Visszavágni az Algyőnek

2018-02-09 09:51:00

A szezon első hazai meccsére készül a DEAC férfi kézilabdacsapata. A helyezés néha csal- alapon igen nehéz csata vár a fiúkra, hiszen a ContiTech FKSE-Algyő az előző körben az egyik „aranyvárományost” is le tudta gyűrni. A DEAC-Algyő meccs szombaton 18 órakor kezdődik a DESOK-ban.

Kezdjük rögtön azzal, hogy a két csapat szeptember végén, a második fordulóban, Algyőn találkozott utoljára egymással, s hogy akkor hétgólos, 28-21-es hazai siker született. Ám, azóta a debreceni fiúknak – mondjuk így- megjött az étvágyuk, és a DEAC szép lassan a bajnokság meglepetéscsapatává vált. Olyannyira, hogy a srácok a múlt hétvégén „villámrajtot” vettek, és nagyszerű sikert arattak Törökszentmiklóson. Győzött az Algyő is a tavaszi nyitókörben, ők hazai pályán 3 góllal verték a Békést. A két együttes között jelenleg két hely és egyetlen pont van a tabellán. A DEAC jelenleg az ötödik 15 egységgel, míg az Algyő a hetedik helyen áll 14 begyűjtött ponttal.

Szabó Csaba edző szerint ismét a játékosok mentalitása lehet a kulcs a sikerhez. „ Egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk. Több NB I-es múlttal rendelkező játékosuk van. A mostani helyezésük nem mérvadó. Nem túl jó őszt produkáltak, és ezt szerintem most tavasszal szeretnék majd kijavítani. Néhány éve egyébként ők nyerték ezt az osztályt. Múlt héten a bajnokaspiráns Békést verték meg hazai pályán, és ezért biztos nagy önbizalommal lépnek pályára nálunk is. Próbálunk hazai pályán a megszokott hozzáállásunkkal ismét meglepetést okozni” – mondta Szabó Csaba, aki kitért arra is, hogy szombaton a régóta maródiak mellett Mórucz Ádám sem lesz bevethető sérülés miatt. Jó napot kell hát kifogni, és hát van is törlesztenivaló az őszi vereségért.  

Férfi Kézilabda NB I/B. Kelet

február 10, szombat 18 óra, DESOK

DEAC - ContiTech FKSE-Algyő


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-09 09:51:00

további cikkek a témában
Responsive image
A végére elfogytunk

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-11 14:30:00

Responsive image
Kiszenvedett két pont - sikeres évzáró

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-12-10 10:00:00

Responsive image
Új bajnokság kezdődik

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2019-03-28 11:00:00