Hajszálon múlt a pontszerzés

2018-02-11 12:00:01

Idei első hazai meccsén minimális, egygólos vereséget szenvedett a DEAC férfi kézilabdacsapata az NB I/B. szombati meccsén. A debreceni egyetemisták az Algyőt fogadták középházi rangadón a DESOK-ban, és 33-32-re alulmaradtak vendégükkel szemben. 

Az elmúlt hétvégén a tabellán ötödik helyezett DEAC férfi kézilabda csapata a hatodik Algyőt fogadta a DESOK csarnokban, hosszú téli szünet után lépett ismét pályára hazai környezetben együttesünk. Ősszel, a második fordulóban 7 gólos vereséget szenvedtünk aktuális ellenfelünktől, akiknek játékerejét jól mutatja, hogy a keretükben több, NB1-es rutinnal rendelkező kézilabdázó is található. Mindkét alakulat egy-egy győzelemmel hangolt a debreceni összecsapásra: a csongrádiak hazai környezetben verték a bajnokaspiráns Békést, míg a mieink Törökszentmiklóson szereztek két fontos pontot. Így csupán egyetlen egység választotta el a mérkőző feleket egymástól a tabellán, ismét nagy küzdelemre számíthatott a DESOK-ba kilátogató szép számú debreceni közönség.

Az első lehetőségéből rögtön gólt szerzett az Algyő, amire csak a 3. percben tudtunk válaszolni. Támadásban abszolút nem találtuk a ritmust, sorozatban adtuk el a labdákat, így három könnyű Temesvári találattal már 4-1-re vezettek a vendégek az 5. percben. Bár Erdős Zoli jó betörésekkel, Mucza Norbi pedig pontos átlövésekkel meccsben tartotta a DEAC-ot, a különbség a 14. percre 5 gólra nőtt a csapatok között. A hatos falunk egyáltalán nem működött, így Szabó Csaba kénytelen volt kikérni első idejét. Az időkérés sem hozott változást a játék képébe, a nagy rohanásban felváltva estek a gólok mindkét oldalon, egészen a 22. percig. Az ezt követő periódust azonban 5-0-ra nyerte a DEAC, a nyitott debreceni védelem nem ízlett a vendégeknek, a 26. minutumban már 16-15-re vezettünk. "Flúgos futam" volt ez a meccs, a pozitív széria után kicsit ismét megtorpantunk, amit ki is használt az Algyő, így 19-17-es csongrádi vezetésnél ért véget az első félidő. Az első 30 perc nem a védekezésről szólt egyik oldalon sem, összesen 36 gól esett. Vendégoldalról Kocsis Lászlóval nem bírtunk, az algyői irányító 9 gólt szerzett az első játékrészben.

A második játékrész elején állandósult a két gólos differencia, nem sikerült felzárkóznunk. Bár a támadójátékban voltak jó megoldások, a védelem nem volt az igazai, bármennyire is próbált variálni Szabó Csaba. A 40. perctől - az első játékrészhez hasonlóan - átrohant rajtunk az Algyő, 4 vendéggól esett zsinórban, a 49. percben kialakult az addigi legnagyobb különbség, 31-25-ös előnybe kerültek az algyőiek.

Az utolsó 10 percben ismét egy nagy feltámadás szemtanúi lehettek a szurkolók: a hatos falunk Borbély Endrével és Leiter Imivel középen jól szűrte meg a csongrádi próbálkozásokat, melynek következtében csupán 2 gólt szereztek a vendégek a hajrában. Sikerült gyorsan és sikeresen befejeznünk az akciókat, egyre csak fogyott az Algyő előnye. Bíró Ádám találatával már csak "egy volt közte" 2 perccel a vége előtt, majd Mucza Norbi ki is egyenlített az 59. percben, sikerült felállni 6 gólos hátrányból! 50 másodperc volt még hátra, amikor utolsó támadásukat indították vendégek, Simon Bence sajnos rést talált a hazai védőfalon és megszerezte a győztes gólt. A hátralévő 20 másodpercben egy szélső lövésünket még védte a vendégek kapusa, Erdős Zoli időntúli szabaddobása pedig elhalt az algyői blokkban, így 33-32-re nyert a vendég együttes.    

Az Algyő győzelmével egy igen hosszú és sikeres széria szakadt meg, ugyanis az NB1/B-s küzdelmek szeptemberi kezdete óta először szenvedtünk vereséget hazai környezetben. Bár többször is sikerült felállnunk jelentős hátrányból a mérkőzés folyamán, a rengeteg elkövetett technikai hiba, az eladott labdák és pontatlanságok megbosszulták magukat. Csapatunk mindent megtett a győzelemért, a hozzáállás és a mutatott küzdőszellem miatt egy pontot talán megérdemeltünk volna, ez a bravúr most azonban nem jött össze. Ezzel a vereséggel a csongrádiak megelőzték együttesünket és feljöttek a tabella 5. helyére, míg a DEAC jelenleg a 6. pozíciót fogalja el eddig begyűjtött 15 egységével.

A következő fordulóban idegenben javíthatunk, amikor MOL-Pick Szeged U20-as csapatához látogatunk. A szegedi fiatalok a tabella 13. helyén állnak 4 megszerzett ponttal, ennek ellenére rendkívül nehéz kirándulás vár a fiúkra, közel tökéletes teljesítményre lesz szükség a győzelem megszerzéséhez. Köszönjük az eddigi szurkolást, várjuk nézőinket legközelebbi hazai meccsünkre is, amikor a szomszédvár Balmazújváros érkezik a DESOK csarnokba. (február 25., 18:00) Hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

DEAC - ContiTech FKSE Algyő 32:33 (17:19)

Vezette: Nagy Ferenc, Túróczi József

Kiállítások:  6 perc illetve 8 perc

Hétméteresek:  3/3 illetve 5/5

DEAC: Mándi N. (kapus) - Juhos 3, Mórucz, Hornyák 1, Leiter 1, MUCZA 6, Illés 3

Csere: Dúró (kapus), DOBOS 3, ERDŐS 9(3), Darvay 2, BORBÉLY, Mándi K. 1, Fülöp, Bíró 3, Minegász

Edző: Szabó Csaba

Algyő: Kiss (kapus) - Vancsics 2, SIMON 4, Döme 1, KOCSIS 13(5), Valaczkai 4, TEMESVÁRI 5

Csere: Miklós (kapus), Ambrus, Magyar, Dolezsál, Gazsó 2, Molnár, Balda 2, Béleczki, Velky

Edző: Kovács István

Az eredmény alakulása: 5-7 (10.perc), 11-15 (22.perc), 16-15 (26.perc), 17-19 (félidő),

21-23 (36.perc), 23-28 (45.perc), 27-31 (50.perc), 30-32 (54.perc), 32-32 (59.perc) 32-33 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-11 12:00:01

további cikkek a témában
Responsive image
A lényeg a két pont

DEAC * 2019-11-12 11:50:00

Responsive image
Nehéz lesz, de győzni szeretnének

DEAC * 2018-03-02 11:55:00