Felkészülés a tavaszi szezonra

2018-01-15 14:11:31

Január első hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra a bravúros őszt produkáló DEAC férfi kézilabda csapata. A fiúk féltávnál 13 megszerzett ponttal a tabella 6. helyét foglalják el az NB1/B keleti csoportjában és jó helyzetből várhatják a bajnokság második felét. A bajnoki szünetben csapatunk keretében egy személyi változás történt: a nyáron érkezett Pál Tamás a több játéklehetőség reményében Fehérgyarmarton folytatja pályafutását. Sok sikert kívánunk, Tomi!

A tervek szerint - az első hét kivételével -  heti 5 foglalkozást vezényel Szabó Csaba a téli felkészülési időszakban, valamint az erőnléti fejlesztést kiegészítve külön konditermi foglalkozások is szerepelnek a programban „házifeladatként”! Továbbra sem edzhet társaival Sugár Bence, aki térdműtétje utáni rehabilitációját folytatja, illetve Mezei Lajos is egy kisebb operáció miatt hiányzik az edzésekről.

Az ünnepek után január 3-án találkozott először a társaság, átmozgató edzéssel és labdarúgással kezdődött az új év, majd az erőnléti edzések kaptak nagyobb szerepet az első napokban. A második héten folytatódott az edzések erőnléti jellege, igaz, már egyre többször kaptak szerepet labdás gyakorlatok is. A január 12-ére tervezett, Balmazújváros elleni edzőmeccs elmaradt, így a csapat két részre osztva, egymás elleni játékkal zárta ez a periódust.

Január 16-án Nyíregyházára látogatnak a fiúk, majd január 20-án Ózdon vesznek részt felkészülési tornán. Az felkészülési meccsek közötti trainingeken már a régi és új taktikai elemek begyakorlásán és finomhangoláson lesz a hangsúly. A bajnoki rajtot megelőző héten még a Békés ellen is gyakorol egyet a DEAC (tervezett időpont: január 26., 18:00, DESOK csarnok), majd február 3-án következik az első bajnoki a Törökszentmiklósi KE ellen, idegenben. Az első hazai bajnoki összecsapáson február 10-én, szombaton fogadjuk a ContiTech FKSE-Algyő csapatát.

Együttesünk célkitűzése továbbra sem változott: szeretnénk benmmaradni a másodosztályban, amire - jelenlegi pozíciónkból kiindulva - jó esélyünk van. Nem szabad azonban elfelejtenünk, hogy ősszel az újonc státuszú DEAC sokszor meg tudta lepni ellenfeleket és néhány esetben talán kicsit le is becsülték a szezon előtt biztos kiesőként elkönyvelt csapatunkat, ami a bajnokság második felében az elért eredmények hatására biztosan változni fog. Ezen kívül nagyon kiegyensúlyozott a bajnokság, az 5. helyezett Ózdot és a tabella 9. helyén álló Törökszentmiklósi KE-t csupán 5 pont választja el egymástól, összeségében nehéz tavasz előtt áll a társaság. Bízunk tehát egy jó felkészülésben és persze a DESOK csarnok légkörében, a hazai szurkolóinkban, hiszen Debrecenben csupán egyetlen pontot vesztettünk az őszi 6 mérkőzésünkön. Ezen kívül nem titkolt célja a fiúknak az első idegenbeli győzelem megszerzése, hiszen két döntetlen kivételével összes őszi vendégszereplésünkön vereséget szenvedtünk.

Hazai meccseinket előreláthatólag szombatonként, 18:00-tól játsszuk, az esetleges változásokról a facebook oldalunkon létrehozott eseményekből és a DEAC honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők!

http://deac.hu/hirek/kezilabda

Tabella és menetrend:

http://keziszovetseg.hu/v2h/013/002/p_002.asp?p_verseny_kod_al=62&p_verseny_kod_evad_al=5&p_kezilabda__evad_kod=5&p_fo_cim=NB I/B férfi felnőtt kelet

Várjuk szurkolóinkat a DESOK-ba februártól is! Hajrá DEAC! Hajrá debreceni férfi kézilabda!

Írta: Hornyák Zoltán

 

 

 

 

 

 


KULCSSZAVAK

Responsive image
szerző: DEAC
közzétéve: 2018-01-15 14:11:31

további cikkek a témában
Responsive image
Csapatként "működni"

DEAC * 2018-04-19 11:49:00

Responsive image
Hajszálon múlt a pontszerzés

DEAC * 2018-03-15 01:05:00

Responsive image
Hornyák Zoltán: jó csapatunk lesz

DEAC * 2019-08-27 12:00:00