Fantasztikus siker kezdésnek

2018-02-04 08:03:00

Idei első bajnokiján nagyszerű győzelmet aratott a DEAC férfi kézilabdacsapata Törökszentmiklóson. A srácok 27-26-ra nyertek szombat este, ezzel a két pont mellett első idegenbeli győzelmüket is bezsebelték az NB I/B-ben.

Szabó Csaba együttese a győzelemmel már 15 pontos, és "visszavette" az ötödik helyet a tabellán. 

Törökszentmiklóson kezdte el a tavaszi menetelést a DEAC férfi kézilabda csapata az NB1/B keleti csoportjában. A TKE az őszi mérkőzések során 11 pontot szerzett, kettővel kevesebbet, mint a vendég debreceniek, így egy esetleges hazai győzelemmel pontszámban beérhette volna csapatunkat a házigazda. A DEAC azonban - nem titkoltan - azzal a céllal lépett pályára, hogy megszerezze első idegenbeli győzelmét a szezonban.


Szeptemberben kétszer is találkozott egymással a két alakulat: az első lejátszott meccset megnyerte Debrecenben a "Miklós", azonban egy műhiba miatt újra kellett játszani a találkozót. A második, újrajátszott összecsapás izgalmas döntetlennel ért véget, hasonló kiélezett küzdelemre lehetett tehát számítani az elmúlt hétvégén is. Törökszentmiklóson mutatkozott be debreceni színekben a télen kapusposztra érkezett Dúró Tamás, sok sikert kívánunk neki a DEAC-ban!


"Miklósi" góllal kezdődött a mérkőzés, amire Mucza Norbi rögtön válaszolt. Ezután felváltva estek a gólok, először a 10. percben sikerült átvennie a DEAC-nak a vezetést. A gólszerzéssel annak ellenére nem volt problémánk az első félidőben, hogy hiányzott a sebesség a játékunkból, a védekezés azonban nem akart összeállni, a vendéglátók mindig megtalálták a réseket a debreceni védőfalban. Szabó Csaba több cserével próbálta javítani a hatos falunk hatékonyságát és kapust is cserélt, Veres Bence érkezett Mándi Norbi helyére. A változtatások meg is hozták eredményüket, sikerült 2 góllal ellépnünk a 15. percben, ez a különbség a félidőig meg is maradt. Ki kell emelni Bíró Ádám teljesítményét, aki támadásban ellenállhatatlan volt, az első játékrészt 9! találattal zárta.
A második félidő két gyors miklósi góllal kezdődött, amire 3 találattal válaszoltunk, így a 35. percben 18-15-re vezettünk. A szívós hazaiak azonban mindig közelebb tudtak jönni, állandósult az egy-két gólos különbség egészen a 45. percig. A debreceni védelem ebben az időszakban elkezdett "hasonlítani" az őszi mérkőzéseken megszokottakhoz, ennek következtében 4 találatra nőtt az előnyünk. Azonban a támadójátékunk teljesen megállt, az utolsó 15 percben csak 3 gólt szereztünk, 4 minutummal a vége előtt ki is egyenlített a "Miklós", parázs végjátékra volt kilátás. Fülöp Gabi 59. percben szerzett szélső találatával ismét debreceni vezetést mutatott az eredményjelző, a Törökszentmiklós itt még egyenlíteni tudott, de jött Bíró Ádám átlövése és 14. gólja 20 másodperccel a lefújás előtt. A hazaiak a kapusukat lehozva próbálták az egy pontot otthon tartani, de az utolsó támadásunkba hiba csúszott, így megszerezte szezonbeli első idegenbeli sikerét a DEAC!


Értékes két egységet szerzett a rivális otthonában csapatunk. Bár az igazán jó játék most elmaradt, a küzdőszellem, a fiúk tartása, a viszonylag jó helyzetkihasználás és a kiélezett szituációkban mutatott "hideg fej" dicséretes és jó alap a jövőre nézve. Győzelmünkkel a tabella 5. helyére jöttünk fel 15 megszerzett ponttal.
Február 10-én következik a tavaszi szezon első hazai mérkőzése, amikor a hetedik, 14 pontos ContiTech FKSE-Algyő érkezik Debrecenbe. (Kezdés: 18:00, DESOK csarnok) A több, élvonalbeli tapasztalattal rendelkező játékost is felvonultató Algyő tavaly szeptemberben 28-21-re legyőzte csapatunkat, szükség lesz tehát a megszokott jó hangulatra és a biztatásra annak érdekében, hogy a két pontot itthon tarthassuk. Várjuk szurkolóinkat a DESOK-ba, hajrá DEAC, hajrá debreceni férfi kézilabda!

Törökszentmiklósi KE - DEAC 26:27 (13:15)
Vezette: Tarnavölgyi Gergely, Medve Róbert
Kiállítások: 14 perc illetve 8 perc
Hétméteresek: 3/2 illetve 3/3

TKE: Kovács R. (kapus) - DUZSI 5, Erdélyi, ZSIGMOND 7, Gál 1, DANCS 4, Kovács I. 4(2)
Csere: Stavry (kapus), Túri, Müller 3, Békési, Forgács 2, Nyeső, Vujovic, Farkas, Nagy
Edző: Dankó Ervin

DEAC: MÁNDI N. (kapus) - FÜLÖP 4, BÍRÓ 14(3), Hornyák, Erdős 1, Mucza 3, MINEGÁSZ 3
Csere: VERES, Dúró (kapus), DOBOS 1, Juhos, LEITER 1, Darvay, Borbély, Illés, Mándi K.
Edző: Szabó Csaba

Az eredmény alakulása: 3-4 (10.perc), 7-9 (20.perc), 11-12 (25.perc), 13-15 (félidő), 15-18 (35.perc), 20-24 (45.perc), 25-25 (56.perc), 26-26 (59.perc), 26-27 (végeredmény)

Írta: Hornyák Zoltán


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-02-04 08:03:00

további cikkek a témában
Responsive image
Nagy rivális jön

DEAC * 2018-09-21 12:00:00

Responsive image
Újabb két pont a tarsolyban

DEAC * 2018-02-19 07:47:34