Megismételnék az őszt

2018-02-02 09:44:00

Már, ami a nagyszerű szereplést illeti. Csaknem két hónap bajnoki szünet után újra pályán a DEAC férfi kézilabdacsapata. Az NB I/B-ben kiváló őszt produkáló, és jelenleg a 6. helyen álló DEAC a 9. Törökszentmiklósi KE vendége lesz szombaton 18 órától. A srácok alaposan „rákészültek” a tavaszi folytatásra.

A két együttes tétmeccsen októberben találkozott utoljára, akkor 28-28-as döntetlen lett a párharc vége Debrecenben. Bár ennek is története van. Ez ugyanis egy megismételt találkozó volt. Az első - egy gólos törökszentmiklósi sikerrel végződött meccset - jegyzőkönyv-hiba miatt ugyanis megóvta a DEAC. A szövetség pedig helyt adott ennek, ezért jöhetett az „ismétlés”. Bíró Ádámék aktuális ellenfele egyébként is magasan a legtöbb ikszet játszotta ősszel, szám szerint ötöt. Emellett a 12 bajnokiból mindössze háromszor hagyhatták el győztesen a pályát, bár ezt mindháromszor hazai környezetben tehették. Az újonc DEAC 12 őszi meccséből ötöt tudott hozni, három döntetlen mellett még négy vereség a fiúk mérlege. Szabó Csaba tanítványai ezzel 13 pontosak a NB I/B keleti csoportjában. A mezőny egyébként igen sűrű, a dobogó is csak négy pontra van.

A srácok némi téli pihenő után január első hetében kezdték a felkészülést, így összesen csaknem öt hetük volt a „finomhangolásra”. Az első edzőmeccset –amit a Balmazújváros lemondott- egymás között játszották. Aztán a Nyíregyháza ellen egy szoros vereséggel zártak. A DEAC egy háromcsapatos tornán is részt vett Ózdon, ahol a házigazdát legyőzte, míg a Mezőkövesd ellen alulmaradt. S végül volt még egy edzőmeccs Debrecenben, a Monostorpályi úton, ami áramszünet miatt félbeszakadt. „- Mezei Lajost műtötték, ő kiszállt a felkészülésből Pál Tomi pedig elment tőlünk, emellett többen kidőltek egy-egy hétre betegség miatt. Ezek azért némiképp zavarták a felkészülést” – kezdte az elmúlt öt héttel kapcsolatban Szabó Csaba vezetőedző.

A tréner szerint a fiúk nagyon jól dolgoztak a januári felkészülési időszakban. „- Amit kértem, azt maximálisan megcsinálták. Nem akartunk sok dolgon változtatni, de azért néhány új elemet kipróbáltuk az elmúlt hetekben. Az egyik, ami viszonylag új trend a kézilabdában, hogy emberhátrányban lehozzuk a kapust. Ezt sokat gyakoroltuk. Illetve egy-két alapmozgást, új játékelemet vettünk még be a repertoárunkba támadásban. Igyekeztünk mindig a saját meccseinkkel foglalkozni, azokat videóztuk, elemeztük. Pár hét alatt azért nem lehet csodát tenni, szóval nem mondom, hogy minden tökéletes, de majd alakul a játék.

Szabó Csaba természetesen kitért a soron következő ellenfélre is. „- Nem lesz egy egyszerű mérkőzés. Az őszi, második újrajátszott találkozónk döntetlennel zárult, de mindkét összecsapás eléggé paprikásra sikeredett. Az elsőn még egy orrtörés is volt, úgyhogy ez azért rányomja a bélyeget a két csapat kapcsolatára. A Törökszentmiklósnak olyan játékosai vannak, akik az egy az egy elleni játékra törekednek, rengeteg a betörés, a birkózás. Mindenképpen szeretnénk meglepetést okozni, és ezekre az egy-egyes párharcokra felkészülni. Ami a saját fegyverünket illeti, azt várom, hogy sokat futunk, és sok lerohanás gólt szerzünk, ezzel is fárasztva az ellenfelet” – hangsúlyozta Szabó Csaba.

Az egész tavaszi szezonra igaz, hogy a csapatnak extrát kell nyújtania, mert a bennmaradás csak így lehet biztos. A csapatszellem a DEAC kéziseinek erőssége, ám a tavasz valószínűleg nehezebb lesz a debreceni egyetemisták számára. Őszi „meglepetésjátékuk” után ugyanis most már minden bizonnyal készülnek rájuk az ellenfelek.

Férfi NB I/B. Kelet, 13. forduló

február 3. szombat 18.00

Törökszentmiklósi KE – DEAC


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: Pénzes-Kemecsei Zsuzsa
közzétéve: 2018-02-02 09:44:00

további cikkek a témában
Responsive image
Bravúrpont Nyíregyházáról

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-21 08:45:00

Responsive image
Fájó vereség

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-11-19 08:00:00

Responsive image
Közel a bravúrhoz

Pénzes-Kemecsei Zsuzsa * 2018-04-15 11:00:00