betegség miatt kihagyott néhány edzést, de várhatóan a hétvégére ő is bevethető lesz.

NB I/B. kelet, 15. forduló

  1. február 18. vasárnap 18.00

MOL-Pick Szeged U20 - DEAC


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-16 09:23:00

további cikkek a témában
Responsive image
Kiszenvedett két pont - sikeres évzáró

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-10 10:00:00

Responsive image
Minden jó, ha a vége jó

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-05-13 10:30:00

Responsive image
Ezüstös kézilabda-hétvége

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-01-31 10:55:00